108 Living Room Light Hardwood Floors Sectional Chair Design Photos And Ideas

The ceiling height was lowered over the seating area in the living room to create a cozy enclosure there, while double-height windows on the perimeter bring in yet more light.
A look back at the atrium on the left and the foyer on the right—sleek, built-in storage lines the entry on one side, opposite a two-sided fireplace.
The design team added new perimeter window openings to encourage light into the home wherever possible.
The wood-wrapped footbridge on the floor above defines the passage into the living room.
Regan Baker Design teamed up with contractor Markus Burkhardt and Sagan Design Group to design and build Tahoe’s first Passive House for a family of five, incorporating their vintage and heirloom quilts.
Cori’s 12-foot-long Paradise painting adds a dramatic touch to the living room.
The home's main living spaces are located on the top level, offering a perch from which to look out on the surrounding landscape. Here, a cozy family room features a corner window with views of the Laguna Mountains in the distance.
The modular wood coffee table was designed by Sonja, and is one of her favorite pieces in the home. The four pieces can actually be separated and used as additional seating. (There are additional pieces under the low shelf on the left). The floor is made of solid fir with an abundance of knots, adding to the room’s character.
An expansive glass door trimmed in vertical grain fir opens the interior to the refreshed deck. The designers made sure to keep the frame around the doors thin, in order to capture views and convey the minimal detailing of the original midcentury home. “All those details that go into keeping that eastern window wall as open and permeable as possible kept the essence of the original house, increased the indoor/outdoor connection, and retained that character that we and the owners had responded to in the house,” says Griesmeyer.
Now, the furniture grouping comfortably occupies the living room. A sectional from Gus Modern sits with a custom steel coffee table and a Paulistano armchair.
Keeping in line with its dramatic facade, the home boasts a crisp, vibrant palette throughout. A moody-red velvet sectional provides ample seating in the main living room, while a shaggy, cream-colored rug adds an additional level of texture.
After purchasing the historic property in 2015, the Glee star completely remodeled the space for contemporary living. Fashion stylist and interior decorator Estee Stanley assisted with establishing the home’s aesthetic.
Wood burning stove on concrete plinth in living room
Add/Subtract House by Matt Fajkus Architecture | Photo by Charles Davis Smith
Add/Subtract House by Matt Fajkus Architecture | Photo by Charles Davis Smith
Throughout the home, the floors were replaced with light hardwood to make the space feel more modern and open. Baer brought in a MBH Sectional in White Linen and a Hotel Collection metal-and-stone coffee table alongside the Sams International Atlas Woolen Rug. In this space, the Raskinds added a touch of Hollywood glamour with the red velvet midcentury chairs. They finished off the look by painting the original fireplace with Cover of Night by Dunn Edwards and added hexagonal tiles at the base.
Great room.  Dining and living area.
A collection of artful furnishings rounds out the scheme in Loft Ninho. The cool gray Saccaro sofa and rug by Domdaqui Tapetes balance out the wood tones, while a spectrum of green accents, starting with the mint trim, bring welcome pops of contrast.
Family room with yellow Wink chair, navy rug and custom sectional.
Living Room with tone-on-tone navy walls and and accent chairs upholstered in Hermes fabric.
The double-height living room is open and airy thanks to an expansive wall of windows.
Kimpton Rowan Palm Springs Hotel in Palm Springs, California
The common area in this penthouse by Studio RHE boasts a digital cube ceiling, stunning views, and an immense book collection by the bar.
The light-filled living area includes a Le Corbusier leather chair and a caned lounge chair. A door on the far wall opens up to a balcony space.
The loft presents oversized windows at the two extreme ends of the long and narrow floor plan, as is typical of the proportions of SoHo's loft buildings. Wide plank oak flooring runs the nearly 100' length of the loft, and was sealed with a European oil finish to match the hues of the client's cherished cat, Andrew Wintour.
The living room features a sectional sofa and leather chair by Zanotta, coffee tables by Porro, a Kymo rug, and a floor lamp from Flos.
Le LAD whitewashed and preserved this stone wall to serve as a reminder of the building’s heritage.
The row of storage continues into the living area. The sofa and ceramic coffee table are both from French designer Christophe Delcourt. The gray wall lamp is from Le Corbusier and the paper lantern is by Isamu Noguchi.
With the Kirio system, Dave can control the lights from anywhere using his mobile phone. “I’m learning to use the app, but normally I just manually override it,” he admits. The priority of the project (and the budget) was performance. Dave saved money with furnishings from major retailers, which he paired with select custom pieces, like a side table by the architecture firm, and souvenirs from his travels.
An organic color scheme and natural materials echo the great outdoors.
A perfect example of a clean-lined Scandinavian home, Jurmo has an efficient floor plan with large windows and terraces that promote an indoor-outdoor lifestyle.
An L-shaped living, dining, and kitchen area overlook the backyard via full-height, triple-paned units from European Architectural Supply. "These high-performing European windows have substantial frames that are designed to not conduct cold and are also very well-sealed," the architects add. They used Schuco AWS75 Aluminium for the large first-floor units and Schuco SI82 uPVC for the smaller second-floor units. The striking drapery is from The Shade Store.
Large living spaces embody modern comfort.  A stone clad wood-burning fireplace, lush furnishings in rich colors, soft textiles, and custom built-ins create a retreat worth staying in.
Large expanses of glazing visually connect the living room with the garden.
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
Formerly the garage, the new living room feels bright and spacious thanks to large windows, white walls, and a vaulted ceiling.
The tongue-and-groove ceiling has been painted a crisp white, helping the interiors to encompass a bright, airy feel.
The blue cabinets of the kitchen run through into the living area with a softer natural oak top tying the room together. A modular sofa can be moved in different configurations.
The Garden Den enjoys direct access to the backyard and is envisioned as the more casual counterpart to the main living room.
A white beamed ceiling adds structure to the open and airy living space bookended by immersive views of nature.
Modern Danish design has informed the minimalist interior, which is dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
The glazed door next to the wood-burning fireplace leads to the annex on the west side of the property.
Interior View
Our interior designer wanted to enhance the existing furniture and overall sophisticated aesthetic. To fuse the old elements with the new, we sourced pillows in vibrant colors pulled from the client’s daring, non-representational art. This also gave the space an element of approachable luxury, as opposed to the bare, formal look that it initially conveyed.
We also sourced two Panton Chairs, from Design Within Reach. An area rug from Tom Dixon’s collection for The Rug Company adds a sophisticated, urban edge to the design. The staircase, which is prominently positioned in the center of the living area, featured iron railings, so we created continuity by refinishing the fireplace in iron and cement.
The stylish staircase provides a strong focus for the open-plan interior, and was constructed out of fir plywood by Duerksen himself.
T
Set at a subtle angle to the barn, The northern façade of the main house is set at an angle to the barn and overlooks a large spring-fed swimming pond, rolling pastures, and the mixed northern hardwood forests that make up the property.
A sectional designed by the residents joins a coffee table that Trey devised out of marble left over from a bathroom floor. The teak lounge chair by S.A. Andersen & Erik Andersen and Palle Pedersen for Horsnaes Møbler and the Jens Risom side table are both vintage. The painting is by Wesley Kimler.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.