348 Living Room Coffee Tables Medium Hardwood Floors Design Photos And Ideas

The drama of the exterior is matched by a breathtaking interior, where soaring ceilings and large stained-glass windows bring ample natural light and connection to the landscape indoors.
Upstairs Living Area
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
Living room and a glance into master bedroom. The master provide lots of space on the custom made wardrobe.
The neutral color palette was carried over to the interior design, a collaborative effort between Connie Wone, the senior interior designer at Swatt Miers Architects, and Elisa Chambers of Snake River Interiors.
Wilson transformed the interior of this 1974 airstream so it could be used for a variety of purposes, such as a dressing room for Iggy Pop and Beck during the Project Pabst Music Festival in Portland, Oregon.
A view of the living area from the kitchen. The luxury gas fireplace is from Ortal.
A soaring ceiling delivers a sense of drama to the open-plan great room.
A custom wood-veneer paneled wall surrounds the wood-burning fireplace.
The floors throughout the home are rift-cut American White Oak finished with Rubio Monocoat.
Floor-to-ceiling Lift/Slide doors by Weiland and clerestory glazing usher the outdoors in to the open-plan living and dining areas.
Though much of the interior was gutted, the west-wall fireplace was left intact due to the risk that removal could have had on the building's structural integrity.
A massive art wall defines the entry space. The kitchen and an informal eating space are to the left of the art wall, while the dining and living areas (and connection to the backyard) are sited to the right.
Bright white walls and warm wood details provide the perfect backdrop for an array of colorful furnishings.
Moveable glass walls allow the home to open completely to the garden.
Interior designer Tici Andriani sourced furnishings from Casual Móveis. Galeria Eduardo Fernandes curated the home's extensive artwork.
Slatted wood folding doors divide the public and private areas to create visual separation without compromising the home’s inherent openness.
"The beams fold and taper back to the original roof line, which means each beam is unique, just like in nature," Dunin says.
A look inside the den with a second fireplace. "Jackie actually had to buy the quarry in Italy as they were running out of marble for the home," notes the listing agents. "Jackie brought the workers over from Italy to build and place the three connected fireplaces. The quarry passed with his estate when he passed away."
Full-height glazing wraps around the home for spectacular views of the woods.
Extensive glazing provides ample natural light and panoramic views of the surrounding scenery.
Double height living area opens onto the home's interconnecting courtyard and floods the living space with natural light.
A gas space heater provides zoned heating in the extension; recycled deco double doors can be closed to contain heat in the lounge.
Locally made furnishings were used throughout. The living room is furnished with a second-hand Jardan couch, a copper and teak coffee table and artwork from various Australian artists. The cushions were made with custom printed fabrics from Ink and Spindle.
The courtyard seamlessly integrates the indoor and outdoor space.
Natural light and wood features connect the existing living area to the addition.
Double height living space opens to the North. The use of reclaimed bricks adds textural diversity.
The living room boasts original wood paneled ceiling and walls, and beautiful built-in bookshelves.
The living room takes full advantage of the homes' stunning views.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
Reclaimed white-oak engineered flooring is used throughout the home.
The fireplace wall features custom-fabricated blackened steel with a sliding panel that can conceal the television when not in use.
The garden room has a built-in bench and free-standing fireplace. This area works as overflow for the adjacent kitchen, which allows people to see the cook in action, yet still lounge. The living room is a bit more removed, located just two concrete steps away.
Original wood features mix with airy daybeds at the front of the property.
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
The beamed ceiling is sheathed in fir.
Stadt Architecture’s Christopher Kitterman transformed a generic studio in Chelsea into a bright one-bedroom apartment for Vancouver couple Dale Steele and Dan Nguyen. The living room features a Hans Wegner GE290 lounge chair upholstered in leather by Spinneybeck, a round rug and Cobble Hill Adams sofa from ABC Carpet & Home, a Pedrera coffee table by Gubi, and a Bob side table by Poltrona Frau. An automated lift raises a TV from inside the custom millwork under the window. Acid-etched tempered glass doors lead to the bedroom.
Thanks to the new large windows and crips white paint, the living room now encompasses a fresh, inviting atmosphere.
The living room was revitalized by Decor Aid with several new furniture additions and refined accents. The balance of the space also had to be perfected with object placement. Each sculptural piece incorporates a different material, adding further layers of visual interest.
Living Room
The main living room becomes a central and multi-functional zone for the entire the family.
Traditional features like the high ceilings, decorative moldings, and parquet flooring take on a softer, modern look when juxtaposed against a contemporary selection of furniture.
The living room’s large wall of glass frames a view of the adjoining grassy field and Puget Sound, visually blending indoors and outdoors.
Materials enhance this natural connection, reflecting the silvery hues of the overcast sky of the Pacific Northwest and tying the building to the forest floor.
Thanks to the glazed partition, views from the living room continue directly into the kitchen area and bedroom.
Bold, saturated tones contrast beautifully with the metallic finishes and neutral colors that characterize the furnishings in the living room.
An upper-level media room.
The open plan was designed for family gatherings and easy entertaining.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.