41 Living Room Concrete Floors Recessed Lighting Sectional Design Photos And Ideas

The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
Villa K enjoys stunning views of the nearby Atlas Mountains.
The two pavilions are fitted with large sliding glass doors, which open to two wooden decks. Here, views are oriented toward the peaceful natural landscape and sea beyond.
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
"Spatial layering forms a dominant language in the design—space seems to multiply and become enriched when it embraces a spectrum of malleability," explains the architects. "The way light interacts with space changes when elements are mobile, and depth of view shifts with the movement. With the sliding partitions and privacy curtains open, the visual depth of space extends throughout the full width of the apartment, animated by light. "
A view looking toward the kitchen with the walk-in wardrobe to the right and the living room to the left.
The open-plan living room and dining area feature a cementitious floor covering, ERCO recessed LEDs, and EDL cabinetry laminates.
Across from the sofa, a concrete fireplace surround is topped with a custom walnut wall treatment.
While the exterior "faithfully interprets the typical formal themes of this Italian region," says the architects, the inside is much more modern and minimalist. Reinforced concrete walls and ceilings meet a red concrete floor, which blends with the courtyard outside.
The use of wood softens the industrial feel of the concrete.
The minimalist material palette is picked up on the interiors as well, where a black concrete fireplace plays off the polished aggregate concrete floors.
The living room opens to the courtyard.
A long sofa in the center faces a coffee table topped with a slab of elm that was designed by Moss.
The open plan great room is bright and airy thanks to the insertion of the center courtyard .
The furniture has been selected to complement the artwork around the duplex.
With expansive glass walls, the surrounding outdoor setting appears a stunning work of art.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
Villa K look to views of the Atlas Mountains.
Trout Lake | Olson Kundig
The dining, kitchen, and living areas flow along one long gallery-like wing of the main house, creating an easy space to entertain in.
A piece by John Belingheri hangs in the living room of the Bancroft family’s home, which is centered by an Antonio Citterio sofa and Robert Marinelli tables.
The double-height great room encompasses much of the completely renewed section in the middle of the home—which includes the living, dining, and kitchen spaces. Since the existing floor slabs had cracks in them, Jay and Melissa floated new concrete floor slabs over the existing. They replicated the original as close as possible, and polished the final result.
Bryan Cranston and his wife, Robin Dearden, relax on a Lagune sofa by Roche Bobois. The couple’s home occupies a beachfront site that they’ve owned for several years. The original structure, affectionately dubbed the “love shack” was born as 1940s-era military housing that in subsequent decades became an uneven hodgepodge that defied local permits and was slowly sinking into the sand.
Meg Home | Olson Kundig
Meg Home | Olson Kundig
The listening area features a sound system by Chuck Knowledge that was tuned to every space and material in the home. A one of a kind collaboration between Chuck, the owners, and construction team delivers phenomenal sounds that includes made to order woofers built into the custom sectional sofa by Kroll.  Absorbant panels by Owens Corning on the ceiling assist in the tuning as well as preventing sound transmission to and from the rest of the home. 12 foot high Fleetwood doors open to the deck, spa, and conversation pit spaces.
The living area is voluminous yet intimate.  A built-in seating nook maintains a direct view of the mountains, unobstructed by a low profile fireplace.
Mountain View Residence
living room - looking toward kitchen

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.