146 Living Room Rug Floors Ceiling Lighting Design Photos And Ideas

Artwork by local artists can be found throughout the communal spaces and individual rooms.
Large wood-framed windows with multi-plane glass help bring more light into the interiors.
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
The dining room sits just off the living room.
A brick fireplace creates a strong centerpiece for the living space, which is bright an airy thanks to ample natural lighting.
The glass walls of the open-plan living space overlook the atrium and the backyard, bringing in a strong sense of the outdoors.
Wilson transformed the interior of this 1974 airstream so it could be used for a variety of purposes, such as a dressing room for Iggy Pop and Beck during the Project Pabst Music Festival in Portland, Oregon.
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.
The living area has been carved out from the space between the yellow kitchen box and the wood-paneled entertainment box.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
Corrugated steel ceilings are left exposed—a reminder that this is, after all, a container converted into a home. Spray foam insulation keeps the space from experiencing extreme temperature shifts.
Because much of the building’s original, historically significant interior features no longer existed, Chan + Eayrs were free to reinvent the space, adding their own twist to the Huguenot building’s vernacular vocabulary.
The materials that have been used for the façade, together with the enfilade of spaces of the new volume, echo the local architecture of the elongated farmhouses in the area.
In the living area, six large windows on the west-facing wall look out toward the streets of SoHo.
This area now makes a beautiful spot to curl up and read a book.
By combining a carefully chosen selection of items from Home Depot, Walmart, Target, Lowes, and IKEA with vintage and designer accessories, the couple have managed to infuse a variety of styles into the camper, while staying within their budget.
An original brick wall with an arch opening frames views of The Press Room, a cozy lounge lined with paneled walls painted a deep cranberry hue to match the Press Room bar front.
Thanks to the help of Nouel, the newly-expanded space now incorporates bright pops of color by way of paintings, furniture, and accessories.
The redesign of the staircase is a contemporary touch which could have just as easily existed in the home's original state. The wood slat screen blends with the wooden staircase and the wood ceiling opening the space and making it feel bigger—a huge improvement over the sheetrock wall that had been previously there.
For the common areas, they choose more masculine, and contemporary design elements, and a darker color scheme to express the style preferences of the husband.
Gorgeous metallic inspiration from Woodsin Rummsfeld.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
In the main living area, designer Delta Wright of Curated paired vintage finds with the owners’ existing furniture. The lighting, including the Ukiyo G ceiling light by Manuel Vivian for Axo Light, is from Lumens. Photo by Coral von Zumwalt.
The strategy was to arrange the spaces in and around three sculptural masonry walls, creating nooks and reveals within the open plan of the addition. With spaces that could offer a place to sit and engage with family, or to withdraw and read a book by the garden window.
The living spaces are orientated to the north, while the bedrooms have been placed in the south of the home.
Cradle-to-cradle certified carpet from the Shaw Group adds a warm layer in the living room.
The hotel is furnished with rattan furniture made in Sarchí, a Costa Rican town famous for crafts.
A hanging rattan chair and Acapulco chairs add a breezy, laid-back vibe to the lounge.
Climbing vines form a green wall and ceiling in the communal lounge area, providing some privacy without disturbing the natural setting.
In this house in the Mornington Peninsula in the south of Melbourne, materials like concrete, natural stone, steel and cedar are perfect backdrops for architecture and interior design firm SJB to use bold colors and edgy midcentury furniture.
Designed by Frank Lloyd Wright and built in 1955, the Louis Penfield House is a 1,730-square-foot, residence in Lake County, Ohio, that has details like ribbon windows, “goutenjou” coffered ceilings, and a floating wooden staircase inspired by Japanese minimalism.
Photo courtesy of Coral von Zumwalt
#livingrooms #trapeze #Turkishrug #Eames #lounge #chair #roomandboard  #light #Victorian #SanFrancisco
A cozy corner of the living room has access to a south-facing outdoor area where the family enjoys dinner on warm summer days.
The staircase is constructed of laminated 3/4" plywood sheets, and all of the components are interlocking using mortise and tenon joints instead of fasteners.
The living room is a cozy spot nestled between the expansive picture window and open doors that lead to the courtyard.
Folding doors make it easy for breezes to blow through the house and cool it naturally.
An open plan kitchen, dining and living room features high wood-paneled ceilings and plenty of natural light.
Ample glazing provides a strong sense of indoor/outdoor living.
The kitchen features eggshell blue cabinetry and an island topped with stainless steel.
In the family room, "short ribbon windows were replaced with a wall of glass" for indoor/outdoor flow.
A new double-height fireplace column is the focal point of the new living room and underscores the room's graceful proportions.
Partitioned off from the living room with glass and iron the home office is integrated into the space.
The interior also features a layering of space that can be seen here in the living room.
The home was designed for the client's multigenerational family, with each member contributing their own ideas.
The home exemplifies the indoor-outdoor lifestyle of Southern California.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.