413 Living Room Chair Medium Hardwood Floors Design Photos And Ideas

The Garden Den enjoys direct access to the backyard and is envisioned as the more casual counterpart to the main living room.
The large living room doorway was preserved and frames views of the original staircase that was restored with the treads, risers and balustrades painted Benjamin Moore Black. The mahogany handrail was sanded down to its raw color and finished in a water-based clear coat.
The clients restored the living room's marble fireplace and painted the grate Benjamin Moore Black. New crown molding was added and the walls painted Sherwin Williams Origami White.
"The green room is a space I created for the members to sit back and enjoy themselves after a hard day's work,
Extensive glazing provides ample natural light and panoramic views of the surrounding scenery.
The existing structures were updated with a material palette that included natural aging patinas, raw steel doors and shelves, zinc countertops, and wood-paneled and beamed ceilings—juxtaposed with clean and modern smooth plaster finishes.
Melanie van der Merwe of Women Unleashed furnished the interiors with bespoke and off-the-shelf pieces.
Natural light and wood features connect the existing living area to the addition.
The new addition had to flow seamlessly into the more traditional spaces of the home.
The living room boasts original wood paneled ceiling and walls, and beautiful built-in bookshelves.
The living room takes full advantage of the homes' stunning views.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
By redesigning the entire layout, Hope was able to create a more open concept, featuring a bright and airy atmosphere.
The fireplace wall features custom-fabricated blackened steel with a sliding panel that can conceal the television when not in use.
Original wood features mix with airy daybeds at the front of the property.
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
Before they began the renovation, Chan and Eayrs lived in the house for six months to get a good feel for the space.
Floor-to-ceiling glass walls on both sides of the main living room allow sweeping views straight through the house.
Expansive windows have been installed to flood the house with sunlight and capture sweeping views of the park outside.
The beamed ceiling is sheathed in fir.
Stadt Architecture’s Christopher Kitterman transformed a generic studio in Chelsea into a bright one-bedroom apartment for Vancouver couple Dale Steele and Dan Nguyen. The living room features a Hans Wegner GE290 lounge chair upholstered in leather by Spinneybeck, a round rug and Cobble Hill Adams sofa from ABC Carpet & Home, a Pedrera coffee table by Gubi, and a Bob side table by Poltrona Frau. An automated lift raises a TV from inside the custom millwork under the window. Acid-etched tempered glass doors lead to the bedroom.
The living room was revitalized by Decor Aid with several new furniture additions and refined accents. The balance of the space also had to be perfected with object placement. Each sculptural piece incorporates a different material, adding further layers of visual interest.
Living Room
Traditional features like the high ceilings, decorative moldings, and parquet flooring take on a softer, modern look when juxtaposed against a contemporary selection of furniture.
The living room’s large wall of glass frames a view of the adjoining grassy field and Puget Sound, visually blending indoors and outdoors.
Materials enhance this natural connection, reflecting the silvery hues of the overcast sky of the Pacific Northwest and tying the building to the forest floor.
Glazing on both sides gives the television room an airy, pavilion-like feel.
White shelving blends in seamlessly with the crisp, white walls.
Thanks to the glazed partition, views from the living room continue directly into the kitchen area and bedroom.
Bold, saturated tones contrast beautifully with the metallic finishes and neutral colors that characterize the furnishings in the living room.
The open plan was designed for family gatherings and easy entertaining.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
The historic rooms toward the front of the house have been rehabilitated and restored.
Here are the masterminds behind this renovation, Robert Highsmith and his wife, Stefanie Brechbuehler—co-founders of Workstead.
Workstead Sling Chairs.
This room feautres an Adrian Pearsall sofa, Workstead Sling Chairs, an antique British colonial mahogany bed that is used as a coffee table, Workstead Lodge Chandelier 3, and Jim Bindman floor lamps.
This room houses a Lawson Fenning Moreno sofa and lounge chairs, an antique mosaic-horn coffee table, and Workstead Signal globe and sconce lights.
An original brick wall with an arch opening frames views of The Press Room, a cozy lounge lined with paneled walls painted a deep cranberry hue to match the Press Room bar front.
The new addition looks like a refined, modern version of the existing house, which is more than 50 years old.
Bice also added a second master suite at the back of the house, which is accessible by a separate stairwell.
Vintage Etched wire-brushed walnut flooring with built-in heating is used throughout the home.
The double-height space includes a built-in reading nook, a coffee cubby, a minibar, and cupboards stacked high with board games.
The great room is anchored by a 25-foot-high granite, wood-burning fireplace with a reclaimed timber mantle located beneath Alumicor skylights.
The team matched and continued the 1960s-era red oak floor into the living room, which gained an entire wall of new sliders from Western Window Systems. “We wanted to preserve the original intent of the house wherever we could,” Dimster notes.
Colourful furnishings animate the space. Thonet armchair, Jardan Nook lounge and Hay side tables provide a comfortable, deliberately low key setting.
Shane and Claire have a one-year-old son, Malcolm.
The choice of furniture reflects the period of the house. For instance, the study features chairs by Charles Eames and Eero Saarinen.
The original flooring was a mix of parquet and carpets, with black slate stone at the entry and in the bathrooms and kitchen. During the renovation, the original HVAC system was replaced with radiant floor-heating technology, and the slab was recasted. The main rooms were then finished with solid walnut parquet throughout.
The second loft can hold two single mattresses.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.