495 Living Room Chair End Tables Design Photos And Ideas

Each bedroom is designed to feel like a private retreat with a calm, minimalist feel.
In addition to bespoke furniture, key pieces are from Hay.
Numazu Club in Numazu, Japan
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
A cozy den with an original fireplace sits just off the kitchen. The fireplace, which appears in photographs taken by Shulman, originally had a two-story tall flue and was suspended from chains. Now, it sits securely on a stone platform and the flue ends at the first-floor ceiling.
Floor-to-ceiling glass walls on both sides of the main living room allow sweeping views straight through the house.
Leaving behind the Lounge, one re-enters the Living lined with white walls. Beyond the Black Wall is the Dining.
Upstairs Living Area
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
The designs from the 1950s-60s capture the midcentury period, embracing classic lines and darker woods.
A brick fireplace creates a strong centerpiece for the living space, which is bright an airy thanks to ample natural lighting.
The glass walls of the open-plan living space overlook the atrium and the backyard, bringing in a strong sense of the outdoors.
A spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond
Overall living area with dual aspects and connections to an interstitial garden court and rear landscaped yard beyond its concrete terrace
Concealed internal retractable insect screens and external roller blinds are housed within fabricated steel head beams, which work in confluence with blinds concealed in upper soffit pockets to temper direct sunlight when required
A deep bench below the windows extends the length of the space, providing additional seating. In addition to large parties, the living room also plays to host music recitals. Acoustic wood ceiling panels enhance the sound quality and provide visual warmth. Built-in benches and steps allow guests to find a comfortable corner.
A Bensen Endless Sectional covered in Kvadrat Raf Simons fabrics sits in the living room.
A Bensen chair and shelves, along with a Diurne carpet from Salari, sit in the den.
Morrison received many of the chairs in her eclectic collection as hand-me-downs from her family.
The floors throughout the home are rift-cut American White Oak finished with Rubio Monocoat.
Floor-to-ceiling Lift/Slide doors by Weiland and clerestory glazing usher the outdoors in to the open-plan living and dining areas.
In the living room, the slanted, open-joist ceiling rises to almost 10 ½ feet. A fusuma door leads  to the dining room. The torso sculptures are by Janice Trimpe.
The hammered copper side table was a gift from Francine's business partner, Carl D'Aquino. The pottery on the midcentury coffee table is by Alex Bauer.
The living room features a pair of 1920s chairs by Hungarian-born New York designer Ilonka Karasz.
Moveable glass walls allow the home to open completely to the garden.
Interior designer Tici Andriani sourced furnishings from Casual Móveis. Galeria Eduardo Fernandes curated the home's extensive artwork.
Slatted wood folding doors divide the public and private areas to create visual separation without compromising the home’s inherent openness.
The walls are white-painted sheetrock and the floors are lined with local pine.
Black Richlite also wraps around the living area as an interior band above the wooden shelf.
Between the garden courtyard and sheltered decks that lead out to a pool is an internal living wing. Here, the slope of the timber clad has been carefully placed to provide shelter from the common high winds.
"Given we had a free-flowing, open-plan approach for this house, we wanted the furniture to reflect that also, with largely selected furnishings that were lightweight," say the architects, noting that many pieces have splayed legs.
Exposed beams and shoji screens, which conceal the dining area, add to the home's charming character.
The open living/dining/kitchen area features a wall of glass, post-and-beam vaulted ceilings, Eichler's signature brick fireplace, as well as radiant floor heating throughout.
Expansive glazing provides continuous visual connections to the outdoors.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
The gray-blue siding continues from the exterior to the interior to reinforce the seamless indoor-outdoor experience. The Callen chair and ottoman are from Room and Board.
The Garden Den enjoys direct access to the backyard and is envisioned as the more casual counterpart to the main living room.
A look at the small reading nook located on the level between the bedroom and ground floor.
The floors are built of exposed concrete, while the brick walls have been painted white.
The existing structures were updated with a material palette that included natural aging patinas, raw steel doors and shelves, zinc countertops, and wood-paneled and beamed ceilings—juxtaposed with clean and modern smooth plaster finishes.
Living Room
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
A peek at the nook in the living room.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
North-facing skylights were cut out from the roof to brighten the interiors and establish a visual connection to the bushy site.
Key pieces of joinery were used to visually distinguish the thresholds defining the foyer, living and dining areas, kitchen, butler’s pantry, and study.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
Living Room

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.