282 Living Room Chair Recessed Lighting Design Photos And Ideas

Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
In order to open up the space, Klopf Architecture took out some walls that were supporting beams. Klopf explains, “We used a structural trick by putting a cross-beam on the roof, which you don’t see. The ceiling now has an open, more expansive feeling—more post-and-beam.”
The sofa in the living room is also by IKEA.
The use of wood softens the industrial feel of the concrete.
The minimalist material palette is picked up on the interiors as well, where a black concrete fireplace plays off the polished aggregate concrete floors.
Full-height glazing wraps around the living spaces, which overlook the expansive Wyoming landscape.
WRJ Design led the interior design.
Mirrored panels clad the ceiling above this textured axis—from the outdoor water feature to the interior stone paving—to emphasize the axis and reflect the moment of sunlight, water, and people.
In the living areas, the inner surface of the massive beam-wall that frames the eastern façade is clad in wood, which adds a sense of warmth to counteract the coolness of the concrete.
The floor-to-ceiling windows in the living room give the impression of being outside even while cozily enjoying a cup of tea inside. All the windows in the house are double-paned and filled with argon gas. Petra Sattler-Smith says that “even when it’s 10 below you can put your hand on them and they are still warm.” Hydronic radiant heating embedded within the concrete floors not only enables barefoot walking during the coldest months but also warms the furniture and everything else in the room.
A floor-to-ceiling sliding door offers direct access to the patio and yard. A yellow custom-built reading nook packs a playful punch of bold color, and certainly brightens up the gray days that the Pacific Northwest is known for.
Terrazzo tile floors with solid brass are featured throughout the open plan layout. The cork inserts between the ceiling's vaulted beams were inspired by home's original design.
"One great thing about tiny homes is that you can do all the details," explains Latimer.
"Cornelia is a real rock star," says Latimer of his client-turned-friend. "She is one of the most amazing people I have ever met."
A large picture window sits above Funke's writing desk. The desk was brand new, and Latimer had to put it through a few processes to achieve a certain patina.
Every detail was customized specifically to meet Funke's requirements, including the custom paint and stain. The reclaimed hardwood floors are a mix of woods, and all the interior siding is maple.
To create a clean and minimalist aesthetic, only treated pine plywood and concrete was used in the interiors.
From the dining table to the bed frames, custom plywood furniture is installed throughout the home and combined with a few nature-inspired touches, like the green Kvadrat wool felt in the upholstered built-ins.
The cavernous living room takes advantage of its height with floor-to-ceiling bookshelves.
When redesigning “Madmen” actor Vincent Kartheiser’s Hollywood cabin, architect Funn Roberts installed custom shoji-style screens of to conceal the closet and provide privacy for the adjacent shower and soaking tub.
Large windows, panelized with green muntins,  frame the corner of the addition, providing views to the grounds beyond.
An entertainment lounge.
Neutral, earthy tones and a mix of materials give the living room a warm and cozy vibe.
Glass surfaces act as transparent room dividers throughout the home. Here, an open living area is divided by a ridged glass-and-steel-framed french window.
On the first floor, solid steel plates transform into a perforated metal spine, which cuts right through the building to the top floor.
The glass lenses of the circular pavement lights are a common feature on London streets.
Natural ledgestone surrounds the fireplace in the living space
An overview of the spaces.
The studio also created the sliding wooden doors that open into the master bedroom.
A long sofa in the center faces a coffee table topped with a slab of elm that was designed by Moss.
The open plan great room is bright and airy thanks to the insertion of the center courtyard .
The transformation is unrecognizable.
Large windows at the front of the home drawn in an abundance of natural light. Custom millwork frames the windows while also providing storage in the living room. Hues of pink and green splash between furnishings, textiles,  and plantings.
The home has been outfitted with the Crestron Home Automation system throughout.
With bright, spacious, interiors, the home is a testament to the visionary creativity of one of America’s most renowned modernist architects.
The living room features a double-height ceiling and anchored by the dual indoor-outdoor fireplace.
In the living quarters of Lightroom 2.0, Carpenter’s daughter Esme chats with her boyfriend, who is seated on a Milo Baughman Case Sofa.
This house is one of the five homes that are part of the Auhaus Release. Only 10 of each design will be built.
Full-height glazing and continuous material use allow spaces to flow freely from one to the other, and from inside to outside.
The family room has floor-to-ceiling windows which overlook the surrounding hilly landscape.
A look at the gallery space that features well-considered lighting.
The furniture has been selected to complement the artwork around the duplex.
This vacation villa is integrated into nature and is surrounded by sand dunes and heathlands.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
Since the owner wanted as much of an open concept as possible, Revollo used a small but impactful detail to designate each space: color. The kitchen is defined by black, the living areas by gray, and the outdoor space by honey.
Media Room
Partial View of Los Angeles at Night
Partial View of Los Angeles
Living Area
Reclaimed Walnut and View to Stairway Skylight
Welcome Home
The house is sited on wooded plateau overlooking a wetland and lake beyond.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.