58 Living Room Chair Ceramic Tile Floors Design Photos And Ideas

designed by Estúdio Minke
A tired midcentury in Eagle Rock with a chalky-green facade was transformed into a warm, contemporary home for a couple and their two daughters. The original single-level house had three bedrooms, two bathrooms, a small kitchen, a concrete deck in the backyard, and an above-ground swimming pool beside the guest house. "The first thing we did was put in white oak hardwood floors throughout the house, then add the Fleetwood sliding doors off of the living room. Eventually, we added a bedroom, extended the master bedroom and added an ensuite bathroom, enclosed the washer/dryer area, which expanded the kitchen, built a wood deck, wood fences, and then remodeled the guest house. No room was untouched by the time we were finished," says Matt, a woodworker and designer who is also the founder of L.A. handcrafted furniture brand Monroe Workshop.
Like this seating area, there are plenty of places in the finca to calm down and look onto the landscape.
In the living room, an original natural rock fireplace continues through the glass to divide the patio.
Living Room
The soaring tongue-and-groove ceiling has clerestory windows at the top for added natural light. The wood beams are continued into the outdoor space. Glass sliding doors run the length of the space, seamlessly opening the entire home for indoor/outdoor entertaining.
The expansive living space is bright and airy and opens to the central courtyard.
Upon arrival, a box-stepped doorway leads into one of the home’s living areas, where colorful artwork contrasts with various original detailing, such as ornate, wrought-iron fixtures.
Danish architect Jesper Pedersen reimagines a Lloyd Ruocco midcentury, putting sustainability at the forefront of the Scandinavian-inspired design.
A dramatic mirror-paneled fireplace adds depth, and a wall of windows floods the space with sunlight.
Peering into the lobby through a latticed wall with arched door. It's these details that add a whimsical element to the hotel.
Australian firm Archiblox designed the world's first carbon-positive prefab with interiors filled with sustainably sourced plywood with formaldehyde- and VOC-free finishes.
The focal point of the room is "Thunder Face" by Paul Fuentes, a David Bowie-inspired print that features the model Ronja Okane as a 21st-century superhero. The fabric on the walls, ceiling, and furniture were sourced from Gaston and Daniela.
The recording complex, Gold Diggers Sound, boasts nine state-of-the-art recording studios, a multiuse sound stage, kitchenettes and lounge areas, and is available for 24/7 access.
The living room provides sweeping views of mountain vistas.
A Restoration Hardware sofa and vintage rug in the living room.
The original floor plan and design elements remain—from the concrete block fireplace to the restored sconces. The vaulted ceiling is made from western red cedar.
A light-filled lobby vignette references the hotel's Spanish Colonial roots with added modern touches.
A highly curated collection of artwork adorns the vibrant lobby, which is richly textured with dark woods, lush jewel-toned velvets, brass, and leather. A work by Jesse Mockrin hangs above the hearth.
The skylights in the hotel's lobby were old, dirty, and "a little bit decrepit," according to Goldstein. The updated space is filled with light and buzzing with creativity.
The living room flows into the kitchen.
living area
living area
The room also benefits from great natural lighting and easy access to the outdoors.
Texture and pattern were key in making the space feel lived in and homey, yet still Mediterranean in essence and modern in style.
Vintage pieces of both modern and more traditional styles are incorporated into the space.
The curved shape of the sofa and its lush texture make for a modern but inviting seat.
Sliding glass doors integrate internal and exterior spaces, allowing a full use of the terrain.
Steel “waterfall” style shaped staircase, visually unattached, allows unobstructed view of the entire living space.
Longitudinal implantation takes advantage of the natural ventilation and light, with sliding glass doors serving as an interface between inside and outside.
The gray-blue siding continues from the exterior to the interior to reinforce the seamless indoor-outdoor experience. The Callen chair and ottoman are from Room and Board.
 A central staircase with perforated metal treads and risers allows natural light to filter down from the roof-deck level through the center of the home.
Angled balconies at the first and second levels are accessed by floor-to-ceiling sliding doors, enhancing the indoor/outdoor living experience and allowing natural ventilation.
Fireplace
The living room features stunning views of the infinity pool and beyond.
Pederson locally sourced the El Dorado tile arranged in a 3D pattern for the fireplace and entrance wall.
The home features terrazzo flooring throughout.
"I love the art deco architecture of Miami Beach and all the midcentury buildings. We're not that far away from Miami, so I thought if that architecture works very well over there and we have the exact same climate, why not bring that kind of architecture and revive it in Tulum," says Haag, who kept design-savvy travelers in mind while developing the hotel.
Dwell, March 2015; Historic Details and Playful Modernism Meet in this Stunning Barcelona Flat
Viewed from the entryway, the living room is the main gathering space of the home. Dated parquet floors were replaced with modern ceramic tile. All walls and ceilings were re-plastered, and old windows were upgraded with energy-efficient double-glazed glass.
The home’s deep setback from the street means the couple can leave the large windows undressed to maximize light throughout the day
The Mariscals' daughter, Olivia, whiles away the afternoon in the breezy living room. She sits on a sheepskin-covered Flag Halyard chair by Danish master Hans Wegner.
Magenta Togo sofas by Ligne Roset, a red Eames molded plywood chair, and wire Bertoia Diamond chair provide seating around the hearth.
The West Village renovation was the second project Lubrano completed for her client. "She is a collector of contemporary art and has minimalist design sensibilities, so she was not necessarily interested in reiterating typical attitudes of how a historic townhouse should present itself," Lubrano says. "This residence creates a mood that is queued not through a rote familiarity, but through a pleasure in precision and a confidence in form making."

One of the main challenges was integrating the interiors with the outdoor areas—a luxury in dense Manhattan. On the parlor floor, a floor-to-ceiling window overlooks the patio.
The public areas of the house, such as the kitchen, dining, living, and entertaining areas open up towards the backyard with sit-down white-water ocean views beyond. The main living wall disappears with the use of La Cantina pocket door, creating an 18’ foot-wide opening. The front door entry, on the opposite side of the home also incorporates a La Cantina pocket door allowing the ocean breeze to blow straight through the house.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.