199 Living Room Coffee Tables Ottomans Design Photos And Ideas

Living room from front door framing the landscape.
Leaving behind the Lounge, one re-enters the Living lined with white walls. Beyond the Black Wall is the Dining.
As seen in Boulder Lifestyle Magazine
A spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond
The program includes an open plan living, dining and kitchen, a bedroom, and two bathrooms.
A lavish, velvet-upholstered red sofa in the living room.
Unité d'Habitation in Marseille, France
The concrete creates thermal mass in the home, and the large widows provide cross ventilation when opened. Together, these elements help keep the interior spaces cool and comfortable throughout the year.
The ceiling beams have been left exposed to create a stark contrast with the black framing.
Ceiling fans help cross-ventilation and allow the double-height communal space to stay cool.
"Blue and white tones came up very often during our conversations, and the fact that the property was sitting right on the ocean made it feel like a good fit for their vision," adds Audrito.
The cool midcentury fireplace was designed in 1965 by Spanish architects Alfonso Mila and Federico Correa.
Double height living area opens onto the home's interconnecting courtyard and floods the living space with natural light.
The glass entryway of the home opens straight into the living room.
In the living room, the ceilings were vaulted, which now adds to the bright and airy feeling of the open-plan layout.
Melanie van der Merwe of Women Unleashed furnished the interiors with bespoke and off-the-shelf pieces.
SysHaus completed their first project—a 2,217-square-foot, single-story home in  São Paulo—in collaboration with local architecture studio Arthur Casas Design, who was responsible for the furniture selection, utility systems, finishes, and interior accessories.
The houses are equipped with rainwater capture and reuse mechanisms, and photovoltaic panels for solar energy.
Double height living space opens to the North. The use of reclaimed bricks adds textural diversity.
The light-filled living area features Bluestone paving and polished plaster walls.
The living room boasts original wood paneled ceiling and walls, and beautiful built-in bookshelves.
The living room takes full advantage of the homes' stunning views.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
Fireplace
After: living area
main living room space with custom curtain wall
The kitchen and living area are connected to a small sun-drenched balcony.
The cozy, birch plywood lined interior lets in views in all weather. The simple built-in ladder leads to a discreet hatch that opens for rooftop access.
A cozy mix of textures beckons from the living room.
Now the living area flows gracefully into the dining room and connects the view to the backyard. The new eight-foot by 11-foot window on the back wall ensures lots of natural light and "a true indoor-outdoor feel," says Naber. "We have beautiful sunsets and love being able to look out the windows into our backyard."
Wooden ceilings ground some of the home's more industrial features in its organic setting.
Living Room
The couple snagged their Womb chair, a floor model, on sale.
The lobby salon has been arranged like a series of living rooms, and includes one-of-a-kind artwork and furnishings.
Thanks to the glazed partition, views from the living room continue directly into the kitchen area and bedroom.
Bold, saturated tones contrast beautifully with the metallic finishes and neutral colors that characterize the furnishings in the living room.
Here is a peek at the living room looking toward the entry.
The original double-sided fireplace was wrapped in plaster for an updated look. Yet, it was kept in the same location, as the home maintained its original footprint throughout the remodel.
The vaulted ceiling adds an expansive airy feel that the original home lacked. Now, the wall of windows perfectly frames the gorgeous overlook.
A vintage bamboo outdoor sofa, lounge chairs, and a coffee table sit together in the Veranda.
At the back of the living area is a volume shaped like a wooden house, which contains the kitchen, storage space, and a bedroom.
living room with navy blue couch, original artwork, and crown molding
Thirty-foot ceilings feature skylights for increased natural lighting. The walls are paneled in larch and provide concert-hall quality acoustics, and the floors are a polished black concrete.
A wall of windows frames the spectacular view of the lake and imparts a dynamic sense of place throughout the open-plan living area.
Horner remembers his first visit to the home: "The architecture in the main living area was fantastic, and we just wanted to preserve that and concentrate on the areas of the home that were ill-considered."
In the living room, the designers preserved the existing Douglas fir paneling on the ceiling and walls, the fireplace, and the firewood niche. The cooler tones in the sofa from Design Within Reach, rug from Kush Rugs, and knitted poufs from SMG Collective balance out the wood and dial up the cozy factor.
The Kelleys furnished the cottage with help from Suzanne’s daughter Betsy Burbank of Betsy Burbank Interiors. Classic modernist icons, such as a Saarinen Womb chair for Knoll, a Herman Miller Eames lounge chair, and an Eileen Grey E1027 side table look at home alongside present-day pieces such as an Encore sofa (which handily folds down into a sleeping surface) from Room & Board and a Doka rug designed and produced by Stephanie Odegard. The Wohlert pendant lights from Louis Poulsen were designed by Vilhelm Wohlert in 1959, but grouped as such, they appear distinctly contemporary.
The designers explain, “These steel windows played an integral part in making the interior feel larger and more open by blurring the boundaries between the interior and exterior.” A grey Halcyon Lake area rug, an oak chair from MAP, and Hans Wenger Wishbone chairs make for a simple, neutral palette. The painting over the fireplace is by Kate Hendry.
In the living room—which has become known as the Big Lebowski room—boasts a concrete-and-leather sofa that was a collaboration between Goldstein and Lautner. The ceiling is covered with sandblasted concrete that still has the original mini circular skylights.
The home's sloping roofline guides the eye towards the outdoor living area. In the living room, occupants can relax in the Eames lounge.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.