27 Living Room Medium Hardwood Floors Storage Media Cabinet Design Photos And Ideas

"Sherry had an amazing vision for the house and a great back-and-forth with the designers. We laugh that if it had been up to me, I would have told them to just do whatever they wanted,” says Anthony.
The oak cabinet in the living room was another secondhand find. “It had the exact measurements of the wall,” says Annemie. “We just needed to hang it.” The throw blanket is from La Femme Garniture while the pillows and pendants are custom.
Having spent more time at home in recent months, Nina and her family are truly experiencing the "essence" of her design, she says. Their library corner, a space that was once underused, has become a place of respite for the family where they can gather on the Nanimarquina Rangoli rug and listen to records.
Two dividing orange bulkheads—which are the box gutters that protrudes through the house—separate the three pavilions. The family congregates in the central pavilion for meals around the dining table, and to relax in the lounge.
The versatile space was designed for both private and public uses. A raised platform provides storage and seating along one side of the room.
McCrae House 1
Living Area
Living Area
The original fireplace was cleaned up and repaired. "Also, the room previously had just a small passageway to the kitchen and no real place to put a television. We’re not big TV watchers, so we wanted to keep the mantle TV-free, so that it was not a focal point of the room," says Valencia. "We opened up the passage to the kitchen to give the home a modern layout and added a built-in TV/media cabinet (on the left wall)."
A Juliette balcony with double French doors allows the ocean breezes to fill this stylish retreat, which has high, vaulted ceilings.
The design team sought to make rooms feel more like apartments, and so included reading nooks and hangout spots throughout, mixing jewel-toned furnishings with vintage finds and rock-and-roll ephemera.
Untouched, chipped orange and green painted concrete beams are a major element throughout the apartment, adding a patina that cannot be replicated through modern processes
Lim + Lu decided to bring elements of nature into the space, transforming this new home into a haven to escape from the fast-paced lifestyle of the hustle and bustle of Hong Kong. The view of offices and apartments across the street from the living room windows are replaced by a row of lush greenery.
In the living room, the wood and concrete shell is accented with a steel stair railing and a window wall with a Mondrian pattern in the glazing.
The windows on the right look out to Manhattan. The blue Acapulco chair echoes the aquatic tones of the bathroom tiles.
Beside the fireplace is a Nexus 21 lift system, which is used to hide the television when it’s off.