524 Living Room Light Hardwood Floors Chair Design Photos And Ideas

Living 02
Living 01
Living room
Each bedroom is designed to feel like a private retreat with a calm, minimalist feel.
In addition to bespoke furniture, key pieces are from Hay.
Pass the Foyer, one steps into the Living. The Lounge, lined by the Black Wall and anchored by a grey fin wall, opens up.
Leaving behind the Lounge, one re-enters the Living lined with white walls. Beyond the Black Wall is the Dining.
The homeowners are avid readers, and built-in book storage and reading nooks cater to their lifestyle, adding warmth to the interiors.
The dining room sits just off the living room.
A brick fireplace creates a strong centerpiece for the living space, which is bright an airy thanks to ample natural lighting.
The glass walls of the open-plan living space overlook the atrium and the backyard, bringing in a strong sense of the outdoors.
As seen in Boulder Lifestyle Magazine
A deep bench below the windows extends the length of the space, providing additional seating. In addition to large parties, the living room also plays to host music recitals. Acoustic wood ceiling panels enhance the sound quality and provide visual warmth. Built-in benches and steps allow guests to find a comfortable corner.
Canny 'The New' Dining / Living
Living Room
For the den, Victoria placed a playful boldly hued collaged wall hanging above a somewhat traditional gray couch to emphasize a non-fussy approach to the room’s décor.  And a white sculptural Eames chaise was introduced as a conversation starter and juxtaposition to the indulgent color scheme of the other furnishings.
A Bensen Endless Sectional covered in Kvadrat Raf Simons fabrics sits in the living room.
Canny 'The New' Living
Floors have been covered by a thick coat of white paint.
The living room opens out to an alfresco area with a pool.
The dining and coffee tables are from Ercol. The chairs are from HAY.
"Given we had a free-flowing, open-plan approach for this house, we wanted the furniture to reflect that also, with largely selected furnishings that were lightweight," say the architects, noting that many pieces have splayed legs.
Unité d'Habitation in Marseille, France
A look at the small sitting room with sliding doors to the exterior.
Thanks to the expansive walls of glass, the living space absorbs a strong sense of the surrounding nature.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
The Garden Den enjoys direct access to the backyard and is envisioned as the more casual counterpart to the main living room.
The master bedroom fireplace with a marble surround was also fully restored by the clients.
The large living room doorway was preserved and frames views of the original staircase that was restored with the treads, risers and balustrades painted Benjamin Moore Black. The mahogany handrail was sanded down to its raw color and finished in a water-based clear coat.
The clients restored the living room's marble fireplace and painted the grate Benjamin Moore Black. New crown molding was added and the walls painted Sherwin Williams Origami White.
Living Room
A peek at the nook in the living room.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
A white beamed ceiling adds structure to the open and airy living space bookended by immersive views of nature.
Modern Danish design has informed the minimalist interior, which is dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
Massive walls of glass and large overhangs immerse guests in the Northern Sea landscape without sacrificing comfort.
The glazed door next to the wood-burning fireplace leads to the annex on the west side of the property.
North-facing skylights were cut out from the roof to brighten the interiors and establish a visual connection to the bushy site.
Key pieces of joinery were used to visually distinguish the thresholds defining the foyer, living and dining areas, kitchen, butler’s pantry, and study.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
Floor-to-ceiling glass was custom-produced by Fleetwood to allow for various vistas throughout the home—capturing the hills, wildlife, and valley views.
The birch-clad interior frames views of the outside settings. Strip lights along the exterior walls provide directional focus outward.
The space also allows for traditionally "outdoor" items, like a child's bicycle, to be stored or even used inside.
"It is a place where the kids play and where neighbors can come over and have a chat," say the architects.
The new space truly reimagines what indoor and outdoor space really is.
"The doma is not only a corridor, but also a place to put shoes and hang paintings," explain the architects. "It is a like an outdoor space, but it is internal."
Sideboard by Sebastian Cox for The New Craftsmen.
The cabinetry in the kitchen flows into the living area. Here, the dining table can be linked and extended to accommodate up to 12 guests.
Corrugated steel ceilings are left exposed—a reminder that this is, after all, a container converted into a home. Spray foam insulation keeps the space from experiencing extreme temperature shifts.
Within the largest of the three buildings is an open-plan living area and bedroom that’s separated by a bathroom and utility area.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.