182 Living Room Chair Bookcase Design Photos And Ideas

A collaboration between YUN Architecture and interior designer Penelope August, a renovated, 19th-century townhouse with landmark status used to be an egg and poultry distributor. Now virtually unrecognizable, the parlor floor is the home's open-plan living area. A formerly defunct fireplace was reactivated and clad with a custom-made, limestone mantle.
Built at the end of the 19th century, 411 Vanderbilt Avenue is a brick carriage houses that originally sheltered the horses and coachmen for an upscale estate on Clinton Avenue. The luminous living room features built-in shelving, custom cabinetry, and a gas fireplace with a customized wood mantel by Fitzhugh Karol further enhance the interiors.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
A living lounge with plenty of Victorian character.
Full-height glazed doors flood the interior with natural light and open up to an outdoor brick terrace.
The open-plan living room features a wall of glass with sliding doors that lead out to a pool.
"The column had to be affordable and nice to look at," note the architects. "So we bought a tree and put it right in the middle of the building. Between the tree and the facade, we have created new floors which are built in a spiral around the tree. This results in a very dynamic and open space."
living area
The living room opens to a spacious outdoor deck.
Bigwood Residence | Olson Kundig
Bigwood Residence | Olson Kundig
Bigwood Residence | Olson Kundig
The living room opens to an airy enclosed sunroom.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
The blue cabinets of the kitchen run through into the living area with a softer natural oak top tying the room together. A modular sofa can be moved in different configurations.
Before the $17,000,000 restoration, the property had been severely deteriorated with crumbling walls and foundations, and had been named under the National Trust for Historic Preservation’s 2005 list for America’s 11 Most Endangered Places.
Leaving behind the Lounge, one re-enters the Living lined with white walls. Beyond the Black Wall is the Dining.
The Living room
Living room and a glance into master bedroom. The master provide lots of space on the custom made wardrobe.
Sliding glass doors integrate internal and exterior spaces, allowing a full use of the terrain.
Steel “waterfall” style shaped staircase, visually unattached, allows unobstructed view of the entire living space.
Living Room Area Interior Design,  Loving the Velvet couch
Though much of the interior was gutted, the west-wall fireplace was left intact due to the risk that removal could have had on the building's structural integrity.
Loft Living Room and Bedroom
The hammered copper side table was a gift from Francine's business partner, Carl D'Aquino. The pottery on the midcentury coffee table is by Alex Bauer.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
High ceilings and a full-length brick fireplace are complemented by extensive glazing.
The living spaces on the ground floor now consist of exposed steelwork with polished concrete, timber surfaces, and large Crittall windows.
Natural light and wood features connect the existing living area to the addition.
An off-center skylight brings natural light into the living room, where the existing fireplace (inset) was refinished in metallic paint. A fiberglass Koishi pouf by Naoto Fukasawa for Linea sits by an Eames sofa. The painting is by Vanessa Prager.
Living Room
Sutherland opened the second story and converted it into a loft, which matches the ample seating below.
Expansive windows have been installed to flood the house with sunlight and capture sweeping views of the park outside.
The team demolished the existing internal walls to open up the interiors and create a single, large living and dining area.
With fresh white walls, larch parquet flooring, and a sleek black fireplace, the apartment now radiates an open, airy environment. A beautiful pink staircase appears to float in the middle of the common area, demarcating the boundary between the living and dining spaces.
Formal Living Room
Interior View
Glazing on both sides gives the television room an airy, pavilion-like feel.
The open-plan living room and dining area feature a cementitious floor covering, ERCO recessed LEDs, and EDL cabinetry laminates.
White shelving blends in seamlessly with the crisp, white walls.
An original brick wall with an arch opening frames views of The Press Room, a cozy lounge lined with paneled walls painted a deep cranberry hue to match the Press Room bar front.
Deep overhangs keep the harsh sun at bay.
Inside the studio, sliding fir screens hide storage, utilities, and a bathroom. The ceiling and wall panels are plywood, the floor is radiant heated concrete. An Eames lounge chair from Herman Miller mingles with an IKEA sofa.
Colourful furnishings animate the space. Thonet armchair, Jardan Nook lounge and Hay side tables provide a comfortable, deliberately low key setting.
Thirty-foot ceilings feature skylights for increased natural lighting. The walls are paneled in larch and provide concert-hall quality acoustics, and the floors are a polished black concrete.
The Dining and Living Room
Bornstein’s living room features an intriguing collection of furniture. The sofa is made by Swedish manufacturer Ire. The 1970s wood burner was a secondhand store find, and the wood table, by Bruno Mattson, was found in a bin at a recycling station. He inherited the lounge chair from his parents.
A floor-to-ceiling sliding door offers direct access to the patio and yard. A yellow custom-built reading nook packs a playful punch of bold color, and certainly brightens up the gray days that the Pacific Northwest is known for.
A pair of Molded Plywood lounge chairs by Charles and Ray Eames for Herman Miller sit opposite a BoConcept coffee table and a sofa of Paul’s design. For his father’s book collection, Paul created a library around the double-height staircase.
Vitra’s Slow chair sits in front of a powder-coated-steel bookcase made by Hill’s go-to fabricator, George Sacaris; it was originally built for the Houston house.
The living spaces of house, built in 1972 or 1973, were originally divided into three—a kitchen, living and dining area, and an atrium (previous owners had covered the atrium with a roof). "The new owners wanted the interior space to flow as one, so we removed the glass doors and solid walls separating the enclosed atrium from the kitchen and living room," principal John Klopf says. "Some structural posts needed to remain to hold up the roof, but overall the space was opened up almost completely. The floor was leveled, and the plan freed up." The rainbow print is a 1960s Herman Miller trade poster, and the Vitamin Water print by a New York artist. A Sapien book tower from Design Within Reach sits next to the TV. The sofa is IKEA.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.