12 Living Room Medium Hardwood Floors Recessed Lighting Lamps Storage Design Photos And Ideas

Having spent more time at home in recent months, Nina and her family are truly experiencing the "essence" of her design, she says. Their library corner, a space that was once underused, has become a place of respite for the family where they can gather on the Nanimarquina Rangoli rug and listen to records.
The two living rooms at the front of the home sit on slightly different levels. The more formal living room features a linen sofa by Pure Interiors and classic CH22 and CH26 timber chairs by Hans J. Wegner for Carl Hansen & Son.
The casual living room on the ground floor features a vintage cane chair, a Togo sofa by Michel Ducaroy for Ligne Roset, and a portrait titled Matriarch by contemporary Danish artist Henrik Godsk.
The entry between the living room and dining room was widened.
Two dividing orange bulkheads—which are the box gutters that protrudes through the house—separate the three pavilions. The family congregates in the central pavilion for meals around the dining table, and to relax in the lounge.
As an homage to the original owners and their art collection, Will and Mark commissioned a digital work by Chicago-based artist duo Luftwerk that can be projected onto the large wall in the living area.
The materials used in the house—concrete blocks and oak floors—are modest, and the detailing is very simple and often workmanlike. The white concrete block walls were repainted in Benjamin Moore’s Chantilly Lace during the renovation.
Boiserie panels made of zebrawood create a cozy nook in the main living area and also form a picture rail to display the client’s art collection.
Preda elegantly reallocated the space to contain a side-by-side living room and dining room area, with the latter defined by a custom Cor-Ten steel and zebrawood bookcase designed by the firm. The dining table is by Alepreda for miduny, the firm’s sister furniture company. The fireplace is an ethanol model, since incorporating a chimney wasn’t possible in the building.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
Like a Murphy bed, the dining table tucks into the wall when not in use.