278 Living Room Light Hardwood Floors Rug Floors Design Photos And Ideas

Each bedroom is designed to feel like a private retreat with a calm, minimalist feel.
In addition to bespoke furniture, key pieces are from Hay.
The dining room sits just off the living room.
A brick fireplace creates a strong centerpiece for the living space, which is bright an airy thanks to ample natural lighting.
The glass walls of the open-plan living space overlook the atrium and the backyard, bringing in a strong sense of the outdoors.
Floors have been covered by a thick coat of white paint.
The chimney is clad in stone, with a fireplace on each floor, and can be seen through the large skylight in this living space.
The dining and coffee tables are from Ercol. The chairs are from HAY.
Turning to the lush green rainforest surroundings for inspiration, the team has updated the interiors with smoked oak floors and soft, neutral colors to better highlight the property's unique setting.
A look at the small sitting room with sliding doors to the exterior.
A detail of the wood-buring fireplace.
The cozy living area features a white-on-white palette.
Thanks to the expansive walls of glass, the living space absorbs a strong sense of the surrounding nature.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
The Garden Den enjoys direct access to the backyard and is envisioned as the more casual counterpart to the main living room.
The master bedroom fireplace with a marble surround was also fully restored by the clients.
The large living room doorway was preserved and frames views of the original staircase that was restored with the treads, risers and balustrades painted Benjamin Moore Black. The mahogany handrail was sanded down to its raw color and finished in a water-based clear coat.
The clients restored the living room's marble fireplace and painted the grate Benjamin Moore Black. New crown molding was added and the walls painted Sherwin Williams Origami White.
Living Room
A peek at the nook in the living room.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
North-facing skylights were cut out from the roof to brighten the interiors and establish a visual connection to the bushy site.
Key pieces of joinery were used to visually distinguish the thresholds defining the foyer, living and dining areas, kitchen, butler’s pantry, and study.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
The ground floor consists of a large living room, dining area, and kitchen.
Floor-to-ceiling glass was custom-produced by Fleetwood to allow for various vistas throughout the home—capturing the hills, wildlife, and valley views.
Beyond the main room is a bedroom that’s hidden from view with a curtain.
From the main room, passageways lead to the bedroom and bathroom.
A circular skylight on the top of the domed roof draws in plenty of natural light.
Corrugated steel ceilings are left exposed—a reminder that this is, after all, a container converted into a home. Spray foam insulation keeps the space from experiencing extreme temperature shifts.
Within the largest of the three buildings is an open-plan living area and bedroom that’s separated by a bathroom and utility area.
The antique Norwegian log burners in the living room are framed within semicircular hearths made of radial clay bricks.
Inspired by their travels to Morocco, where they got married, the couple chose Moroccan clay tiles for the ground floor and spread an assortment of Moroccan rugs across the original wooden floors.
Because much of the building’s original, historically significant interior features no longer existed, Chan + Eayrs were free to reinvent the space, adding their own twist to the Huguenot building’s vernacular vocabulary.
The kitchen and living area are connected to a small sun-drenched balcony.
The rooms evoke a feeling of the Old West, thanks to an earthy color palette, wainscoting, and brass accents.
The team demolished the existing internal walls to open up the interiors and create a single, large living and dining area.
With fresh white walls, larch parquet flooring, and a sleek black fireplace, the apartment now radiates an open, airy environment. A beautiful pink staircase appears to float in the middle of the common area, demarcating the boundary between the living and dining spaces.
In the main living space, brightly colored furnishings—including an iconic womb chair and a sofa from Ligne Roset—create a playful interior space for lounging. A laminated glass floor allows light to pass further between the various levels.
In the living area, six large windows on the west-facing wall look out toward the streets of SoHo.
An open layout seamlessly connects the living lounge to the dining area.
The large pendant lamp was designed by Arik Levy for Vibia, and the TamTam floor lamp was designed by Fabien Dumas for Marset.
The living room features two sofas by Patricia Urquiola designed for Kettal and a Polder sofa by Hella Jongerius for Vitra. The Slow Chairs were designed by the Bouroullec brothers for Vitra.
The interiors are a mix of vibrant wallpapers that create murals to provide color and design, geometrically patterned Mexican tiles and designer furniture.
“We designed a column-free interior space for the entire upper floor, indoor and outdoors, to connect the spaces. This structural approach, which includes outdoor space in the span of a roof system, is unusual. The seven sliding glazed panels at the rear and corner of the house allow it to open up onto large exterior spaces,” says McLeod.
The living room also features floor-to-ceiling windows, an original marble mantle, as well as a wood-burning fireplace.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
Upon entering the house, one immediately sees right through to the rear garden from the main corridor.
Oak floors, neutral furnishings, and an area rug by Han Feng for Tai Ping warm the office, as does the view of surrounding treetops. “You really feel as if you’re in the canopy,” says architect Takashi Yanai. A vintage Louis Vuitton trunk serves as a coffee table.
The eco-friendly home is equipped with rainwater harvesting, hydronic heating, and a compost and vegetable garden.
Sustainable features include locally and sustainably harvested Victorian hardwood with low VOC finishes and formaldehyde-free plywood.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
WARC Studio founder Andrew Wilson came up with a design solution that would open up the interiors to the garden and pool, but still protect the home from the harsh afternoon sun from the west.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.