622 Living Room Concrete Floors Design Photos And Ideas

Living Room
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
The view out to the garden.
The living room.
Interior view West
Interior view East
View from addition interior to outdoor garden
main living room space with custom curtain wall
living room and kitchen
Living Room
Living Room
A pink Wassily chair reworked by Anne Suttles, Noah Marion, and Austin Powder Coating.
A sofa from Conran Shop, and a vintage boucherouite rug from Pink Rug Co.
lounge view
The nave contains the living and studio space. Taking full advantage of the height and scale of the original structure, the main area allows for adaptation over the lifetime of the building.
Concrete, which reflects the color of the surrounding dunes, serves as a coherent binding material that connects all the interior spaces.
The materials that have been used for the façade, together with the enfilade of spaces of the new volume, echo the local architecture of the elongated farmhouses in the area.
Villa K enjoys stunning views of the nearby Atlas Mountains.
Wooden ceilings ground some of the home's more industrial features in its organic setting.
Golden light floods through the Clerestory windows in the living area, accenting the wooden coffee table from Restoration Hardware and the weathered antique bench the couple scored from Robins Egg Bleu in Winthrop, WA.
The interiors boast a chic, contemporary feel.
"We are able to...take full advantage of the northern orientation, introducing passive solar design techniques, which allows the design to maximize its thermal efficiency," says MODO founder Michael Ong.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
Thanks to cleverly designed built-in storage systems, clutter is neatly concealed throughout.
The two pavilions are fitted with large sliding glass doors, which open to two wooden decks. Here, views are oriented toward the peaceful natural landscape and sea beyond.
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
The couple snagged their Womb chair, a floor model, on sale.
In the living area, Lou sits on a Room & Board sofa, while one of the family’s two Great Danes relaxes nearby; the fireplace is by Montigo.
The bed is attached to the ceiling and hangs on a platform two meters above the floor. Elevating the bed allows the main living areas and storage to be tucked below.
"Spatial layering forms a dominant language in the design—space seems to multiply and become enriched when it embraces a spectrum of malleability," explains the architects. "The way light interacts with space changes when elements are mobile, and depth of view shifts with the movement. With the sliding partitions and privacy curtains open, the visual depth of space extends throughout the full width of the apartment, animated by light. "
A view looking toward the kitchen with the walk-in wardrobe to the right and the living room to the left.
The open-plan living room and dining area feature a cementitious floor covering, ERCO recessed LEDs, and EDL cabinetry laminates.
At the heart of the couple's redesign is the flexible guest room that can be adapted into a playroom, extra living space, or as another bedroom thanks to privacy curtains and two concealed built-in beds.
By removing the walls of a former bedroom, the architects have created a more spacious living room that is now flooded with natural light and views.
The Yang sectional and Dibbets rug are both from Minotti; the coffee tables are by  Eric Freyer.
The petrified wood stumps are from RH Modern.
The interior of the house recalls the rawness and scale of an exhibition space, appropriate since the residents own an art gallery.
What can't be obviously ascertained from this sleek reading chair? How the Northern sunlight warms the concrete slab floor in winter to help maintain a consistent internal temperature, "regularly achieving 25 degrees Celsius without heating in winter," said the architects. "It was important to create a space where the occupants could enjoy the summer warmth, as well as remaining at ease during the cold Ballarat winters."
In the living room, the horizontal lines of the timber beams at the ceiling echo the bespoke cabinetry that surrounds the gas fireplace. The dining room pendant is the Gubi Semi Pendant.
The open-plan living room, kitchen, and dining area are handsomely punctuated with Lightyears Caravaggio pendant lights and the dramatic Moooi Random Lights.
The open plan living, dining, and kitchen areas.
A highly efficient ductless mini-split system provides heating and cooling.
Large sliding doors fully enable indoor/outdoor living.
Rather than opting for the schematic, open-plan design of the renovated Queensland worker's cottage, the formalized living, sitting, and dining areas are compartmentalized; each room is dedicated to their function.
Across from the sofa, a concrete fireplace surround is topped with a custom walnut wall treatment.
While the exterior "faithfully interprets the typical formal themes of this Italian region," says the architects, the inside is much more modern and minimalist. Reinforced concrete walls and ceilings meet a red concrete floor, which blends with the courtyard outside.
Positioned for stellar outdoor views, the screened porch features concrete floors, a cedar ceiling, natural fir posts, and midcentury chairs.
In another contrast to the horizontality of the house, the architects added a translucent, multi-colored cocoon chair by Patricia Urquiola that hangs from the cantilevered slab.
The living room is furnished with low-lying timber furniture from studios like Ronan & Erwan Bourollec and Liceu de Artes e Ofícios.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.