152 Living Room Rug Floors Lamps Design Photos And Ideas

Materials enhance this natural connection, reflecting the silvery hues of the overcast sky of the Pacific Northwest and tying the building to the forest floor.
What can't be obviously ascertained from this sleek reading chair? How the Northern sunlight warms the concrete slab floor in winter to help maintain a consistent internal temperature, "regularly achieving 25 degrees Celsius without heating in winter," said the architects. "It was important to create a space where the occupants could enjoy the summer warmth, as well as remaining at ease during the cold Ballarat winters."
In the living room, the horizontal lines of the timber beams at the ceiling echo the bespoke cabinetry that surrounds the gas fireplace. The dining room pendant is the Gubi Semi Pendant.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Silver opened up and vaulted the ceiling, which instantly created a bright and airy, modern interior. He also centered the picture window and added sliding doors that lead out to two separate outside patios.
White shelving blends in seamlessly with the crisp, white walls.
The home's original structure can be viewed through the glass panels of the new unit.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
The vaulted ceiling adds an expansive airy feel that the original home lacked. Now, the wall of windows perfectly frames the gorgeous overlook.
This area now makes a beautiful spot to curl up and read a book.
Bice also added a second master suite at the back of the house, which is accessible by a separate stairwell.
In the main living area, designer Delta Wright of Curated paired vintage finds with the owners’ existing furniture. The lighting, including the Ukiyo G ceiling light by Manuel Vivian for Axo Light, is from Lumens. Photo by Coral von Zumwalt.
Bornstein’s living room features an intriguing collection of furniture. The sofa is made by Swedish manufacturer Ire. The 1970s wood burner was a secondhand store find, and the wood table, by Bruno Mattson, was found in a bin at a recycling station. He inherited the lounge chair from his parents.
In the living room, guests gather on a matching ebony sofa and daybed from Hudson and a pair of Jorge Zalszupin lounge chairs. An Yves Klein coffee table—filled with the artist’s signature International Klein Blue pigment— provides a vivid burst amid otherwise organic tones. The walnut-and-bronze cabinetry is a custom design.
Old Herman Miller posters hang on a nearby wall. In the living room, a yellow fiberglass stool by Nanna Ditzel sits alongside a French chain-link floor lamp from the 1940s.
This iconic floor lamp from Serge Mouille alongside the Flow S4 Pendant, designed by Nao Tamura, inspired by the reflections of the Venetian cityscape, are both stylish standouts.
In a small seating area at the base of a two-story tower, Oslo chairs and sofas by Anderssen& Voll are paired with Around tables by Thomas Bentzen, all from Muuto. The lamp from Svenskt Tenn was designed by Josef Frank in 1938.
Designed by Frank Lloyd Wright and built in 1955, the Louis Penfield House is a 1,730-square-foot, residence in Lake County, Ohio, that has details like ribbon windows, “goutenjou” coffered ceilings, and a floating wooden staircase inspired by Japanese minimalism.
Photo courtesy of Coral von Zumwalt
#midcenturymodern #Eames #HermanMiller #lounge #chair #livingrooms #U-vola #speakers #EliteAudioSystems #GretchenRice #KevinFarnham
An overview of the spaces.
This half of the living room opens to the dining room area.
two sofas are placed back
The living space opens to the patio and pool area.
An open plan kitchen, dining and living room features high wood-paneled ceilings and plenty of natural light.
Partitioned off from the living room with glass and iron the home office is integrated into the space.
The open layout on the main level includes the living room with a fireplace, the dining room, and the kitchen.
The spacious open living/dining room has an original wood burning fireplace.
The stunning canyon views can be enjoyed from all four levels of the house.
A Honka Fusion log house is split into two separate living units with a shared entrance, Savukvartsi is energy efficient with very small carbon footprint.
Midcentury furniture, and thoughtful accents make this holiday rental a truly delightful way to enjoy Norway's Vestfold County.
Living room with furnishings by Article & custom wagon wheel table by Ovuud
Rooms don't come with televisions to encourage guests to disconnect (but don't worry—there's Wi-Fi). Pool Suites come with a private plunge pool.
Room 1, located on the 2nd floor,  blends industrial detailing with exposed brick walls, polished concrete floors, rich textile finishes, and a custom walnut bed.
The lobby, anchored by a pair of green velvet sofas and a fireplace, combines a lounge area and general store with beverages and snacks; games to play by the pool, in the room, or on the road; and a curated selection of retail goods.
The light-filled living room, with a London stocks brick wall, vintage mid century furnishings and modern Scandi decorative touches.
In the living room, the architects painted the limestone fireplace a dark shade of blue-green. The walnut coffee table is by Noguchi for Herman Miller. The Barcelona chair is by Mies van der Rohe.
The large timber screen casts a
In the living room, Samuel painted the exposed wood and stonework to unify the space and let the original texture step forward. (The wood had been painted already by previous owners.) A custom ten-foot sofa sits below the window and the green canvas armchairs are from Urban Outfitters.
A cream-colored Mitchell Gold + Bob Williams sectional designates the living area in this open concept, as does a Kochi Pattern rug from the Taj Collection at Area Rug Factory.
Another angle of the master bedroom.
The mezzanine level
Low-impact materials were also used for the interior design, which is comprised primarily of concrete, glass, stone, wood, and steel. A palette of mostly light and neutral shades puts the attention on the views.
Slate gray Xander armchairs from World Market.
Decorated entirely with furniture by Bauhaus-era Danish interior Finn Juhl, House of Finn Juhl in the small Japanese town of Hakuba, Nagano has a pared-down elegance that compliments its alpine surroundings beautifully.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.