82 Living Room Bookcase Concrete Floors Design Photos And Ideas

The Atrium Townhome by Robitaille Curtis has a 32-foot atrium with a skylight running the full width of the house. The third story features a net “floor” at the top of the atrium that turns the void into a dramatic play surface adjacent to the kid’s bedrooms. The use of a net in this location precludes the need for guardrails and opens the floor plan to unimpeded views to and from the third floor. Riggers from Cirque du Soleil provided and installed the trapeze net.
A full-height wall of glass brings additional natural light into the open-plan living area. The step down creates a cozy divide in the space.
Stonco wall-mounted lights and WAC lighting add an industrial touch to the bright and airy living room. The floor lamp is by Ligne Roset.
A Jøtul Direct Vent Gas Stove anchors the living space that seamlessly connects with the outdoors through massive, operable glazing by Fleetwood. Aside from the custom built-in bench, the chairs and furnishings are by Ligne Roset.
Jon's living room is anchored with a double-faced concrete masonry chimney with indoor and outdoor functionality. The steel stairs on the left lead up to a mezzanine study area.
A few steps lead up to the dining room area.
The elegant space is anchored by a brick, wood-burning fireplace.
The floor-to-ceiling windows look out onto the stone terrace and provide a strong connection with the outdoors.
Clerestory windows line the top edge of the room.
Custom book shelves out of perforated steel
Living Room and Kitchen
Detail of the custom book shelves
The interior stonework echoes the exterior, so that it feels as though the structure has been carved from the hillside.
Retractable walls allow the interior to fluidly merge with its natural surroundings. Per the architects: "While trying to always maintain the relationship between built and wild, the indoors opens completely to allow the breeze and the red sunset light to inundate the space."
The cedar-clad interior provides protection from the sun and orients views towards the ocean.
The view from the kitchen.
A large living space combines the best of all elements: exposed truss, steel framed windows, wood accents, simple pendant light,  and mod furnishings.
City Cabin | Olson Kundig
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
Full-height glazed doors flood the interior with natural light and open up to an outdoor brick terrace.
The building was constructed with energy-, water-, and resource-efficient materials, as well as with materials and systems that reduced indoor air pollution.
A wedge-shaped skylight allows natural light to suffuse the interiors. The architects preserved a palette of dark, natural materials on the ground floor.
The space between the sleeping nook and balcony functions as a flexible living area.
The perforated structure enables ample light penetration, allowing the owners to look out to the street while still maintaining their privacy.
The layout includes an open-plan living room, dining area, and kitchen, along with one bedroom, and two bathrooms.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
The Living room
Loft Living Room and Bedroom
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
In the library, black plywood joinery offers a pause from the entryway before the floorplan pivots to reveal a sunken concrete living area in the original front room.
The living spaces on the ground floor now consist of exposed steelwork with polished concrete, timber surfaces, and large Crittall windows.
The materials that have been used for the façade, together with the enfilade of spaces of the new volume, echo the local architecture of the elongated farmhouses in the area.
Thanks to cleverly designed built-in storage systems, clutter is neatly concealed throughout.
The open-plan living room and dining area feature a cementitious floor covering, ERCO recessed LEDs, and EDL cabinetry laminates.
A highly efficient ductless mini-split system provides heating and cooling.
Deep overhangs keep the harsh sun at bay.
Inside the studio, sliding fir screens hide storage, utilities, and a bathroom. The ceiling and wall panels are plywood, the floor is radiant heated concrete. An Eames lounge chair from Herman Miller mingles with an IKEA sofa.
Contemporary materials like concrete and steel are a wonderful contrast to the ancient stone walls.
The living room is connected to a south-facing veranda.
Thirty-foot ceilings feature skylights for increased natural lighting. The walls are paneled in larch and provide concert-hall quality acoustics, and the floors are a polished black concrete.
A floor-to-ceiling sliding door offers direct access to the patio and yard. A yellow custom-built reading nook packs a playful punch of bold color, and certainly brightens up the gray days that the Pacific Northwest is known for.
Dulkinys uses the remote-controlled mountaineer’s harness to peruse the two-story bookshelf.
family room with barn door
Vintage Beni Ourain rug and custom scaffold plank floor to ceiling shelving by alexander design and PSS Design Cult.
Living room with the fireplace
Apartment #3 has a distinctly retro vibe.
The "stage" allows for optimal light and viewing conditions.
The dining, kitchen, and living areas flow along one long gallery-like wing of the main house, creating an easy space to entertain in.
Tim reclines in an Eames Lounge. The bookcase behind him connects to the kitchen storage system.

Mill Valley, California
Dwell Magazine : September / October 2017
concrete floors in family room
Meg Home | Olson Kundig
Meg Home | Olson Kundig
Meg Home | Olson Kundig
The main house features Africal mahogany woodwork custom-built to Wright’s specifications.
A suspended oak sideboard runs the length of the living room. The project leads designed that piece and the black-painted metal shelves on the wall; both were fabricated by Giuseppe Motta,a local artisan. A 14.1 pendant by Omer Arbel for Bocci hangs near one end.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.