307 Living Room Coffee Tables Pendant Lighting Sofa Design Photos And Ideas

A bespoke kitchen counter effortlessly blends into the living room, where a Diciotto x2 chandelier hangs to provide warm, cozy lighting.
A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
Traditional three-coat stucco was used for the interior walls. Furnishings are from Scott and Cooner and Urbanspace Interiors.
Built at the end of the 19th century, 411 Vanderbilt Avenue is a brick carriage houses that originally sheltered the horses and coachmen for an upscale estate on Clinton Avenue. The luminous living room features built-in shelving, custom cabinetry, and a gas fireplace with a customized wood mantel by Fitzhugh Karol further enhance the interiors.
The bastion wall has been incorporated into the lobby's design.
During the renovation, Pawson and Gill added an entirely new building to the former hospital and convent. In the new structure, Pawson has created a modernist lobby, highlighting remnants of a 13th-century Crusader’s bastion wall that was uncovered during the excavation.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
The east side of the living space opens up to a spectacular double-story wall of glass framed by vertical wood mullions and horizontal aluminum H-channels. A six-foot roof overhang protects the glazing from solar gain.
Exterior materials are repeated in the interior, from the board-and-batten redwood siding to the concrete masonry walls.
"Because the living room occupies the gable, the resultant space is triangular in feel," Thompson says. So she heightened that look with an oversized triangle window, which maximizes views of the cove. Western red cedar was chosen for the walls, and three-inch red oak was chosen for the interior floors. The windows are encased in Alaskan Yellow Cedar.
A closer look at the den.
Above the atelier are the kitchen, dining room, and living room—each placed on a separate floor.
"The column had to be affordable and nice to look at," note the architects. "So we bought a tree and put it right in the middle of the building. Between the tree and the facade, we have created new floors which are built in a spiral around the tree. This results in a very dynamic and open space."
The view from the kitchen to the living area above and atelier below.
White wood interiors help keep the home bright and airy.
The cozy living room has a modern bohemian sense of style but is still firmly anchored to the  home's past through the stone inlay hearth.
The double-height living space is anchored by a wood-burning stove by Lopi in the corner. The large east-facing window on the far wall floods the room with magical morning light. All the windows and doors are by Quantum.
In the open great room, large sliding glass doors from Fleetwood Windows & Doors blur the boundary between indoors and out.
Expansive glazing creates a continuous visual connection between the interior living spaces and exterior patio.
The interiors lead to a large, covered terrace through generous sliding doors.
Modern, chic furnishings and colorful artwork create a stylish interior setting.
The post-and-beam construction is highlighted by the use of white paint against the ceiling's natural wood finish, creating a chic, modern look.
The open-plan living room features expanses of glass, integrating the lush surroundings into the bright and airy space.
The dining table is the Bonaldo Tracks table, while the dining bench is from IKEA. The window seat provides additional seating.
Fitted with a new black-framed window unit, the new, light-filled living room features a sofa and coffee table from Beitili.
Expansive VistaLuxe® Collection windows provide an unobstructed view of the outdoors.
Wrapped in frameless glass set atop a continuous planter wall, the upper level looks out to the trees and beyond.
Verano-brushed 12x24 limestone flooring lines the great room. Ample glazing lets in plenty of natural light.
A wood-burning brick fireplace anchors the space.
Here, you can see the spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond.
The vaulted tongue-and-groove ceiling and brick fireplace have both been painted white, a choice that further brightens the open-plan living space.
Expansive walls of glass bring a strong sense of the outdoors in.
A light gray sofa sits in the living lounge.
The drama of the exterior is matched by a breathtaking interior, where soaring ceilings and large stained-glass windows bring ample natural light and connection to the landscape indoors.
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
Expansive walls of glass and sliding doors that lead to the large exterior patio create a strong sense of indoor/outdoor living.
A soaring ceiling delivers a sense of drama to the open-plan great room.
The living space in the open-plan kitchen/dining/living spaces flows out onto the south-facing terrace. The soft gray color scheme works with Cornwall's cool light and large skies.
Floor-to-ceiling Lift/Slide doors by Weiland and clerestory glazing usher the outdoors in to the open-plan living and dining areas.
Though much of the interior was gutted, the west-wall fireplace was left intact due to the risk that removal could have had on the building's structural integrity.
A massive art wall defines the entry space. The kitchen and an informal eating space are to the left of the art wall, while the dining and living areas (and connection to the backyard) are sited to the right.
Slatted wood folding doors divide the public and private areas to create visual separation without compromising the home’s inherent openness.
The dining and coffee tables are from Ercol. The chairs are from HAY.
"Given we had a free-flowing, open-plan approach for this house, we wanted the furniture to reflect that also, with largely selected furnishings that were lightweight," say the architects, noting that many pieces have splayed legs.
Along with creating the custom cabinetry, the former owner also converted the garage into a spacious guest suite.
Thanks to the expansive walls of glass, the living space absorbs a strong sense of the surrounding nature.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.