61 Living Room Console Tables End Tables Chair Design Photos And Ideas

Bigwood Residence | Olson Kundig
Globe pendant lighting adds an authentic midcentury touch.
Expansive VistaLuxe® Collection windows provide an unobstructed view of the outdoors.
Leaving behind the Lounge, one re-enters the Living lined with white walls. Beyond the Black Wall is the Dining.
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
Exposed beams and shoji screens, which conceal the dining area, add to the home's charming character.
Floor-to-ceiling glass was custom-produced by Fleetwood to allow for various vistas throughout the home—capturing the hills, wildlife, and valley views.
Our interior designer wanted to enhance the existing furniture and overall sophisticated aesthetic. To fuse the old elements with the new, we sourced pillows in vibrant colors pulled from the client’s daring, non-representational art. This also gave the space an element of approachable luxury, as opposed to the bare, formal look that it initially conveyed.
The upper floor has high ceilings, and is designed as a single, flowing space that opens seamlessly to the outdoors on all sides.
Terrazzo tile floors with solid brass are featured throughout the open plan layout. The cork inserts between the ceiling's vaulted beams were inspired by home's original design.
StudioKCA designed a height-adjustable, expanding table for Dan to host get-togethers.
With original steel-framed windows, beamed ceilings, warm wood-paneled walls, and a gracious floor plan it makes for a wonderful entertaining space.
Typical of bungalows, the entrance leads straight into the living room.
This house is one of the five homes that are part of the Auhaus Release. Only 10 of each design will be built.
The open layout on the main level includes the living room with a fireplace, the dining room, and the kitchen.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
Inspirational spaces
Family Room
In the great room, a Splendor sofa bed by Innovation, an Eames Wire Base Elliptical table, and an Eames Wire Base Low table sit atop a Tufenkian rug from Dover Rug & Home near a #11 dining table by Skovby.
A lounging den with bright pops of color.
Living Level
The clients selected a Coral pendant light by David Trubridge Design for the center of the room. Their souvenir from Norway, a reindeer pelt, is spread out in front of Eames Molded Plywood Lounge Chairs with metal bases from Herman Miller. The wood-burning stove is a Monet from HWAM.
To evoke the structure’s past as a horse stable, and provide options for the use of the space, Schaer and his team employed Sing Core sliding barn doors mounted on Krownlab’s Axel hardware. The sliding track runs the full width of the building, allowing residents to open or conceal a bedroom, kitchenette, and entrance to an adjacent 530 square-foot garage, all depending on how the spaces are being used. The kitchenette, seen left, features a Kraus sink and a chrome Grohe Concetto faucet.
The renovated stable's living room is extra bright thanks to walls painted with Benjamin Moore’s Atrium White and reflective polished concrete floors. The latter conceal a radiant heating system.
A bright formal dining room has French doors leading out to the manicured front yard.
The living room features elegant wallpaper from Thibaut.
The discreet fireplace in this Belgium home blends in with the wall-mounted television, Low Pad chair by Jasper Morrison for Cappellini sits near the fireplace, and the brass-and-steel coffee table was designed by Poorter and Holdrinet in the cozy living room.
In the living room, layers of plaster were removed to expose the original brick fireplace surround, and a brick step was added; the black metal gas insert is by Heat & Glo. Tablo Tables from Normann Copenhagen sit on a rug from Safavieh, and the light fixture was designed and fabricated by Nathan Warner of Warbach.
-
Denver, Colorado
Dwell Magazine : September / October 2017
Two Womb chairs by Eero Saarinen for Knoll and a Ring bench by Castro structure a reading area in the enclosed terrace.
Paired with a lime rendered staircase, a gray Moreau sofa by Pinch and vintage yellow side tables offer bright contrast to the living room’s limestone walls and timber frame. The couple laid some 20,000 pieces of reclaimed oak to create the floor’s herringbone pattern.
Among the family’s favorite pieces is a 1957 leather Paulistano chair by Paulo Mendes da Rocha that Russell and Oona purchased to celebrate their marriage. “It’s important to us that the house is filled with beautiful things, but it has to be a place where it’s okay to put your feet on the sofa,” Oona explains.
In an apartment overlooking São Paulo’s Ibirapuera Park—completed in 1954 to commemorate the city’s 400th anniversary—the furniture is as distinctive as the view. Architect Flavio Castro of FCstudio worked closely with the residents to update and outfit the home, which is appointed with a mix of contemporary and Brazilian modern classics. A pair of Sérgio Rodrigues’s Paraty armchairs (in foreground)—designed for Brasilia’s Itamaraty Palace in 1963—face a duo of Jader Almeida’s Isa armchairs in the living area. The green Ro lounge and ottoman are by Jaime Hayon for Fritz Hansen.
FCstudio updated the 5,000-square-foot apartment by removing several walls in central areas to clarify views and simplify the overall floor plan. The firm also custom-designed the Brazilian walnut room divider with a striking geometric pattern that allows light to traverse throughout the living area.
Living room to front court
Reached by stairs as well as an elevator, the first floor holds the main living spaces, bathrooms, and bedrooms. The Havana wing chair is by Busk + Hertzog for Softline and the Comback rocking chairs by Patricia Urquiola for Kartell are from YLiving.
-
Rockport, Massachusetts
Dwell Magazine : November / December 2017
Great Room with steel-clad fireplace, concrete floors and wood beams
View from the entrance to the Living Room
Main House Great Room with One of Two Fireplaces
Great Room
Living Room
Great Room
NanaWall bifold glass doors open to the living room and den, allowing views from the back lawn to the front courtyard.
Interior design by Antonio Da Motta Leal.  Large bypass doors serve as a screen between the kitchen and great room and feature silk paintings by Chinese artist Eros Zhao.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.