293 Living Room Coffee Tables Sectional Design Photos And Ideas

Reclaimed white-oak engineered flooring is used throughout the home.
The fireplace wall features custom-fabricated blackened steel with a sliding panel that can conceal the television when not in use.
Original wood features mix with airy daybeds at the front of the property.
Interior view West
main living room space with custom curtain wall
Two large multi-slide doors open up the main living space to the exterior. The opening picture faces west towards the back yard; it is 12' h x 24' w.
A cozy mix of textures beckons from the living room.
Now the living area flows gracefully into the dining room and connects the view to the backyard. The new eight-foot by 11-foot window on the back wall ensures lots of natural light and "a true indoor-outdoor feel," says Naber. "We have beautiful sunsets and love being able to look out the windows into our backyard."
Villa K enjoys stunning views of the nearby Atlas Mountains.
The interiors boast a chic, contemporary feel.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
Thanks to cleverly designed built-in storage systems, clutter is neatly concealed throughout.
The two pavilions are fitted with large sliding glass doors, which open to two wooden decks. Here, views are oriented toward the peaceful natural landscape and sea beyond.
The living room was revitalized by Decor Aid with several new furniture additions and refined accents. The balance of the space also had to be perfected with object placement. Each sculptural piece incorporates a different material, adding further layers of visual interest.
Our interior designer wanted to enhance the existing furniture and overall sophisticated aesthetic. To fuse the old elements with the new, we sourced pillows in vibrant colors pulled from the client’s daring, non-representational art. This also gave the space an element of approachable luxury, as opposed to the bare, formal look that it initially conveyed.
Living Room
We also sourced two Panton Chairs, from Design Within Reach. An area rug from Tom Dixon’s collection for The Rug Company adds a sophisticated, urban edge to the design. The staircase, which is prominently positioned in the center of the living area, featured iron railings, so we created continuity by refinishing the fireplace in iron and cement.
The sofa had to be large and deep enough that the couple and their dog could lay back, watch TV and enjoy the space. So, we had a sectional custom made and upholstered in a heavy duty Kravet fabric.
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
A look at the living room looking toward the dining area.
The outdoor landscape is brought indoors through the continuation of the red concrete walls and ample glazing.
The upper-level family room is furnished with a simple black sectional and a Noguchi table.
The Yang sectional and Dibbets rug are both from Minotti; the coffee tables are by  Eric Freyer.
Bracketed on one end by glass, the living room captures a view through the guesthouse breezeway to the cypress trees beyond. The sculpture “Big Red Poppies” by Donald Sultan provides a pop of color on the lawn.
The vaulted ceiling adds to the home's bright and airy character.
Full-height glazing fills the living room with natural light. The Scandinavian-inspired space is furnished with items like the B&B Italia Fat-Fat table and Vitra Cork Family stools.
This view shows the space from another angle. The door at the bottom of the staircase leads to the laundry area. The door to the right of the staircase goes to a modern wine cellar with a sleek mounted wine rack from Stact.
Silver has also inserted a home office that is located just off of the den.
"I prefer to think of it as a lower level because it no longer has the feel of a basement," explains Silver. A large picture window lets in lots of natural light and frames an atrium filled with succulents.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Silver opened up and vaulted the ceiling, which instantly created a bright and airy, modern interior. He also centered the picture window and added sliding doors that lead out to two separate outside patios.
The home's original structure can be viewed through the glass panels of the new unit.
Across from the sofa, a concrete fireplace surround is topped with a custom walnut wall treatment.
While the exterior "faithfully interprets the typical formal themes of this Italian region," says the architects, the inside is much more modern and minimalist. Reinforced concrete walls and ceilings meet a red concrete floor, which blends with the courtyard outside.
living room with navy blue couch, original artwork, and crown molding
Horner remembers his first visit to the home: "The architecture in the main living area was fantastic, and we just wanted to preserve that and concentrate on the areas of the home that were ill-considered."
In the living room, the designers preserved the existing Douglas fir paneling on the ceiling and walls, the fireplace, and the firewood niche. The cooler tones in the sofa from Design Within Reach, rug from Kush Rugs, and knitted poufs from SMG Collective balance out the wood and dial up the cozy factor.
The sofa in the family room was designed by Helgerson with Magnifique fabric by Kravet. The 265 Wall Lamp is by Paolo Rizzatto for Flos, and the pine coffee table is from The Good Mod, a local shop in Portland.
The open-plan living room, dining area, and kitchen are encompassed with bright vibes.
The media room is clad in floor-to-ceiling oak panels. The custom-made, built-in oak banquette was designed by ABD Studio and upholstered in a striped linen. The eclectic mix of artwork is from the collection of the owner and includes pieces from Kiki Smith, Kenneth Noland, and a sculptural work from Mary Shaffer. The rug and side tables are vintage.
Rich and his girlfriend Arielle sit on an IKEA sofa; the windows are from Charleston Glass.
In the living room—which has become known as the Big Lebowski room—boasts a concrete-and-leather sofa that was a collaboration between Goldstein and Lautner. The ceiling is covered with sandblasted concrete that still has the original mini circular skylights.
The home's sloping roofline guides the eye towards the outdoor living area. In the living room, occupants can relax in the Eames lounge.
In Richmond, Virginia, The Broad's interior design strikes a balance between elegance and comfort.
An entertainment lounge.
Neutral, earthy tones and a mix of materials give the living room a warm and cozy vibe.
The staircase is constructed of laminated 3/4" plywood sheets, and all of the components are interlocking using mortise and tenon joints instead of fasteners.
The stylish staircase provides a strong focus for the open-plan interior, and was constructed out of fir plywood by Duerksen himself.
An unlikely modernist home in Columbus, Indiana.
The living room is a cozy spot nestled between the expansive picture window and open doors that lead to the courtyard.
Folding doors make it easy for breezes to blow through the house and cool it naturally.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.