251 Living Room Coffee Tables Table Design Photos And Ideas

Built-in seating maximizes space in the living room, and old pin-up calendars that were found on site have been framed as decor.
Brooklyn-born painter Christopher Florentino sought a residence to house his collection of midcentury modern furniture that he’d started to amass as a teen. When he saw a Gene Leedy–designed 1963 ranch house on Instagram, he knew he’d found the perfect place. Nestled in Winter Haven, Florida, the Ellison Residence was teeming with all the elements of Florentino’s modern design fantasy including courtyards, local sandstone, glass walls, and a sense of indoor/outdoor living. He bought the house without even stepping inside. Now, it’s filled with the quintessential accents of the era including a George Nelson’s Saucer Bubble pendant, Eames furnishings including a LCW chair, Molded Fiberglass armchair, and Molded Plywood coffee table. He also maintained all original facets of the home from cabinets to door hardware down to the cork flooring; and even the palette plays to the era with primary colors and color blocking dominating the abode.
When a couple approached Colorado-based Cottle Carr Yaw (CCY) Architects for a modern mountain retreat, they brought with them images of what would be the founding inspiration behind the new design—a simple and rugged cabin in Norway where the husband and his relatives had been gathering since the 1950s. Much like this ancestral Norwegian cabin, the new getaway is designed with the same rustic charms and deference to the landscape, as well as an inviting environment for friends and family to gather for generations to come.
All of the exterior furnishings are from Fermob. The wood-burning fireplace anchors the open living-dining space.
The living space has been painted white and has a bright and airy feel.
The open-plan living space is anchored by a classic stone-inlay, wood-burning fireplace. Large sliding glass doors lead out to the backyard pool area and make for easy indoor/outdoor living and entertaining.
The compact living area is flanked by floor-to-ceiling glazing to bring the outdoors in. The show unit has been furnished with a Futón Tanoshi sofa, a Bandido Studio coffee table, and a Natural Urbano floor lamp.
As with all Cover projects, Leslie’s home features floor-to-ceiling windows, Wolf-Sub Zero appliances, integrated storage, and minimalist track lighting. The open-plan living areas are arranged axially toward views of the valley.
The impressive living room has polished concrete floors which are contrasted with a white ash plywood ceiling.
Living space
Living space
The firm raised the height and increased the width of the new opening between the kitchen and dining room.
The space after renovations, with cantilevering cabinetry along the perimeter to preserve and protect Hall's original radiant heating vents in the windowsills—an example of his innovative solutions for meeting the space's functional needs.
Having served as her birthplace and childhood home where her parents and grandparents lived, the 1953 apartment that a client asked Brazilian studio Cupertino Arquitetura to renovate was steeped in family history.
The open-plan dining and living areas, awash in natural light.
Tasked by John Powers and Jennifer Bostic with renovating a run-down cottage that was never meant to be lived in year round, Otto Ruano of Lead Studios transformed the space while keeping as much of it intact as possible. Potence lamps by Jean Prouvé illuminate the kitchen and living area. The bifold doors are by Loewen.
Adding in live-edge details via countertops, freestanding furniture pieces, or built-in shelves is something that O’Donnell enjoys. "It’s fun to come up with uses for funky live edges and incorporate that into the design and still make it functional," he says.
The cabins are holdovers from when the site used to be a KOA; Geremia Design renewed the interiors.
Different shades of brown can bring a calm, earthy feel to living rooms and studies.
Full of chandeliers, the expansive living room also features hand-painted ceilings.
Sprawling across 2,098 square feet, the historic home features an open floor plan with the living room, kitchen, and dining area all seamlessly connected.
The home's main living space consists of a classic open floor plan, with beautiful exposed-beam ceilings.
Originally built in 1949 by Richard Neutra, Alexander Ban, and Josef Van Der Kar, the Millard Kaufman Residence is located in the Hollywood Hills of Los Angeles, California.
Inside, the 4,043-square-foot property features reclaimed wood floors and beamed ceilings.
Architect Rebal Knayzeh's favorite detail is "the flush door which aligns perfectly with the 'window' in the room, and the door to the apartment. Making sure that this object-interface remains self-contained without any hardware sticking out was important."
The sprawling residence opens itself up to the garden at every opportunity, allowing for a breezy outdoor connection.
With floor-to-ceiling windows and doors, the bright and airy studio welcomes plenty of warm, natural light throughout the day.
The living room features a red concrete floor and warm Philippine mahogany furniture designed by Wright.
In Lorne, Victoria, Austin Maynard Architects gave an old shack near the beach a modern revamp and a timber extension that allows for elevated sea views. With interiors lined in recycled Silvertop Ash, the house oozes a cozy, cabin-like feel.
DS House provides its inhabitants with a relaxed, private atmosphere. Planned Living Architects' extensive use of timber complements the raw, tactile character of the in situ concrete walls.
A brushed brass fireplace surround subtly repeats the architectural curves. The bespoke ceiling fixture is by DH Liberty LUX, the lighting firm of Design Haus Liberty, and handmade by UK artisans.
"The idea of the building is to ‘hang’ it over the valley and open it to the valley by continuous windows," says the firm.
A gray onyx and bronze fireplace mantel is flanked by turquoise glass sconces and a vintage Fontana Arte mirror. Alongside sits a bone console and a sculptural stainless steel shelving unit by François Monnet. The room features a painting by artist Ilona Savdie, and drawings by Karin Haas.
Living, dining, and kitchen spaces flow into one another in the soaring great room. Here, the Sacramento firm placed new, polished concrete slabs over the original ones to alleviate unsightly cracks.
Walls of glass bring in views of the outdoors.
The lower-level family room has a wet bar, a kitchenette, and doors leading to the backyard.
The interior of the tasting room is outfitted with Eero Saarinen-designed chairs, North African rugs, Douglas fir siding, and a terrazzo floor.
A variety of carefully placed windows fill the living/dining/kitchen unit with light while maintaining a sense of privacy.
The home's asymmetrical gabled roof defines the ceiling heights of the interior spaces.
The dining nook sits between the kitchen and the living room.
As an architect who specializes in universal access design and ADA compliance and as a wheelchair user herself, Karen Braitmayer was no stranger to the challenges of accessible design. Although she had been able to take advantage of her 1954 home's single-level, open layout, as her daughter (also a wheelchair user) grew up, the family's accessibility needs also shifted. The main living area includes a more formal sitting area near the entrance, the dining area, Braitmayer’s workspace, and the kitchen—you can see the couple’s daughter working at the island. In the foreground is a pair of midcentury chairs; at left is a Heywood-Wakefield that Braitmayer found at an antiques shop. Seattle-based designer Lucy Johnson completed the interiors. The windows are from Lindal, and the exterior doors are from Marvin.
A wall of windows floods the living room and dining area with natural light. The room has been staged with Knoll dining chairs by Mies van der Rohe, a Platner Wire dining table, a Plycraft Lounge chair, and other vintage period-appropriate finds.
Warm wood finishes up the snug factor.
An open-plan living/dining/kitchen area takes full advantage of the ample light from multiple floor-to-ceiling windows.
The home's large windows offer expansive views of downtown Los Angeles.
cozy by the fire
The husband-and-wife duo of Jeanine Hays and Bryan Mason are the founders of creative design agency AphroChic, which does everything from interior design to publishing to fabric and lighting design.
Floor-to-ceiling glazing creates a strong connection with the site's breathtaking views.
The interior view from the exterior terrace.
The dining and living areas are separated by a suspended, copper-plated staircase.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.