56 Living Room Concrete Floors Ceiling Lighting Sectional Design Photos And Ideas

The glazed wall separating the apartment from the street was required, since the code otherwise requires the street front to be occupied by businesses.
The stone fireplace and concrete floors add to the earthy feel of the home. The living room features a sectional by Focus One Home.
A large, open living room seamlessly flows from the kitchen.
Built-in seating maximizes space in the living room, and old pin-up calendars that were found on site have been framed as decor.
A Metro modular sofa from Room & Board offers a comfy place to perch. A Hase Collection Tula 8191 wood stove by HearthStone strikes a balance between refined and rustic.
In the living room, a large built-in sectional with integrated storage frees up floor space and can accommodate more people than freestanding furniture, which would chop up the interior.
The exterior materials are carried inside to a slatted entryway that conceals a utility unit and closet.
Hsu developed a natural material palette for the project that's composed of steel, wood, plants, and ceramics. “We didn't want too much visual noise,” he says.
The main entrance of the house leads into the open living space, which hosts the living room, dining area, and kitchen.
The altar-end of the building was also enclosed to form the boundary for the living room, with the attached office and workshop behind the wall on the lower level.  The upper level walkway to the master suite provides a sense of definition in the expansive space, which is 28 feet high at its peak.
The former gallery was enclosed in order to create space for two guest bedrooms and a bathroom upstairs. An elevated walkway stretches over the former nave and leads to a master suite opposite, separated from the other bedrooms for privacy.
The home's main living space consists of a classic open floor plan, with beautiful exposed-beam ceilings.
Originally built in 1949 by Richard Neutra, Alexander Ban, and Josef Van Der Kar, the Millard Kaufman Residence is located in the Hollywood Hills of Los Angeles, California.
Blue, yellow, and pink accents enliven the living area, where guests relax on the *Gus Modern sectional sofa.
Peering into the lobby through a latticed wall with arched door. It's these details that add a whimsical element to the hotel.
Even the living area opens to the outdoors.
The living room fully opens and extends to the terrace, allowing for indoor/outdoor living.
The open-plan living space is bright, white, and airy.
Curved seating banquettes and Eero Saarinen-designed penny tile flooring make up the main common areas of the TWA Hotel.
In addition to a wet bar and laundry room, the downstairs has a large, open space—once known as the children's living room—with a wood-burning fireplace and direct access to the grounds and pool.
White walls and concrete floors are accented by greenery and lush lounge settings.
Chili Pepper red is the signature color created by Saarinen for the TWA Flight Center. The hue also inspired Benjamin Moore’s 2018 color of the year, Caliente.
This space was originally outfitted by acclaimed Parisian industrial designer Raymond Loewy, the mind behind the 1955 Coca-Cola contour bottle, the 1959 TWA twin globes logo, the 1963 Studebaker Avanti, and the 1962 Air Force One livery.
Radiant floor heating, a high-efficiency boiler, a heat recovery ventilator, and a convection wood stove work to conserve energy.
The open-plan living room is bright and airy with natural light from multiple sources.
A look at the light-filled living space.
The elegant, modernist-inspired living space boasts vintage Barcelona chairs and a Cassina sectional. The French doors lead out to the courtyard.
The influence of the beach is echoed in the living room's sandy, stucco masonry. A wall of windows brings a sense of the outside in.
The lower level features a bonus family room with a wall of built-in media cabinetry.
interior/exterior
Interior view West
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
The living spaces are orientated to the north, while the bedrooms have been placed in the south of the home.
Cradle-to-cradle certified carpet from the Shaw Group adds a warm layer in the living room.
In this remote holiday rental home in New Zealand, guests can warm themselves by the asymmetrically shaped fireplace while looking out to views of a gorgeous, deserted by.
The dining, kitchen, and living areas flow along one long gallery-like wing of the main house, creating an easy space to entertain in.
In the main house, large windows allow the forest to enter the living space, an effect opposite from its exterior presence.
Meg Home | Olson Kundig
Meg Home | Olson Kundig
The listening area features a sound system by Chuck Knowledge that was tuned to every space and material in the home. A one of a kind collaboration between Chuck, the owners, and construction team delivers phenomenal sounds that includes made to order woofers built into the custom sectional sofa by Kroll.  Absorbant panels by Owens Corning on the ceiling assist in the tuning as well as preventing sound transmission to and from the rest of the home. 12 foot high Fleetwood doors open to the deck, spa, and conversation pit spaces.
A blue paint hue reflects the cool tones of the concrete floors and highlights the sloping ceiling at the open living room.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.