304 Living Room Coffee Tables Recessed Lighting Design Photos And Ideas

The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
Extensive glazing provides ample natural light and panoramic views of the surrounding scenery.
 A central staircase with perforated metal treads and risers allows natural light to filter down from the roof-deck level through the center of the home.
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
The entertainment box includes built-in shelving and a television mount.
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.
The living area has been carved out from the space between the yellow kitchen box and the wood-paneled entertainment box.
A large window at the end of the living space lets in ample natural light.
Playroom
The glass entryway of the home opens straight into the living room.
In the living room, the ceilings were vaulted, which now adds to the bright and airy feeling of the open-plan layout.
Floor-to-ceiling glass was custom-produced by Fleetwood to allow for various vistas throughout the home—capturing the hills, wildlife, and valley views.
The courtyard seamlessly integrates the indoor and outdoor space.
SysHaus completed their first project—a 2,217-square-foot, single-story home in  São Paulo—in collaboration with local architecture studio Arthur Casas Design, who was responsible for the furniture selection, utility systems, finishes, and interior accessories.
The houses are equipped with rainwater capture and reuse mechanisms, and photovoltaic panels for solar energy.
The light-filled living area features Bluestone paving and polished plaster walls.
An off-center skylight brings natural light into the living room, where the existing fireplace (inset) was refinished in metallic paint. A fiberglass Koishi pouf by Naoto Fukasawa for Linea sits by an Eames sofa. The painting is by Vanessa Prager.
The living room boasts original wood paneled ceiling and walls, and beautiful built-in bookshelves.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
Main living room view.
The kitchen and living area are connected to a small sun-drenched balcony.
The living room features stunning views of the infinity pool and beyond.
Walls of glass create a seamless flow—integrating the home into its surroundings.
Pederson locally sourced the El Dorado tile arranged in a 3D pattern for the fireplace and entrance wall.
Villa K enjoys stunning views of the nearby Atlas Mountains.
Stadt Architecture’s Christopher Kitterman transformed a generic studio in Chelsea into a bright one-bedroom apartment for Vancouver couple Dale Steele and Dan Nguyen. The living room features a Hans Wegner GE290 lounge chair upholstered in leather by Spinneybeck, a round rug and Cobble Hill Adams sofa from ABC Carpet & Home, a Pedrera coffee table by Gubi, and a Bob side table by Poltrona Frau. An automated lift raises a TV from inside the custom millwork under the window. Acid-etched tempered glass doors lead to the bedroom.
In the main living space, brightly colored furnishings—including an iconic womb chair and a sofa from Ligne Roset—create a playful interior space for lounging. A laminated glass floor allows light to pass further between the various levels.
Wooden ceilings ground some of the home's more industrial features in its organic setting.
The two pavilions are fitted with large sliding glass doors, which open to two wooden decks. Here, views are oriented toward the peaceful natural landscape and sea beyond.
Living Room
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
The couple snagged their Womb chair, a floor model, on sale.
In the living area, Lou sits on a Room & Board sofa, while one of the family’s two Great Danes relaxes nearby; the fireplace is by Montigo.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
A minimalist staircase links the living room to the upper level.
Sliding pocket doors by NuVista create a seamless indoor-outdoor living experience.
Downstairs, a Knoll Barcelona chair joins a Piuma coffee table by Antonio Citterio for Flexform.
Bracketed on one end by glass, the living room captures a view through the guesthouse breezeway to the cypress trees beyond. The sculpture “Big Red Poppies” by Donald Sultan provides a pop of color on the lawn.
The open plan living, dining, and kitchen areas.
This view shows the space from another angle. The door at the bottom of the staircase leads to the laundry area. The door to the right of the staircase goes to a modern wine cellar with a sleek mounted wine rack from Stact.
Silver has also inserted a home office that is located just off of the den.
"I prefer to think of it as a lower level because it no longer has the feel of a basement," explains Silver. A large picture window lets in lots of natural light and frames an atrium filled with succulents.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Rather than opting for the schematic, open-plan design of the renovated Queensland worker's cottage, the formalized living, sitting, and dining areas are compartmentalized; each room is dedicated to their function.
Thanks to the glazed partition, views from the living room continue directly into the kitchen area and bedroom.
The home's original structure can be viewed through the glass panels of the new unit.
The open plan was designed for family gatherings and easy entertaining.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
An alternate view of the living room.
Here is a peek at the living room looking toward the entry.
The original double-sided fireplace was wrapped in plaster for an updated look. Yet, it was kept in the same location, as the home maintained its original footprint throughout the remodel.
Across from the sofa, a concrete fireplace surround is topped with a custom walnut wall treatment.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.