262 Living Room Coffee Tables Concrete Floors Design Photos And Ideas

The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
"The triangular highlight frames views of the old Edwardian pressed metal roof and chimneys," the architects say of the triangular window to the left. "Like a traveler reflecting upon their hometown from abroad, we look back at the original part of the house, see its foibles and imperfections, and love it all the more for these eccentricities."
The cool midcentury fireplace was designed in 1965 by Spanish architects Alfonso Mila and Federico Correa.
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
Formerly used as a kitchen, the space next to the master bedroom has been turned into a living area. Retractable shades cover the glazed ceiling and are remotely controlled.
The entertainment box includes built-in shelving and a television mount.
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.
The living area has been carved out from the space between the yellow kitchen box and the wood-paneled entertainment box.
A large window at the end of the living space lets in ample natural light.
are counterbalanced by pared-down concrete flooring and exposed bulbs. In the living area (below), a Tolomeo lamp from Artemide sits near two Longreach sofas from Thonet. A slatted cedar balustrade stretches to the ceiling of the voluminous parlor.
The primary living space is located at the corner of the condo offering views to downtown.
The garden room has a built-in bench and free-standing fireplace. This area works as overflow for the adjacent kitchen, which allows people to see the cook in action, yet still lounge. The living room is a bit more removed, located just two concrete steps away.
Living Room
The living room.
Interior view West
main living room space with custom curtain wall
Living Room
Living Room
lounge view
Concrete, which reflects the color of the surrounding dunes, serves as a coherent binding material that connects all the interior spaces.
The materials that have been used for the façade, together with the enfilade of spaces of the new volume, echo the local architecture of the elongated farmhouses in the area.
Villa K enjoys stunning views of the nearby Atlas Mountains.
Wooden ceilings ground some of the home's more industrial features in its organic setting.
Golden light floods through the Clerestory windows in the living area, accenting the wooden coffee table from Restoration Hardware and the weathered antique bench the couple scored from Robins Egg Bleu in Winthrop, WA.
The interiors boast a chic, contemporary feel.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
Thanks to cleverly designed built-in storage systems, clutter is neatly concealed throughout.
The two pavilions are fitted with large sliding glass doors, which open to two wooden decks. Here, views are oriented toward the peaceful natural landscape and sea beyond.
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
The couple snagged their Womb chair, a floor model, on sale.
In the living area, Lou sits on a Room & Board sofa, while one of the family’s two Great Danes relaxes nearby; the fireplace is by Montigo.
The Yang sectional and Dibbets rug are both from Minotti; the coffee tables are by  Eric Freyer.
What can't be obviously ascertained from this sleek reading chair? How the Northern sunlight warms the concrete slab floor in winter to help maintain a consistent internal temperature, "regularly achieving 25 degrees Celsius without heating in winter," said the architects. "It was important to create a space where the occupants could enjoy the summer warmth, as well as remaining at ease during the cold Ballarat winters."
In the living room, the horizontal lines of the timber beams at the ceiling echo the bespoke cabinetry that surrounds the gas fireplace. The dining room pendant is the Gubi Semi Pendant.
The open plan living, dining, and kitchen areas.
Rather than opting for the schematic, open-plan design of the renovated Queensland worker's cottage, the formalized living, sitting, and dining areas are compartmentalized; each room is dedicated to their function.
Across from the sofa, a concrete fireplace surround is topped with a custom walnut wall treatment.
While the exterior "faithfully interprets the typical formal themes of this Italian region," says the architects, the inside is much more modern and minimalist. Reinforced concrete walls and ceilings meet a red concrete floor, which blends with the courtyard outside.
Positioned for stellar outdoor views, the screened porch features concrete floors, a cedar ceiling, natural fir posts, and midcentury chairs.
Deep overhangs keep the harsh sun at bay.
At the back of the living area is a volume shaped like a wooden house, which contains the kitchen, storage space, and a bedroom.
The built-in sofa was designed to be very functional. The base has storage capacity and the mattress is the size of a single bed for an extra guest. Plus, industrial grade foam and fabric ensure the cushions will hold up to wear and tear.
"I drew from the layout of Jens Risom’s cabin and laid the room out around the light that comes in through the main windows," says Kenny.
"With this cabin I wanted something that was robust, so you could enter after an outdoor activity, kick your boots off, start the fire and put some food on," says Kenny. "But at the same time have a feeling of space with the high ceilings, and some luxury and comforts of modern living like a nice shower and great water pressure."
The armchair is by Ricardo Fasenello.
Living area
In the main living areas, two vertical veils divide the high, inclined ceilings, and also serve as partitions for the kitchen, dining room, and living room without completely separating the volumes. The living room is also connected to an outdoor gazebo.
Thirty-foot ceilings feature skylights for increased natural lighting. The walls are paneled in larch and provide concert-hall quality acoustics, and the floors are a polished black concrete.
A wall of windows frames the spectacular view of the lake and imparts a dynamic sense of place throughout the open-plan living area.
The living area is small, however, the double-height ceiling give is a more vast sense of space.
The chic contemporary interiors feature concrete floors and plywood paneling, with black accents that echo the cabin’s exterior.
The sitting room.
The firm’s founder and principal architect Sumiou Mizumoto stripped away the house’s side extension.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.