360 Living Room Coffee Tables Light Hardwood Floors Design Photos And Ideas

The cozy living area features a white-on-white palette.
Thanks to the expansive walls of glass, the living space absorbs a strong sense of the surrounding nature.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
A peek at the nook in the living room.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
North-facing skylights were cut out from the roof to brighten the interiors and establish a visual connection to the bushy site.
Key pieces of joinery were used to visually distinguish the thresholds defining the foyer, living and dining areas, kitchen, butler’s pantry, and study.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
The glass entryway of the home opens straight into the living room.
In the living room, the ceilings were vaulted, which now adds to the bright and airy feeling of the open-plan layout.
Floor-to-ceiling glass was custom-produced by Fleetwood to allow for various vistas throughout the home—capturing the hills, wildlife, and valley views.
The birch-clad interior frames views of the outside settings. Strip lights along the exterior walls provide directional focus outward.
Corrugated steel ceilings are left exposed—a reminder that this is, after all, a container converted into a home. Spray foam insulation keeps the space from experiencing extreme temperature shifts.
Within the largest of the three buildings is an open-plan living area and bedroom that’s separated by a bathroom and utility area.
Fireplace
Main living room view.
After: living area
After: living area
Living Room
Living Room
The kitchen and living area are connected to a small sun-drenched balcony.
The cozy, birch plywood lined interior lets in views in all weather. The simple built-in ladder leads to a discreet hatch that opens for rooftop access.
The mezzanine safety railing is made thin and painted white to minimize its appearance.
An opaque sliding glass door separates the bathroom from the dining area. White tile with pink-colored grout ties the two spaces together.
In the main living space, brightly colored furnishings—including an iconic womb chair and a sofa from Ligne Roset—create a playful interior space for lounging. A laminated glass floor allows light to pass further between the various levels.
In the living area, six large windows on the west-facing wall look out toward the streets of SoHo.
An open layout seamlessly connects the living lounge to the dining area.
The large pendant lamp was designed by Arik Levy for Vibia, and the TamTam floor lamp was designed by Fabien Dumas for Marset.
The living room features two sofas by Patricia Urquiola designed for Kettal and a Polder sofa by Hella Jongerius for Vitra. The Slow Chairs were designed by the Bouroullec brothers for Vitra.
The interiors are a mix of vibrant wallpapers that create murals to provide color and design, geometrically patterned Mexican tiles and designer furniture.
Our interior designer wanted to enhance the existing furniture and overall sophisticated aesthetic. To fuse the old elements with the new, we sourced pillows in vibrant colors pulled from the client’s daring, non-representational art. This also gave the space an element of approachable luxury, as opposed to the bare, formal look that it initially conveyed.
We also sourced two Panton Chairs, from Design Within Reach. An area rug from Tom Dixon’s collection for The Rug Company adds a sophisticated, urban edge to the design. The staircase, which is prominently positioned in the center of the living area, featured iron railings, so we created continuity by refinishing the fireplace in iron and cement.
The sofa had to be large and deep enough that the couple and their dog could lay back, watch TV and enjoy the space. So, we had a sectional custom made and upholstered in a heavy duty Kravet fabric.
The living room also features floor-to-ceiling windows, an original marble mantle, as well as a wood-burning fireplace.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
Oak floors, neutral furnishings, and an area rug by Han Feng for Tai Ping warm the office, as does the view of surrounding treetops. “You really feel as if you’re in the canopy,” says architect Takashi Yanai. A vintage Louis Vuitton trunk serves as a coffee table.
The eco-friendly home is equipped with rainwater harvesting, hydronic heating, and a compost and vegetable garden.
Sustainable features include locally and sustainably harvested Victorian hardwood with low VOC finishes and formaldehyde-free plywood.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
WARC Studio founder Andrew Wilson came up with a design solution that would open up the interiors to the garden and pool, but still protect the home from the harsh afternoon sun from the west.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Silver opened up and vaulted the ceiling, which instantly created a bright and airy, modern interior. He also centered the picture window and added sliding doors that lead out to two separate outside patios.
The home's original structure can be viewed through the glass panels of the new unit.
Here is a peek at the living room looking toward the entry.
The original double-sided fireplace was wrapped in plaster for an updated look. Yet, it was kept in the same location, as the home maintained its original footprint throughout the remodel.
The vaulted ceiling adds an expansive airy feel that the original home lacked. Now, the wall of windows perfectly frames the gorgeous overlook.
A peek at the open-plan living, dining, and kitchen areas.
Here is a glimpse of the mesmerizing views the home frames of the surrounding Bay Area.
The team also worked with Nouel to incorporate the expressive maximalism that the couple naturally gravitate toward.
Thanks to the help of Nouel, the newly-expanded space now incorporates bright pops of color by way of paintings, furniture, and accessories.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.