209 Living Room Coffee Tables Bench Design Photos And Ideas

Norman Millar and Judith Sheine designed the built-ins in the living-dining area, which were made from vertical-grain Douglas fir. Vintage Dutch industrial chairs are arranged around a black walnut dining table that, like the madrone coffee table, is by Urban Hardwoods.
The brown leather couch is low enough to allow lots of light to filter into the room, but it also has a masculine edge and modern, clean lines.
The loft features high ceilings and tall windows that provide lots of daylight. Charette selected and arranged furniture to complement these features.
Most of the furnishings are from from Globe West.
Awaiting the birth of the couple’s son, Vivi relaxes in a built-in reading nook in the library.
Ex of In House by Steven Holl Architects, Interior, Living
An organic color scheme and natural materials echo the great outdoors.
By the Saey fireplace, a wicker chair from Malawi echoes the lines of Pinch’s Willo table. Matching other pieces to their line “is not an exact science,” Oona says, “just an innate reaction to things we love.”
The view from the kitchen.
A well preserved example of post-and-beam construction, the home's shell is largely untouched.
This built-in seating area backs a dividing wall that sets off the kitchen and faces a brick inlay fireplace.
A Bertoia Bench in white oak supports the TV in the family room, while a 50th anniversary-edition Saarinen Tulip Table and Chairs provide a dark contrast to the cheery interiors. The vintage spun aluminum light fixture is also original to the house. Notice how the curtain, when open, can be neatly tucked into a nook beside the blue closets.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
The leather sofas in the living area are designed by Brazilian designer Jose Rodrigues.
The floor-to-ceiling windows and sliders create seamless indoor/outdoor connection.
Anchored by a circular fireplace and sculptural hood, the circular living room features a 40-foot-long built-in seating area, as well as walls of glass.
Walnut storage, both open and closed, frames a black-painted wall with a fireplace at its center. The wall treatment can also hide a future television. "A dark wall is a great way to keep a large screen from feeling like a big black hole on the wall," notes the firm.
Glass sliding doors by Bayerwald Fenster Hausturen offer a portal to the outdoors.
Architects Alice Fung and Michael Blatt designed their own home in Los Angeles, complete with a modern fireplace design clad in galvanized steel.
The bastion wall has been incorporated into the lobby's design.
A Muuto couch in the living room.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
The owners of this 2,800-square-foot, remodeled ranch house in Del Mar wanted to incorporate the house’s original ranch vibes as well as Scandinavian elements.
Interior finishes include wide-plank European white oak flooring, Pietra Serena limestone slab inlays, rift cut white oak cabinetry, and wax steel detailing.
The patterned use of handmade Beldi tiles is used to delineate the space. The vintage olive-green leather sofa is from Mario Bellini Camaleonda.
A look at the open-plan living space.
The open-plan living room features a wall of glass with sliding doors that lead out to a pool.
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
In contrast to the bright interior colors that originally dressed the home in the 1950s, the Bergren Residence now has a more restrained and subdued appearance that highlights the material palette.
The updated kitchen offers contemporary living with a midcentury-modern vibe.
Rich, barn-like wooden beams punctuate the sleek, airy interiors, adding texture and character. Pops of color from the bright pink sofas, combined with the hand-knotted rugs, add a sense of luxury to the polished concrete floors.
The apartment has been carefully configured to take full advantage of the 180-degree views of the city skyline.
The fresh, white interiors help the home feel more spacious and offset the exposed wood beams.
The dining table is the Bonaldo Tracks table, while the dining bench is from IKEA. The window seat provides additional seating.
The layout includes an open-plan living room, dining area, and kitchen, along with one bedroom, and two bathrooms.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
round room
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
Floors have been covered by a thick coat of white paint.
A lavish, velvet-upholstered red sofa in the living room.
Wilson transformed the interior of this 1974 airstream so it could be used for a variety of purposes, such as a dressing room for Iggy Pop and Beck during the Project Pabst Music Festival in Portland, Oregon.
Sutherland opened the second story and converted it into a loft, which matches the ample seating below.
Extensive glazing provides ample natural light and panoramic views of the surrounding scenery.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
Natural light and wood features connect the existing living area to the addition.
Within the largest of the three buildings is an open-plan living area and bedroom that’s separated by a bathroom and utility area.
The garden room has a built-in bench and free-standing fireplace. This area works as overflow for the adjacent kitchen, which allows people to see the cook in action, yet still lounge. The living room is a bit more removed, located just two concrete steps away.
Sutherland opened the second story and converted it into a loft, which matches the ample seating below.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.