149 Living Room End Tables Concrete Floors Design Photos And Ideas

An Eames lounge and a rug from HD Buttercup.
Living room and Kitchen (and Louie the dog)
Retractable walls allow the interior to fluidly merge with its natural surroundings. Per the architects: "While trying to always maintain the relationship between built and wild, the indoors opens completely to allow the breeze and the red sunset light to inundate the space."
Thanks to an extensive DIY renovation, a 480-square-foot homestead in Joshua Tree, California, receives a stunning new look.
Walls of glass fill the home with natural light.
Jay points out, “Since the original architecture was about low plains, the challenge becomes about how you can build a second level with a complimentary language, rather than just pancaking similar elements on top of each other.” They tried to weave the new with the old in the new, double-height section.
The new open-plan living/dining/kitchen space benefits from the raised ceiling height and the addition of the clerestory windows on the south, west and north sides.
The view from the kitchen.
The renovation opened the kitchen to the living space and added an island for increased prep and storage space.
The Sofa is Floyd’s newest product.
The leather sofas in the living area are designed by Brazilian designer Jose Rodrigues.
Wooden sliding doors recall barn and farmhouse aesthetics.
A living lounge with a wood-burning fireplace.
A look at the light-filled living space.
The elegant, modernist-inspired living space boasts vintage Barcelona chairs and a Cassina sectional. The French doors lead out to the courtyard.
The lower level features a bonus family room with a wall of built-in media cabinetry.
Chandelier commissioned by Rani Blancpain from Murano, Italy.
City Cabin | Olson Kundig
City Cabin | Olson Kundig
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
A bespoke kitchen counter effortlessly blends into the living room, where a Diciotto x2 chandelier hangs to provide warm, cozy lighting.
A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
This angle shows the open-plan layout, as well as the living space that blends into the dining area. The exposed wood tongue-in-groove ceilings have been preserved, while additional lighting has been added.
Extensive glazing and a strong wood-burning fireplace define the living room.
Traditional three-coat stucco was used for the interior walls. Furnishings are from Scott and Cooner and Urbanspace Interiors.
The lower level also features has a board-formed concrete fireplace.
A General Electric stereo cabinet and a 1950s chair are among the vintage pieces in the living room.
The next level holds a living/dining area with a powder room and entertainment area.
Custom wood millwork, polished concrete floors, and some exposed concrete were used for the interiors.
Simple wood and brick contrast the industrial character of the concrete and steel, while also serving as sound dampeners.
Large sliding glass doors flank both sides of the open-plan living space.
A steel blue cabinet floating near the entrance dissects the living area.
The apartment’s material palette—recycled wood, exposed concrete, terrazzo, and Japanese tatami mats—echo the colors seen outdoors, as well as textural memories from the country’s rural past.
The lower convex edge of the structure is fitted with strip lighting, which when switched on, illuminates the passageway between the curved structure and  the interior wall.
The apartment has been carefully configured to take full advantage of the 180-degree views of the city skyline.
In the main living areas, the concrete slab floor was scored and given a coat of white resin.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
Interior looking into back space
Here, you can see the spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond.
A look at the living areas with two smaller rooms crafted at one end of the pavilion volume—a ground-level kitchen and an upper-floor sitting room, which can be easily adapted as a bedroom and/or study.
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
A cozy den with an original fireplace sits just off the kitchen. The fireplace, which appears in photographs taken by Shulman, originally had a two-story tall flue and was suspended from chains. Now, it sits securely on a stone platform and the flue ends at the first-floor ceiling.
Overall living area with dual aspects and connections to an interstitial garden court and rear landscaped yard beyond its concrete terrace
Concealed internal retractable insect screens and external roller blinds are housed within fabricated steel head beams, which work in confluence with blinds concealed in upper soffit pockets to temper direct sunlight when required
Morrison received many of the chairs in her eclectic collection as hand-me-downs from her family.
The ceiling slopes upward at the edges of the house to reinforce the sense of expansiveness created by the panoramic views.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
A look at the small reading nook located on the level between the bedroom and ground floor.
The floors are built of exposed concrete, while the brick walls have been painted white.
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
Living Room
The living spaces on the ground floor now consist of exposed steelwork with polished concrete, timber surfaces, and large Crittall windows.
are counterbalanced by pared-down concrete flooring and exposed bulbs. In the living area (below), a Tolomeo lamp from Artemide sits near two Longreach sofas from Thonet. A slatted cedar balustrade stretches to the ceiling of the voluminous parlor.
Viridian '
Living Room
Concrete, which reflects the color of the surrounding dunes, serves as a coherent binding material that connects all the interior spaces.
The materials that have been used for the façade, together with the enfilade of spaces of the new volume, echo the local architecture of the elongated farmhouses in the area.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.