132 Living Room Light Hardwood Floors Storage Design Photos And Ideas

Furniture is now placed within the confines of the platform to create a defined seating area.
The couple took their time cherry-picking furnishings, decor, and art.
Brit and Daniel embraced elements that were original to the A-frame—like the wood stove.
Designed by Studio B Architecture + Interiors, this modern farmhouse in Aspen allows a couple’s art collection to shine with understated finishes and materials. Views and natural light were maximized via large spans of glass to instill a sense of airiness while the same wood used throughout the home added warmth. The minimalist interiors provide a muted canvas for their artifacts collected from travels to Africa and Indonesia, and art which includes 8-foot wooden sculptures, baskets from around the world, and Native American pieces including from R.C. Gorman.
“Versus a flat ceiling or a flat roof, when you have that bolted ridge above you, it creates a completely other type of interior experience for the client, which we find people love, we love ourselves, and it is much more human,” says Klymson.
French doors seamlessly connect the main living room to the nearby outdoor patio.
Among designer furniture from Antonio Citterio and Arne Norell, built-ins filled with books line the living room of this Los Feliz, Los Angeles, renovation.
On one side of the house, a white central staircase leads to a split-level landing the Robertsons call "the reading room." "We needed a place to hang out and for the kids to read," explains owner Vivi Nguyen-Robertson. Awaiting the birth of the couple's son, she relaxes in a built-in reading nook in the library.
Few changes were made to the living room space, which is warmed by natural light that pours in from clerestory windows along the rafters.
The backsplash is a tarnished sheet of bronze. Raft Stools by Norm Architects provide understated seating.
The loft floors are made of white pine recycled from a tree on the property. Todd and Maria designed and fabricated the sitting room’s daybed as well as the table that swings out from the CabParts prefab Catskills Watershed House cabinetry; the stools are from IKEA.
Stairs to basement, concealed by a curated art collection.
Front entry and living area.
A door was replaced with an internal window that sheds light on the stairwell and a cat flap, so that the cats can move between rooms even if the kitchen door is closed.
The unit is 3.5 meters long and 2.4 meters tall, and is a chic focal point in the room.
Using heat-treated pine and bricks, Wood Arkitektur + Design built a casual family retreat on a family compound in Hellerud, a borough of Oslo, Norway. Situated on a natural slope, the house is divided into split levels. The exterior is swathed in heat-treated pine that has aged to a soft gray, alongside charcoal bricks. The rotating, open-faced fireplace here is the Ergofocus model from French company Focus.
A view down the aisle to the bathroom, with the kitchen on the left and the eat/work counter on the right. The Modern Caravan combined walnut cabinetry and red oak flooring, with white counters, tile, and walls.
Family room with yellow Wink chair, navy rug and custom sectional.
A Pluto Chandelier from One Kings Lane hovers over the relaxed seating area, complete with leather swivel chairs from Bed Bath & Beyond.
Jack and Marilyn Zuber lived in the Brentwood home for 65 years without altering anything but the wallpaper. Thomas even has photos of them digging on the site when construction first began. Out of respect for the home, Thomas tread carefully with her updates, even keeping the old drapes and using the original paint colors as a jumping-off point in researching color palettes of the era.
Curtains separate the front—where kids dance and partake in carpentry—from the play area in the rear.
The teachers' room is tucked below the staircase.
Whether it's merely picking up toys or performing spontaneous plays, an active imagination is always celebrated here.
Custom modular furniture and a slide that conjures indoor playground vibes are among the highlights at the sustainably minded Lion International Kindergarten.
The loft features a lounging area and a cozy, built-in sleeping nook beside a window. Originally, the dome had a full second floor, but the result was a choppy layout of small spaces. “There was no good living area,” says Sam. “My instinct was to open it all up.” When he’s not at the property, he rents it out. The bedding is from Parachute Home.
The bold form of the roofline and the geometric windows were balanced with a streamlined approach to the interior, which is composed of light-washed oak floors and white-painted boards at the ceiling.
Artwork by Bruno Dunley.
Apartment VLP by Pascali Semerdjian Architects
Spaces flow freely from one to the next, creating a continuous open floor plan.
Walnut casework anchors both sides of the original fireplace. Steel plate provides a modern interpretation of the traditional hearth.
Reclaimed Glasgow Tenement tiles used on the fireplace were our clients own. The wood burner is a 4kw Salamander Hobbit in almond and black; recessed 12v LED lights from On Solar.
The apartment measures just under 540 square feet. Natural light streams in from two dormer windows and skylights on the upper level.
Two dormer windows provide plenty of daylight for the open-plan kitchen, dining, and living room.
A simple palette of painted brick, white oak, concrete, and raw steel form a visual language that weaves old to new in Zen Light by Barrett Studio Architects.
The light-filled living area includes a Le Corbusier leather chair and a caned lounge chair. A door on the far wall opens up to a balcony space.
The entrance to the home leads to an open-plan kitchen, dining, and living area.
A cabinetry wall is constructed with marine plywood.
When the doors are shut, the sleeping areas are completely concealed.
A pullout desk is hidden underneath one of the shelves.
"We have created small spaces before, but this was a great challenge as it was impossible to get a small space like this to work using off-the-shelf furniture," says Studiomama cofounder Nina Tolstrup, who hired East London carpentry firm Commission by you to build the bespoke furniture units. A fully concealed workstation and storage reside next to a cozy bench seat.
Expansive windows on both sides of the open living area bring the outside in. Marvin doors, the Ultimate Swinging French door, flank the mahogany-wrapped fireplace and provide easy access to the screened porch.
"They wanted a very practical house, with separate zones for kids and adults," said Taugbøl. "Because of the split levels, the experience of the space varies when you walk through it," and ascend the staircase. "The acoustics are also great due to the wood paneling in the ceiling." The Raimond pendent lights are from moooi, and the fireplace seating is IKEA.
Most of the furnishings are from from Globe West.
The row of storage continues into the living area. The sofa and ceramic coffee table are both from French designer Christophe Delcourt. The gray wall lamp is from Le Corbusier and the paper lantern is by Isamu Noguchi.
The two yellow hanging pendants contrast with the light green and hint at the punches of yellow also found in the bathroom.
bbb
A close-up of the entry. Note the organization tricks for a small space, such as the tray, wall hooks and message board, and paper catchall.
Now, looking towards the front of the bus, two couches face each other. The couches can seat the whole family and also be converted into a full-sized bed, if needed. There is storage in the couch bases and a shoe shelf by the front door. The Mayes Team writes on their blog: "This has been such a blessing and has helped us to keep the bus organized."
The settings for the Haiku Senseme fan by Big Ass Solutions can be adjusted via an app.
The main room is conceived as a series of revolving scenes, bracketed by cabinets and a wall of FilzFelt, layered in panels to dampen sound.
Graham Hill, a sustainability advocate whose TED talks have delved into the benefits of living small, put his own lessons into practice at his 350-square-foot apartment, which he shares with his partner and two dogs. Quick transitions, like drawing the FilzFelt curtain, convert the living space into a bedroom.
The leather pull door handle is from Spinneybeck.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.