95 Living Room Chair Track Lighting Design Photos And Ideas

In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
Viridian '
By redesigning the entire layout, Hope was able to create a more open concept, featuring a bright and airy atmosphere.
White-painted plaster walls and tall ceilings make the living space feel bright and airy.
A giant wall of glass connects the living spaces with the outdoors. The double-glazed, low-e windows are thermally broken with black-powder coated frames.
The beamed ceiling is sheathed in fir.
Wooden ceilings ground some of the home's more industrial features in its organic setting.
The petrified wood stumps are from RH Modern.
The eco-friendly home is equipped with rainwater harvesting, hydronic heating, and a compost and vegetable garden.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
WARC Studio founder Andrew Wilson came up with a design solution that would open up the interiors to the garden and pool, but still protect the home from the harsh afternoon sun from the west.
In the lounge, a Theatre Two-Seater sofa joins two U-Turn Swivel Chairs, all from Design Within Reach. The rug is by Scott Group.
Mary Barensfeld grew up in a colonial-style home near Pittsburgh that was built by her grandfather and enlarged by her parents. In 2016, she and fellow architect Yvonne Riggie added a pair of rustic modern wings. One, a dining pavilion, includes a lounge that is warmed by a Bodart & Gonay woodstove. The entire room opens to the outdoors through a folding wall system by Hope’s Windows.
While the exterior "faithfully interprets the typical formal themes of this Italian region," says the architects, the inside is much more modern and minimalist. Reinforced concrete walls and ceilings meet a red concrete floor, which blends with the courtyard outside.
Bice also added a second master suite at the back of the house, which is accessible by a separate stairwell.
The living room sports a panoply of wood: Douglas fir for the ceiling, hemlock for the walls, and stained oak for the floor. The sofa is the Neo model by Bensen and the rug is vintage.
At the other end of the home on the same level, a stove creates a cozy corner, while steps add another layer to the space.
The kitchen is layered with the living room—the counter space becomes the flooring in the living area, and steps are used as additional seating.
Inside, the open-plan layout features a kitchen which morphs into the living area with a raised built-in bench/reading nook, along with an upper level that overlooks the space.
The family's favorite Kandinsky (shown above) served as inspiration for the interiors.
The architects created a new entrance for the home which leads directly into the new addition.
Visitors to the house are greeted by an art-filled living room anchored by a B&B Italia Charles sofa and a pair of vintage Hans Wegner CH22 chairs. Track lighting from WAC Lighting Co. helps showcase individual pieces from the couple’s collection. “My favorite thing is walking in the front door,” Tetreault says.
A tree-stump end table adds a dose of organic style to the modern living area.
Floor-to-ceiling glazing provides unobstructed views of the ocean.
Original wood paneling lines the walls.
The tongue-and-groove beamed ceiling has been painte
View back towards Entry and Stair
The various platforms give the family freedom to organize their furniture and possessions however they want.
The home exemplifies the indoor-outdoor lifestyle of Southern California.
A look at the gallery space that features well-considered lighting.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
The interior are a flawless visual study of vertical and horizontal forms and many rooms feature Redwood ceilings.
Layered concrete walls and ceilings add a raw masculinity to the interiors.
The tent fabric guards against the torrential wind and rain that can sweep through Big Sur. Parr customized the entryway to maximize the view.
With its lofty ceilings, the cathedral is home to a conference and exhibition room.
The open space is bright an airy, but has the feel of a private retreat in the forest.
The hexagonal wood paneling.
The living area now feels open and bright and showcases the couple’s appreciation for furniture design and artwork. The family opted for a Camber sectional and rug from Design Within Reach, coffee table from Steven Alan Home, and replica Eames Lounge to outfit the space.
The Annual Palm Springs Modernism Show & Sale
Built-in shelving and a gas fireplace with a customized mantel by Fitzhugh Karol preside over 411 Vanderbilt's living room.
The light-filled, lovely living room of 411 Vanderbilt.
Cu
In the great room, the curved ceiling reaches 16 feet. A Roche Bobois sofa faces a double-sided, indoor/outdoor fireplace made of board-formed concrete.
An upstairs gallery overlooks the living room.
Almost all of the furniture and decorative items in the apartment were designed by the couple.
A concrete ceiling highlights the powerful geometry of this 2,583-square-foot Clerkenwell apartment by London practice Inside Out Architecture.
Australian practice MUSK Architecture Studio maximized the units of Coppin Street Apartment with flexible floor plans and large sliding doors that expose of reveal some of the bedrooms.
When a Manhattan family approached Frame Design Lab to create a more private master bedroom, they imagined the firm would simply rework a few closet walls. Instead, partners Nina Cook John and Anne-Marie Singer proposed a bold plan to divide the space by adding a 60-square-foot unit in the middle of the floor plan to reorganize the flow.
A linear lacquer storage unit with a Corian top helped define the main living areas; now the residents spend more time enjoying the apartment’s northern exposure–one of two main sources of natural light in the floor-through loft.
#interior #modern #inside #design #interiordesign #bookcase #shelving #arearug #sofa #leathersofa #homeoffice #office #plants #art #window #desk #coffeetable #woodpanel #hardwoodfloor #wood #portland #earthboundindustries #vintage #sesannsofa #gianfrancofrattini #cassina

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.