314 Living Room Chair Table Design Photos And Ideas

Hinanoza on Lake Akan, Japan
A light gray sofa sits in the living lounge.
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
Before the $17,000,000 restoration, the property had been severely deteriorated with crumbling walls and foundations, and had been named under the National Trust for Historic Preservation’s 2005 list for America’s 11 Most Endangered Places.
The dining room sits just off the living room.
The glass walls of the open-plan living space overlook the atrium and the backyard, bringing in a strong sense of the outdoors.
Overall living area with dual aspects and connections to an interstitial garden court and rear landscaped yard beyond its concrete terrace
Inside, large windows and vaulted ceilings create a bright and cheery atmosphere.
A soaring ceiling delivers a sense of drama to the open-plan great room.
Floor-to-ceiling Lift/Slide doors by Weiland and clerestory glazing usher the outdoors in to the open-plan living and dining areas.
A massive art wall defines the entry space. The kitchen and an informal eating space are to the left of the art wall, while the dining and living areas (and connection to the backyard) are sited to the right.
Pocket-sliding glass doors offer seamless connection to the outdoors.
"The pine flooring and granite countertops are all made from relatively inexpensive local sources," say the architects, who cite the budget as the most challenging aspect of the project.
The walls are white-painted sheetrock and the floors are lined with local pine.
Black Richlite also wraps around the living area as an interior band above the wooden shelf.
The minimalist interiors feature a mainly monochromatic palette with white walls and black surfaces, including the granite island top and window trim. Small pops of color help break up the color scheme.
The dining and coffee tables are from Ercol. The chairs are from HAY.
Unité d'Habitation in Marseille, France
Along with creating the custom cabinetry, the former owner also converted the garage into a spacious guest suite.
From the living room wall, a panel folds down to reveal a bookshelf, while also forming a table.
The ceiling beams have been left exposed to create a stark contrast with the black framing.
The home features three lavish fireplaces—each built of Carrara marble—weighing a total of 240 tons.
Thanks to the expansive walls of glass, the living space absorbs a strong sense of the surrounding nature.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
"The triangular highlight frames views of the old Edwardian pressed metal roof and chimneys," the architects say of the triangular window to the left. "Like a traveler reflecting upon their hometown from abroad, we look back at the original part of the house, see its foibles and imperfections, and love it all the more for these eccentricities."
Extensive glazing provides ample natural light and panoramic views of the surrounding scenery.
The whole main room of the house
Angled balconies at the first and second levels are accessed by floor-to-ceiling sliding doors, enhancing the indoor/outdoor living experience and allowing natural ventilation.
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
A white beamed ceiling adds structure to the open and airy living space bookended by immersive views of nature.
Modern Danish design has informed the minimalist interior, which is dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
An overview of the open-plan interior space.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
To retain and emphasize the traditional architecture of the building, the architects used natural terra-cotta for the floors, and stripped the paint from the walls to expose the beautiful textures and imperfections of the original brickwork.
Viridian '
One of the key goals of the renovation was to create more natural light in the living space and kitchen.
The space also allows for traditionally "outdoor" items, like a child's bicycle, to be stored or even used inside.
"It is a place where the kids play and where neighbors can come over and have a chat," say the architects.
The new space truly reimagines what indoor and outdoor space really is.
Sideboard by Sebastian Cox for The New Craftsmen.
The cabinetry in the kitchen flows into the living area. Here, the dining table can be linked and extended to accommodate up to 12 guests.
Before they began the renovation, Chan and Eayrs lived in the house for six months to get a good feel for the space.
The view out to the garden.
White-painted plaster walls and tall ceilings make the living space feel bright and airy.
A giant wall of glass connects the living spaces with the outdoors. The double-glazed, low-e windows are thermally broken with black-powder coated frames.
Sliding glass doors provide a seamless connection between the interior and outdoor spaces. Green vegetation dots the courtyard, drawing the colors of nature inward.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.