85 Living Room Coffee Tables Track Lighting Design Photos And Ideas

Lined with new terrazzo flooring edged with blue tile, the open-plan living room is anchored by a corner gas fireplace.
A close-up view of the sitting area.
A look at the wood-burning fireplace in the living lounge.
The living and dining areas have been relocated closer to the fully glazed exterior walls, where they can now enjoy more light.
The optimized layout includes an open-plan living room, dining area, and kitchen, along with three bedrooms and three-and-a-half baths.
For added flexibility, the designers have inserted a rotating table that can pivot outward to accommodate larger gatherings.
Globe pendant lighting adds an authentic midcentury touch.
The open-plan living room features expanses of glass, integrating the lush surroundings into the bright and airy space.
In the living room, a burned spruce ceiling—inspired by shou sugi ban, the Japanese technique of charring cedar—contrasts with rendered concrete walls and a polished white concrete floor divided into rectangles by thin brass insets. A Toot sofa by Piero Lissoni for Cassina is paired with Mad Queen armchairs by Marcel Wanders for Poliform and Pebble coffee tables by Air Division for Ligne Roset. The antique rug was bought at the Casablanca souk.
“Stone, timber, heaviness, masculinity were definitely very big a few years ago, but now it’s becoming more feminine, intricate, and delicate as far as architecture,” explains architect Jamie Daugaard.
Flagstone flooring flows between the open living spaces. A stone fireplace anchors the main living space, while cedar wood decking extends between spaces above. A blue entry partition adds a pop of modern color.
The open living/dining/kitchen area features a wall of glass, post-and-beam vaulted ceilings, Eichler's signature brick fireplace, as well as radiant floor heating throughout.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
The beamed ceiling is sheathed in fir.
Concrete, which reflects the color of the surrounding dunes, serves as a coherent binding material that connects all the interior spaces.
Wooden ceilings ground some of the home's more industrial features in its organic setting.
Golden light floods through the Clerestory windows in the living area, accenting the wooden coffee table from Restoration Hardware and the weathered antique bench the couple scored from Robins Egg Bleu in Winthrop, WA.
In the living area, Lou sits on a Room & Board sofa, while one of the family’s two Great Danes relaxes nearby; the fireplace is by Montigo.
The Yang sectional and Dibbets rug are both from Minotti; the coffee tables are by  Eric Freyer.
The eco-friendly home is equipped with rainwater harvesting, hydronic heating, and a compost and vegetable garden.
Sustainable features include locally and sustainably harvested Victorian hardwood with low VOC finishes and formaldehyde-free plywood.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
WARC Studio founder Andrew Wilson came up with a design solution that would open up the interiors to the garden and pool, but still protect the home from the harsh afternoon sun from the west.
The den, located above the living room, connects to an at-grade fire pit terrace to the south, as well as an elevated deck with views of the lake to the north.
The architects created a new entrance for the home which leads directly into the new addition.
Visitors to the house are greeted by an art-filled living room anchored by a B&B Italia Charles sofa and a pair of vintage Hans Wegner CH22 chairs. Track lighting from WAC Lighting Co. helps showcase individual pieces from the couple’s collection. “My favorite thing is walking in the front door,” Tetreault says.
A tree-stump end table adds a dose of organic style to the modern living area.
014.CASA PEX
The home exemplifies the indoor-outdoor lifestyle of Southern California.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
A completely glazed inner courtyard ensures that the home is flooded with light.
The interior are a flawless visual study of vertical and horizontal forms and many rooms feature Redwood ceilings.
Layered concrete walls and ceilings add a raw masculinity to the interiors.
The tent fabric guards against the torrential wind and rain that can sweep through Big Sur. Parr customized the entryway to maximize the view.
With its lofty ceilings, the cathedral is home to a conference and exhibition room.
The living area now feels open and bright and showcases the couple’s appreciation for furniture design and artwork. The family opted for a Camber sectional and rug from Design Within Reach, coffee table from Steven Alan Home, and replica Eames Lounge to outfit the space.
Built-in shelving and a gas fireplace with a customized mantel by Fitzhugh Karol preside over 411 Vanderbilt's living room.
The light-filled, lovely living room of 411 Vanderbilt.
Cu
Openings in the ceiling allow sunlight to wash over the black slate floors and fir columns. A velvet-upholstered Mr. Chair by George Mulhauser adds color to the living room.
The dining, kitchen, and living areas flow along one long gallery-like wing of the main house, creating an easy space to entertain in.
In the main house, large windows allow the forest to enter the living space, an effect opposite from its exterior presence.
#interior #modern #inside #design #interiordesign #bookcase #shelving #arearug #sofa #leathersofa #homeoffice #office #plants #art #window #desk #coffeetable #woodpanel #hardwoodfloor #wood #portland #earthboundindustries #vintage #sesannsofa #gianfrancofrattini #cassina
Float On

Clerestory windows from YKK Commercial give the illusion that the roof hovers above the house—a key factor in keeping the light, modern touch that the homeowners desired. Epstein did not design the clerestories in a single, straight line; the glass drops down where possible to allow the maximum amount of light. It took a bit of convincing to sway his clients. “He said, ‘Listen to me, stay with my concept, and you won’t be sorry,’” Tetreault recalls. “So I stuck with it, and I’m not sorry.”
Exposed structural beams are a historic nod to the loft’s previous life as a 19th-century warehouse and shipping dock. For the Copes, inspiration for creative projects never draws far from home; they named Calico after their cat, Irie.
The lone furnished unit, which is slated to be an Airbnb rental, features a RAR rocker and two LCW chairs by Charles and Ray Eames.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.