52 Living Room Concrete Floors Ceiling Lighting Pendant Lighting Design Photos And Ideas

The family is very creative—the artwork throughout the home was created by the client’s children, and his wife is a designer who selected and placed all the interior furnishings. The interior walls were left white to act as a gallery for the owners’ extensive art collection. In order to give the spaces warmth and coziness, the ceiling was clad in Atlantic white cedar from reSAWN Timber Co.
Custom pendant lights hang below the skylights in the roof.
The living room features a sofa by Medley Home, a rug by Dash & Albert from Annie Selke, Akari Paper Lanterns by Noguchi, and an Aluminum Group Management chair by Charles and Ray Eames for Herman Miller.
The living room on the first floor is the main family gathering space. “It is the collection zone for togetherness, and offers an abundance of natural light and extended views out to the bay and beyond,” says architect Tony Vella.
Inside, workaday concrete floors contrast with the home's clean lines and soft touches.
The event center is illuminated by large skylights overhead. The space opens to an outdoor deck. The design is a mix of store-bought and vintage with kilim rugs and woven baskets hung as wall art "to add a cozy factor and texture to the concrete and wood space," says Morgan.
The communal dining table in the main house was custom-made by a local woodworker and island timber mill owner, Joe Romano, in collaboration with WindowCraft. Raw metal supports for the table were fabricated by Salish Metalworks on Orcas Island, a sister island to San Juan.
The glazed wall separating the apartment from the street was required, since the code otherwise requires the street front to be occupied by businesses.
A porthole from the kitchen to the entrance—which makes reference to the seaside location—allows guests to be seen and welcomed as they arrive.
The rear facade has been divided into two, with a fully glazed wall that floods the living space with natural light.
The mezzanine above the laundry will eventually be used as a study. The orange joinery beneath it functions as part of the entertainment unit and as storage for wine glasses.
A large, open living room seamlessly flows from the kitchen.
The main living area is open and fluid. The polished concrete floors have radiant heating.
What was once a poorly planned floor plan has transformed into open, brightly lit living spaces at the hub of the home.
The brick house has cypress paneling and woodwork throughout. The ceilings feature a unique chevron-like wood paneling. Clerestory windows provide additional light.
Rockwell Group designed a flexible second-floor lobby with a co-working space and meeting rooms with transformable furniture, allowing them to double as lounges. “In a typical hotel, you can’t use a meeting room or other daytime spaces at night, and nightclubs sit empty during the day,” says Mitchell Hochberg, president of Lightstone Group. “We don’t have the option of doing that here.” Images of classical sculptures, warped by digital glitches, are in keeping with the tongue-in-cheek mood; miniature sculptures on the shelves cheekily take selfies or don leopard-print Speedos.
Peering into the lobby through a latticed wall with arched door. It's these details that add a whimsical element to the hotel.
Other custom Wright furnishings designed for the home and built for the first time include the upholstered ottomans and two coffee tables.
The team cleaned and restored all of the interior brickwork and replaced faulty insulated glass.
Vaulted ceilings and a built-in sofa turn the living room into a soothing sanctuary.
cozy by the fire
A full-height wall of glass brings additional natural light into the open-plan living area. The step down creates a cozy divide in the space.
A wood-burning fireplace and custom wood built-ins adorn the ground-floor living space. Large openings on both sides make the interior space feel like it is part of the outdoors.
Large openings and minimal interiors make the tropical garden and pool area a focal point. The home offers outdoor living at its finest.
Ample storage is provided in the kitchen area and the steps leading up to the bed.
The two yellow hanging pendants contrast with the light green and hint at the punches of yellow also found in the bathroom.
A wall of glass provides a strong connection with the surroundings and easy garden access.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
living room and kitchen
Living Room
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
The living spaces are orientated to the north, while the bedrooms have been placed in the south of the home.
Cradle-to-cradle certified carpet from the Shaw Group adds a warm layer in the living room.
The hotel is furnished with rattan furniture made in Sarchí, a Costa Rican town famous for crafts.
A hanging rattan chair and Acapulco chairs add a breezy, laid-back vibe to the lounge.
Climbing vines form a green wall and ceiling in the communal lounge area, providing some privacy without disturbing the natural setting.
Entering the house.
Nolan and her buisness partner, Patrick Kennedy, strove for a practical structure that reads as a vacation house. They opted for prototypical materials, like cinder blocks for a privacy screen, to hit that note. “It has an association with old beach houses and public buildings at the shore,” Nolan says. After trying different self-supporting configurations, they chose a zigzag pattern. The wall shields the courtyard from wind and doubles as a step for gutter maintenance. During parties, the family likes to place candles into the recesses. “That wall’s got a little bit of poetry, but it’s also doing a few jobs as well.
Meg Home | Olson Kundig
Meg Home | Olson Kundig
Modern interior , kitchen and living room  designed  bye Nathalie milazzo.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.