38 Living Room Concrete Floors Ceiling Lighting Shelves Design Photos And Ideas

The living space features glazed walls that look out over the garage and through the warehouse-style space toward the library. The couple’s collection of objets d’art are displayed on built-in shelves throughout the home, such as this one that wraps around a fireplace.
An eclectic collection of artwork, objects, and furniture adds warmth to the interior and evokes a real sense of the couple’s personalities. The layering of these objects over the industrial architecture creates a texturally rich interior that can be read as a tapestry of the couple's life together.
The rumpus room on the lowest level opens out to the pool deck and features a Boyd floor lamp from Australian brand Jardan, and a Nebula Nine sofa by Diesel Creative Team for Moroso.
Inside, workaday concrete floors contrast with the home's clean lines and soft touches.
A three-seater Ella sofa and footrest in Vega Anthracit by Sofacompany anchor the living room. The steel coffee table is by Lim and the rug is from Coral & Hive. The shelving and cabinets are custom from Holz Cabinetry. The lamp is from Vamp and the lampshade is from Skinny laMinx. The chairs are from Chair Crazy and the television is from Samsung.
The family room couch is tucked into a nook to create a cozy retreat that still has views past the atrium to the backyard and kitchen.
The glazed wall separating the apartment from the street was required, since the code otherwise requires the street front to be occupied by businesses.
In the living area and kitchen, materials such as concrete and ceramic tiles were chosen for affordability and durability. The angled skylight above the living room provides a void in the slab that could be utilized for a stair or ladder should a third story need to be added in the future.
A bespoke timber joinery unit separates the bedroom from the living space. It has been designed so that it can be easily reconfigured if the need arises for another bedroom in part of the living space.
The open-plan residential floor has been designed so that it can be easily adapted in the future. The joinery between the bedroom and the living space offers privacy without completely separating the two areas.
The Stovax freestanding wood fire in the living room is used to heat the home. The concrete floor provides thermal mass, which helps maintain thermal stability.
The family room across from the open bedroom features a Nelson Bubble Globe pendant, IKEA Alseda floor stools, and an heirloom tapestry wall hanging.
Strategically placed windows allow ample natural light to illuminate the single-story interior.
One of the sitting areas in the lobby immersed in plants and natural light.
The only new furniture items were a pair of couches that a were a gift from O’Reilly’s grandmother when they moved in.
Another cozy reading nook takes advantage of natural light.
The Atrium Townhome by Robitaille Curtis has a 32-foot atrium with a skylight running the full width of the house. The third story features a net “floor” at the top of the atrium that turns the void into a dramatic play surface adjacent to the kid’s bedrooms. The use of a net in this location precludes the need for guardrails and opens the floor plan to unimpeded views to and from the third floor. Riggers from Cirque du Soleil provided and installed the trapeze net.
A full-height wall of glass brings additional natural light into the open-plan living area. The step down creates a cozy divide in the space.
A few steps lead up to the dining room area.
The floor-to-ceiling windows look out onto the stone terrace and provide a strong connection with the outdoors.
The cedar-clad interior provides protection from the sun and orients views towards the ocean.
Ample storage is provided in the kitchen area and the steps leading up to the bed.
The two yellow hanging pendants contrast with the light green and hint at the punches of yellow also found in the bathroom.
The open-plan interiors are flooded with natural light, which streams through a wall of east-facing windows to the clerestory that step up and down with the design.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
The Living room
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.
The living area has been carved out from the space between the yellow kitchen box and the wood-paneled entertainment box.
Interior view West
The living spaces are orientated to the north, while the bedrooms have been placed in the south of the home.
Cradle-to-cradle certified carpet from the Shaw Group adds a warm layer in the living room.
Two sculptural wooden chairs face a wood-burning stove.
Room 1, located on the 2nd floor,  blends industrial detailing with exposed brick walls, polished concrete floors, rich textile finishes, and a custom walnut bed.
The Rod XL sofa by Piero Lissoni for Living Divani joins custom nesting tables, also designed by Di Stefano and Bongiorni and fabricated by Motta, in the refreshed living room.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.