389 Living Room Medium Hardwood Floors Sofa Design Photos And Ideas

The garden room has a built-in bench and free-standing fireplace. This area works as overflow for the adjacent kitchen, which allows people to see the cook in action, yet still lounge. The living room is a bit more removed, located just two concrete steps away.
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
Potrero Residence Living-Dining-Kitchen
Expansive windows have been installed to flood the house with sunlight and capture sweeping views of the park outside.
Stadt Architecture’s Christopher Kitterman transformed a generic studio in Chelsea into a bright one-bedroom apartment for Vancouver couple Dale Steele and Dan Nguyen. The living room features a Hans Wegner GE290 lounge chair upholstered in leather by Spinneybeck, a round rug and Cobble Hill Adams sofa from ABC Carpet & Home, a Pedrera coffee table by Gubi, and a Bob side table by Poltrona Frau. An automated lift raises a TV from inside the custom millwork under the window. Acid-etched tempered glass doors lead to the bedroom.
The shallow plan helps with cross ventilation, while a deep overhang to the north provides shade for the living areas in the summer.
In the wide hallway between the kitchen and additional bedrooms is an entertainment and leisure space.
Thanks to the new large windows and crips white paint, the living room now encompasses a fresh, inviting atmosphere.
The living room was revitalized by Decor Aid with several new furniture additions and refined accents. The balance of the space also had to be perfected with object placement. Each sculptural piece incorporates a different material, adding further layers of visual interest.
The main living room becomes a central and multi-functional zone for the entire the family.
The living room’s large wall of glass frames a view of the adjoining grassy field and Puget Sound, visually blending indoors and outdoors.
Materials enhance this natural connection, reflecting the silvery hues of the overcast sky of the Pacific Northwest and tying the building to the forest floor.
Inside the southern pavilion, there is the primary open-plan living space, a study, a laundry room, and a guest bedroom and bath. The northwestern pavilion (not seen here) is more private and is occupied by the master bedroom and ensuite. The two structures are linked by a breezeway with an outdoor shower.
Glazing on both sides gives the television room an airy, pavilion-like feel.
Thanks to the glazed partition, views from the living room continue directly into the kitchen area and bedroom.
Bold, saturated tones contrast beautifully with the metallic finishes and neutral colors that characterize the furnishings in the living room.
An upper-level media room.
The open plan was designed for family gatherings and easy entertaining.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
Here are the masterminds behind this renovation, Robert Highsmith and his wife, Stefanie Brechbuehler—co-founders of Workstead.
This room feautres an Adrian Pearsall sofa, Workstead Sling Chairs, an antique British colonial mahogany bed that is used as a coffee table, Workstead Lodge Chandelier 3, and Jim Bindman floor lamps.
This room houses a Lawson Fenning Moreno sofa and lounge chairs, an antique mosaic-horn coffee table, and Workstead Signal globe and sconce lights.
An original brick wall with an arch opening frames views of The Press Room, a cozy lounge lined with paneled walls painted a deep cranberry hue to match the Press Room bar front.
The new addition looks like a refined, modern version of the existing house, which is more than 50 years old.
Bice also added a second master suite at the back of the house, which is accessible by a separate stairwell.
The den, located above the living room, connects to an at-grade fire pit terrace to the south, as well as an elevated deck with views of the lake to the north.
The double-height space includes a built-in reading nook, a coffee cubby, a minibar, and cupboards stacked high with board games.
The great room is anchored by a 25-foot-high granite, wood-burning fireplace with a reclaimed timber mantle located beneath Alumicor skylights.
The team matched and continued the 1960s-era red oak floor into the living room, which gained an entire wall of new sliders from Western Window Systems. “We wanted to preserve the original intent of the house wherever we could,” Dimster notes.
Colourful furnishings animate the space. Thonet armchair, Jardan Nook lounge and Hay side tables provide a comfortable, deliberately low key setting.
In the living room, a pair of Frog chairs by Piero Lissoni for Living Divani join custom leather furnishings. The family can finally display all their books and artworks, including the large-scale piece, Topophilia-Imbuing in Monet, 2005, by Keiko Hara.
The original flooring was a mix of parquet and carpets, with black slate stone at the entry and in the bathrooms and kitchen. During the renovation, the original HVAC system was replaced with radiant floor-heating technology, and the slab was recasted. The main rooms were then finished with solid walnut parquet throughout.
The second loft can hold two single mattresses.
The nook seat serves as a toddler sleeping surface. With the additional space, there is now enough room for a desk, toy boxes, clothes storage, wall shelving, etc. The main living area is directly outside this room.
They started with the 24-feet Payette model and made the lofted areas higher by expanding the standard gable roofline to allow for more headroom.
The couple were impressed by one of TruForm's earlier projects, a Payette model named "Tess." While they adored Tess’s excellent craftsmanship, they knew they needed more space for their growing children, so they experimented with a variety of customization options using TruForm's online design feature.
De Poorter lowered the living room floor by about three feet to allow for larger windows. Vintage Sade sofas, purchased in Berlin, join an Arco lamp by Achille Castiglioni for Flos, a Noguchi coffee table, and a painting by family friend Hugo de Clercq.
The architects removed a non-original addition on the existing property, and rearranged the existing rooms to create a more flexible layout.
With plants both inside and out, the house feels immersed in nature.
Much of Zee's furniture is made by herself with Katie Gong including her coffee table, dining table, and large bench. The pendant lamps are by Sam Lee with a Saffron and Poe chair in the corner and Kudd Krig Home tapestry behind. The neon art on the wall is by Meryl Pataky, and the ceramic knots are by MQuan Studio.
Large picture windows in the open living room frame the surrounding forest.
Aumas reads on a vintage Swan sofa by Arne Jacobsen. The teal side table is from a Berlin flea market; the walnut stool by Charles and Ray Eames is from an antique store in Brussels; Aumas himself made the art on the wall.
The Dining and Living Room
For the living room, Zeng has used Seasons Winter Snowdrift. She opted for this design in the living room because she wanted a minimal pattern that would complement whatever furniture or plants she brought in. She was looking for a pattern that was easy on the eye, and one that would still allow the space to breathe.
Zeng has beautifully woven modern and classic elements throughout her home's decor. The Sofa Workshop is upholstered with Andrew Martin fabric. The armchair and coffee table are from Made.
Because this was their first home purchase, Zeng admits she was a little obsessive about making it perfect. She used inspiration boards and mock-ups to help her visual each room.
"By dispersing the built structure around the site and using bamboo cladding, we were able to dissolve the visual impact a building such as this can have in a sensitive environment," says Kodikara.
The living and dining rooms were updated.
The firm’s founder and principal architect Sumiou Mizumoto stripped away the house’s side extension.
The decor is a balance of custom fabrications and vintage finds from all over the world. The living room features a custom-made sofa, daybed, and coffee table paired with vintage midcentury Danish chairs and an antique rug. "The chairs have interesting details from all angles," says Haines. "Everything needed to look good from every angle."

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.