208 Living Room Chair Shelves Design Photos And Ideas

The Living room
A spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond
Overall living area with dual aspects and connections to an interstitial garden court and rear landscaped yard beyond its concrete terrace
Concealed internal retractable insect screens and external roller blinds are housed within fabricated steel head beams, which work in confluence with blinds concealed in upper soffit pockets to temper direct sunlight when required
A deep bench below the windows extends the length of the space, providing additional seating. In addition to large parties, the living room also plays to host music recitals. Acoustic wood ceiling panels enhance the sound quality and provide visual warmth. Built-in benches and steps allow guests to find a comfortable corner.
Canny 'The New' Dining / Living
A Bensen chair and shelves, along with a Diurne carpet from Salari, sit in the den.
Traditional Santorini cave houses usually have long, deep floor plans with narrow facades, but with this house, the architects inverted the proportions to created a slender, rectangular plan with a 33-feet long glazed façade that opens the interiors to the pool terrace, sea views.
Unité d'Habitation in Marseille, France
Exposed beams and shoji screens, which conceal the dining area, add to the home's charming character.
From the living room wall, a panel folds down to reveal a bookshelf, while also forming a table.
The in-between spaces between the walls of glass and the wooden shutters become exterior living spaces.
"The triangular highlight frames views of the old Edwardian pressed metal roof and chimneys," the architects say of the triangular window to the left. "Like a traveler reflecting upon their hometown from abroad, we look back at the original part of the house, see its foibles and imperfections, and love it all the more for these eccentricities."
The entertainment box includes built-in shelving and a television mount.
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.
The living area has been carved out from the space between the yellow kitchen box and the wood-paneled entertainment box.
The living room is bright and airy thanks to floor-to-ceiling glazing and a crisp white wall.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
An off-center skylight brings natural light into the living room, where the existing fireplace (inset) was refinished in metallic paint. A fiberglass Koishi pouf by Naoto Fukasawa for Linea sits by an Eames sofa. The painting is by Vanessa Prager.
The living room boasts original wood paneled ceiling and walls, and beautiful built-in bookshelves.
The living room takes full advantage of the homes' stunning views.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
In the living area, six large windows on the west-facing wall look out toward the streets of SoHo.
Traditional features like the high ceilings, decorative moldings, and parquet flooring take on a softer, modern look when juxtaposed against a contemporary selection of furniture.
Materials enhance this natural connection, reflecting the silvery hues of the overcast sky of the Pacific Northwest and tying the building to the forest floor.
The bed is attached to the ceiling and hangs on a platform two meters above the floor. Elevating the bed allows the main living areas and storage to be tucked below.
In the lounge, a Theatre Two-Seater sofa joins two U-Turn Swivel Chairs, all from Design Within Reach. The rug is by Scott Group.
A peek at the open-plan living, dining, and kitchen areas.
The team also worked with Nouel to incorporate the expressive maximalism that the couple naturally gravitate toward.
The redesign of the staircase is a contemporary touch which could have just as easily existed in the home's original state. The wood slat screen blends with the wooden staircase and the wood ceiling opening the space and making it feel bigger—a huge improvement over the sheetrock wall that had been previously there.
Light timber floors, white-painted MDF shelving and cabinets, as well as black metal accents, give the home a clean and contemporary appearance.
Bice also added a second master suite at the back of the house, which is accessible by a separate stairwell.
Inside the studio, sliding fir screens hide storage, utilities, and a bathroom. The ceiling and wall panels are plywood, the floor is radiant heated concrete. An Eames lounge chair from Herman Miller mingles with an IKEA sofa.
Saunders custom-designed the bookshelf in the living lounge, which have shelves that get shorter as they rises up the wall to match the windows.
This structure encloses the interior wall at an axis of 45 degrees on the plane.
Eric Schneider and Michael Chen take in the space-efficient renovation.
Large picture windows in the open living room frame the surrounding forest.
The Dining and Living Room
The shack is decorated with found and secondhand treasures from around the world. If the couple couldn’t find an item secondhand, they decided to make it themselves.
Sea breezes keep The Little Black Shack cool in summer, while a hand-built sandstone fireplace warms the property in winter.
The couple built many furnishings, such as the storage chests, out of old leftover timber.
A vintage Womb Chair was reupholstered with a nubby custom fabric from Cowtan & Tout. The floor lamp is from Atelier de Troupe, and the rug is a vintage Moroccan flatweave.
Cradle-to-cradle certified carpet from the Shaw Group adds a warm layer in the living room.
Terrazzo tile floors with solid brass are featured throughout the open plan layout. The cork inserts between the ceiling's vaulted beams were inspired by home's original design.
Architect Grant explains that the recessed orange wall with built-in storage shelving is a counterpoint to the view of Boston in the opposite direction.
A pair of Molded Plywood lounge chairs by Charles and Ray Eames for Herman Miller sit opposite a BoConcept coffee table and a sofa of Paul’s design. For his father’s book collection, Paul created a library around the double-height staircase.
"One great thing about tiny homes is that you can do all the details," explains Latimer.
"Cornelia is a real rock star," says Latimer of his client-turned-friend. "She is one of the most amazing people I have ever met."
One challenge Latimer faced was that Funke wanted natural light, but also a sense of privacy.
The roundness of the house lends itself perfectly to an open, wallless floor plan.
A view from the second floor. Floor-to-ceiling windows keep the interiors bright and airy, while full height curtains provide protection from the heat of the sun.
The modules’ steel beams are painted Folkstone 6005 by Sherwin-Williams, while the walls are Decorator’s White by Benjamin Moore. Vitsœ shelving by Dieter Rams holds books and curios.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.