886 Living Room Chair Light Hardwood Floors Design Photos And Ideas

The slatted dividing wall creates a distinction between the living room and the entryway, which is essentially part of a larger open space that includes the dining area.
Bean Buro’s Urban Cocoon draws inspiration from Japanese teahouses. This reference point can be felt at the entryway, which features light timber and slatted screens.
VonDalwig Architecture revitalized the parlor floor living room while preserving its original period details. Updates include new wide-plank light engineered wood flooring and Clé's Arc tiles, which add a graphic element to the interior of the decorative fireplace.
A Matter Made Arch single-tier chandelier hangs from the tall ceiling in the living room. The 606 Universal Shelving System is from Visoe.
Full-height windows at the southern end of the cabin frame picturesque forest views and draw natural light into the space. A wood-burning fireplace enhances the coziness of the living room, while bench-like seating creates space for sitting or dining.
The pitched portion of the roof creates a high ceiling and an airy aesthetic in the living area, where large windows, including two half moon windows, facilitate plenty of sunlight.
The open living area is light and bright, with flexibility integrated into the plan. A simple oak credenza provides minimal separation between the living area and the cooking/dining space. Large windows introduce plentiful natural light, while sliding glass doors draw in the garden. Oak paneling conceals additional kitchen storage space.
The fireplace has an energy-retaining flue and a glass door to prevent air and heat loss.
The desk is a Greta Grossman Gubi 62-Series desk made from powder-coated steel, laminate, walnut, and lacquer. The floors are soaped Dinesen fir.
An eclectic mix of artful pieces is one of the signatures of White Arrow's magical look.
For the owners of the Jackson Residence—a retired couple with grown children—the completion of their contemporary rural home in Jackson, Wyoming, has been a long time coming. They acquired a sloped plot set amidst a dramatic landscape at the crest of the Gros Ventre Butte long ago—but they decided to wait until retirement before approaching Bohlin Cywinski Jackson to design and build their long-awaited forever abode.
Park City Design + Build created this indoor/outdoor, energy-efficient home for a Danish interior designer and her family.
Taking cues from their style-conscious clients, Jessica Helgerson Interior Design transformed an Amagansett home into a light-filled, Scandinavian-inspired getaway.
Regan Baker Design teamed up with contractor Markus Burkhardt and Sagan Design Group to design and build Tahoe’s first Passive House for a family of five, incorporating their vintage and heirloom quilts.
The guest house, offering an additional 500 square feet of living space, features a large, open area that doubles as both a living room and bedroom.
In contrast to the dark exterior, the interior of the main residence is dressed in a stark shade of white, complementing the original hardwoods lining the floor throughout. Various sized windows line the walls, inviting an abundance of natural light inside.
2020 is canceled due to the Coronavirus—but here’s your opportunity to take advantage of time spent at home.
In the open-plan kitchen, dining, and living area, oak flooring laid in a chevron pattern and idiosyncratic wood ceiling beams add texture and a graphic quality.
To ensure acoustic separation between the homes, the living spaces are located at either end, while service spaces are stacked adjacent to the central wall.
Located in the center of Mexico City, the Cuernavaca House by Tapia McMahon entirely fills its site, closely abutting the adjacent streetscape. Upon entry, an ash stairwell extends from the ground floor to the roof terrace, acting as a sculptural element that connects all three floors. The striking residence has been selected for the RIBA International List for 2018.
After: The industrial accents were kept at the ceiling in a nod to its past. The city required interior insulation to fulfill code, which meant McCuen was unable to expose the more rough, industrial texture on the walls.
In the living room, oval-framed, oak wood display shelves and low-lying cabinetry match the large storage cabinet at the entrance. A Holden sofa by Verzelloni sits adjacent to Alison lounge chairs by Flexform. The table lamp is by Marset, and the reading lamp is by Vibia.
When tasked with updating a dark unit in San Sebastian, Mecanismo defied the convention of creating an open kitchen, instead placing it behind a glass wall that simultaneously integrates and separates the space.
The wood flooring is sustainably sourced windfall maple from Heritage Salvage.
A 15-foot-tall vaulted ceiling, a  clerestory, and a large sliding glass door flood the open-plan living area with plenty of sunlight.
A stepped drywall ceiling lends texture and interest on the interior. The open-plan public space, which includes the kitchen, dining area, and living room, is sectioned by a pair of box-like volumes that contain the two bathrooms; the two bedrooms are located at the rear of the house.
Large openings frame views of the tree line and the lake beyond. The heart of the living room is a stone tile fireplace, which references an element found in traditional cottages.
In the public spaces, large sliding glass doors provide a seamless connection for indoor/outdoor living.
Cori’s 12-foot-long Paradise painting adds a dramatic touch to the living room.
On the roof, a flex room provides a place to read, play music, or host guests.
"When designing for a client or for a spec home, we design as if we were going to live there," Frank Lin says. "We look at what is comfortable for any kind of family to live in a space on a daily basis."
Generous cut-outs in the support wall connect the main living areas. The Togo couch and chairs are from Ligne Roset, and the sculpture is by Annie Morris.
The most important aspect of a successful neutral palette? "Texture, texture, texture!," Pickens says.
A tired midcentury in Eagle Rock with a chalky-green facade was transformed into a warm, contemporary home for a couple and their two daughters. The original single-level house had three bedrooms, two bathrooms, a small kitchen, a concrete deck in the backyard, and an above-ground swimming pool beside the guest house. "The first thing we did was put in white oak hardwood floors throughout the house, then add the Fleetwood sliding doors off of the living room. Eventually, we added a bedroom, extended the master bedroom and added an ensuite bathroom, enclosed the washer/dryer area, which expanded the kitchen, built a wood deck, wood fences, and then remodeled the guest house. No room was untouched by the time we were finished," says Matt, a woodworker and designer who is also the founder of L.A. handcrafted furniture brand Monroe Workshop.
The master bedroom has access to the netted play nook through a whimsical door that punches through the upper part of a wall. A repurposed street lamp from Copenhagen is suspended from the ceiling.
The classic post-and-beam style defines the home's interior. Exposed wood ceilings and lightly colored hardwood floors run throughout the open concept living area.
The home's main living spaces are located on the top level, offering a perch from which to look out on the surrounding landscape. Here, a cozy family room features a corner window with views of the Laguna Mountains in the distance.
Boasting 18,500 square feet, the sleek residence is spread across three levels. A free-flowing layout allows the main living areas to seamlessly connect among the middle floor.
The modular wood coffee table was designed by Sonja, and is one of her favorite pieces in the home. The four pieces can actually be separated and used as additional seating. (There are additional pieces under the low shelf on the left). The floor is made of solid fir with an abundance of knots, adding to the room’s character.
In addition to project architecture and design, Veal and Stucker built and designed many of the furnishings, including a custom shelving unit, light fixtures, and seating.
Living room with low built in units maximises sense of height to new living space, while shelves provide ample spaces to display client's wonderful collection of African artefacts
Living Room
Living Room
Great Room
In the living area, furnishings with slim silhouettes preserve the room’s minimalist, airy quality.
The kitchen looks out onto a large dining area and family room. Built-in bookcases flank one side of the space, while the opposite end is capped by expansive windows looking out onto the patio and garden.
The great room is situated on a lower floor, down the cantilevered staircase from the foyer, with a Nicoline Italia sofa and a variety of textures and patterns enlivening the minimally designed space.
An expansive glass door trimmed in vertical grain fir opens the interior to the refreshed deck. The designers made sure to keep the frame around the doors thin, in order to capture views and convey the minimal detailing of the original midcentury home. “All those details that go into keeping that eastern window wall as open and permeable as possible kept the essence of the original house, increased the indoor/outdoor connection, and retained that character that we and the owners had responded to in the house,” says Griesmeyer.
Now, the furniture grouping comfortably occupies the living room. A sectional from Gus Modern sits with a custom steel coffee table and a Paulistano armchair.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.