195 Living Room Medium Hardwood Floors End Tables Design Photos And Ideas

The central fireplace anchors the open-plan living space and serves as a divider between the rooms. Mahogany-framed sliding doors lead out to the deck. The living space features oak floors throughout.
Royal Oak engineered boards with hydronic heating were installed throughout. There are no steps in the home to facilitate ease of living as the homeowners grow older.
There are four viewing decks to take in the spectacular scenery and sunsets. The extensive glazing forms a seamless integration of indoor-outdoor space.
The home features a flexible and open floorplan that has a bright and airy flow.
In the living room, the wood and concrete shell is accented with a steel stair railing and a window wall with a Mondrian pattern in the glazing.
In the living and dining area of Jean Risom's Block Island family retreat, mostly vintage Risom furnishings share space with a few new additions, the view facing north is framed by the wall of glass.

Photo by: Floto + Warner
By the Saey fireplace, a wicker chair from Malawi echoes the lines of Pinch’s Willo table. Matching other pieces to their line “is not an exact science,” Oona says, “just an innate reaction to things we love.”
The Blue Dot sofa is from Restoration Hardware.
A continuous deck or veranda, called engawa in Japanese, functions as both a step and seat, to seamlessly connect the house to the garden. Deep eaves, or hisashi, provide cover and reflect light from the interior.
Interior spaces, such as the main living area, deliberately frame exterior views. Per the architects: "Thus, the beautiful oak trees on the opposite side of the creek are still 'belonging' to this house by the use of a technique called shakkei or borrowed scenery—to expand limits visually."
The home features built-ins like this bookshelf in the living space.
The home has the feel of a time capsule.
Add credit Isokari comes with an optional sauna building, but if you don’t need a sauna, this structure can be transformed into two bedrooms with toilets. The Isokari ranges from between 818-square-feet to 1,227-square-feet.
This bright suite features a furnished balcony.
LYGA reconstructed this living space with vaulting that is wider than the existing vaulting and plaster wall frames in a gray-green color.
The floor-to-ceiling windows are made from tempered glass that can withstand temperatures up to 450 degrees. The windows provide stunning views from the Sunset Strip to the ocean.
The floor-to-ceiling windows and sliders create seamless indoor/outdoor connection.
Wood paneling is found throughout the home, creating an authentic midcentury vibe.
"With Derek’s injury level, he lacks any core ab muscles, which means that he cannot easily pull a recliner handle on a sofa, so we chose a power sofa from West Elm," adds LeAnne.
An inside peek of the Davis House. As a full-service firm, Risa's practice also handles interior design.
Notice the striking ceiling joists, which are supported by traditional criss-cross braces.
At a renovated farmhouse in the Italian countryside, a crisp, modern white plaster fireplace and hearth infuse the interior with coziness and warmth.
In Los Angeles, homeowner Bill Thompson warmed up his otherwise dark living room with a series of Douglas fir slats applied above the fireplace, as well as other wood accents throughout the room; the slats provide both texture and pattern to the fireplace, acting as a focal point and emphasizing the space's vertical height.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
Jaipur Zinfandel carpet.
Buble Blob sofa, Duke coffee table, and black leather Pelle Plus chair by Arketipo.
The view from the kitchen to the living area above and atelier below.
Pots from Australian brand Pop & Scott.
Except for the ceiling and bathroom floor, the entire interior is clad in blackbutt timber, which is also used for all the joinery.
The dramatic, double-height great room is defined by its massive walls of glass that look out to the landscape.
The Great Room is stylishly fitted out with a Holly Hunt coffee table, Stefan Heiliger "De Sede" chairs, Thayer Coggin Lloyd sofas, a Robert James Nantucket Occasional Table, and sconces by Lianne Gold for Ralph Pucci.
The massive, thermally broken steel windows were installed by crane.
The open-plan living areas feature rift sawn white-oak floors, teak ceilings, and plaster walls that provide a soft contrast to the hard steel-beams and lines.
The double-height living space is anchored by a wood-burning stove by Lopi in the corner. The large east-facing window on the far wall floods the room with magical morning light. All the windows and doors are by Quantum.
Scott set the windows into deep recesses.
To give the interior a more open and spacious feel, the team exposed the ceiling beams.
The living space has spectacular views thanks to the floor-to-ceiling wall of glass.
Living Room reading corner
The apartment has been carefully configured to take full advantage of the 180-degree views of the city skyline.
The living and dining areas have been relocated closer to the fully glazed exterior walls, where they can now enjoy more light.
Now, common areas are concentrated around a right-angled section that follows the glazed window-walls.
In the living area,  Scott chose low-slung furnishings to enhance the feeling of space. The  chairs are by Block & Chisel, the coffee table is from Weylandts, and the sofas are by the architect.
A lounge area sits at the top of the staircase landing.
The Hunter Greenhouse is a warm and stylish holiday retreat in the Catskills.
The living and dining area opens out to a spacious raised deck.
The fresh, white interiors help the home feel more spacious and offset the exposed wood beams.
Expansive VistaLuxe® Collection windows provide an unobstructed view of the outdoors.
"Large overhangs provide shade at all times of the day, and the surrounding cladding of charred cypress prevents glare and adds a textural counterpoint," says Specht.
The living room from the other angle.
The post-and-beam construction of the open-plan living room.
Floor-to-ceiling glass walls on both sides of the main living room allow sweeping views straight through the house.
The drama of the exterior is matched by a breathtaking interior, where soaring ceilings and large stained-glass windows bring ample natural light and connection to the landscape indoors.
Upstairs Living Area
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
Eden Locke in Edinburgh, Scotland

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.