530 Living Room Rug Floors Coffee Tables Design Photos And Ideas

Reclaimed white-oak engineered flooring is used throughout the home.
The fireplace wall features custom-fabricated blackened steel with a sliding panel that can conceal the television when not in use.
Corrugated steel ceilings are left exposed—a reminder that this is, after all, a container converted into a home. Spray foam insulation keeps the space from experiencing extreme temperature shifts.
Within the largest of the three buildings is an open-plan living area and bedroom that’s separated by a bathroom and utility area.
Sutherland opened the second story and converted it into a loft, which matches the ample seating below.
Original wood features mix with airy daybeds at the front of the property.
The kitchen and living area are connected to a small sun-drenched balcony.
A cozy mix of textures beckons from the living room.
Now the living area flows gracefully into the dining room and connects the view to the backyard. The new eight-foot by 11-foot window on the back wall ensures lots of natural light and "a true indoor-outdoor feel," says Naber. "We have beautiful sunsets and love being able to look out the windows into our backyard."
The beamed ceiling is sheathed in fir.
The materials that have been used for the façade, together with the enfilade of spaces of the new volume, echo the local architecture of the elongated farmhouses in the area.
Villa K enjoys stunning views of the nearby Atlas Mountains.
Stadt Architecture’s Christopher Kitterman transformed a generic studio in Chelsea into a bright one-bedroom apartment for Vancouver couple Dale Steele and Dan Nguyen. The living room features a Hans Wegner GE290 lounge chair upholstered in leather by Spinneybeck, a round rug and Cobble Hill Adams sofa from ABC Carpet & Home, a Pedrera coffee table by Gubi, and a Bob side table by Poltrona Frau. An automated lift raises a TV from inside the custom millwork under the window. Acid-etched tempered glass doors lead to the bedroom.
In the main living space, brightly colored furnishings—including an iconic womb chair and a sofa from Ligne Roset—create a playful interior space for lounging. A laminated glass floor allows light to pass further between the various levels.
In the living area, six large windows on the west-facing wall look out toward the streets of SoHo.
The large pendant lamp was designed by Arik Levy for Vibia, and the TamTam floor lamp was designed by Fabien Dumas for Marset.
The living room features two sofas by Patricia Urquiola designed for Kettal and a Polder sofa by Hella Jongerius for Vitra. The Slow Chairs were designed by the Bouroullec brothers for Vitra.
The interiors are a mix of vibrant wallpapers that create murals to provide color and design, geometrically patterned Mexican tiles and designer furniture.
Thanks to cleverly designed built-in storage systems, clutter is neatly concealed throughout.
The interiors of the guest house.
The main living room becomes a central and multi-functional zone for the entire the family.
Traditional features like the high ceilings, decorative moldings, and parquet flooring take on a softer, modern look when juxtaposed against a contemporary selection of furniture.
The living room’s large wall of glass frames a view of the adjoining grassy field and Puget Sound, visually blending indoors and outdoors.
Materials enhance this natural connection, reflecting the silvery hues of the overcast sky of the Pacific Northwest and tying the building to the forest floor.
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
The awe-inspiring view of Lake Michigan.
A look at the living room looking toward the dining area.
The living room also features floor-to-ceiling windows, an original marble mantle, as well as a wood-burning fireplace.
The outdoor landscape is brought indoors through the continuation of the red concrete walls and ample glazing.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
Sliding pocket doors by NuVista create a seamless indoor-outdoor living experience.
The Yang sectional and Dibbets rug are both from Minotti; the coffee tables are by  Eric Freyer.
What can't be obviously ascertained from this sleek reading chair? How the Northern sunlight warms the concrete slab floor in winter to help maintain a consistent internal temperature, "regularly achieving 25 degrees Celsius without heating in winter," said the architects. "It was important to create a space where the occupants could enjoy the summer warmth, as well as remaining at ease during the cold Ballarat winters."
In the living room, the horizontal lines of the timber beams at the ceiling echo the bespoke cabinetry that surrounds the gas fireplace. The dining room pendant is the Gubi Semi Pendant.
Downstairs, a Knoll Barcelona chair joins a Piuma coffee table by Antonio Citterio for Flexform.
Oak floors, neutral furnishings, and an area rug by Han Feng for Tai Ping warm the office, as does the view of surrounding treetops. “You really feel as if you’re in the canopy,” says architect Takashi Yanai. A vintage Louis Vuitton trunk serves as a coffee table.
Bracketed on one end by glass, the living room captures a view through the guesthouse breezeway to the cypress trees beyond. The sculpture “Big Red Poppies” by Donald Sultan provides a pop of color on the lawn.
The eco-friendly home is equipped with rainwater harvesting, hydronic heating, and a compost and vegetable garden.
Sustainable features include locally and sustainably harvested Victorian hardwood with low VOC finishes and formaldehyde-free plywood.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
WARC Studio founder Andrew Wilson came up with a design solution that would open up the interiors to the garden and pool, but still protect the home from the harsh afternoon sun from the west.
The vaulted ceiling adds to the home's bright and airy character.
Full-height glazing fills the living room with natural light. The Scandinavian-inspired space is furnished with items like the B&B Italia Fat-Fat table and Vitra Cork Family stools.
The open plan living, dining, and kitchen areas.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Silver opened up and vaulted the ceiling, which instantly created a bright and airy, modern interior. He also centered the picture window and added sliding doors that lead out to two separate outside patios.
Rather than opting for the schematic, open-plan design of the renovated Queensland worker's cottage, the formalized living, sitting, and dining areas are compartmentalized; each room is dedicated to their function.
The lobby salon has been arranged like a series of living rooms, and includes one-of-a-kind artwork and furnishings.
The home's original structure can be viewed through the glass panels of the new unit.
The open plan was designed for family gatherings and easy entertaining.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
Here is a peek at the living room looking toward the entry.
The original double-sided fireplace was wrapped in plaster for an updated look. Yet, it was kept in the same location, as the home maintained its original footprint throughout the remodel.
The vaulted ceiling adds an expansive airy feel that the original home lacked. Now, the wall of windows perfectly frames the gorgeous overlook.
Workstead Sling Chairs.
This room feautres an Adrian Pearsall sofa, Workstead Sling Chairs, an antique British colonial mahogany bed that is used as a coffee table, Workstead Lodge Chandelier 3, and Jim Bindman floor lamps.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.