394 Living Room Concrete Floors Ceiling Lighting Design Photos And Ideas - Page 4

The workspace, living room, fireplace, and dining area are all set within a square space.
As with most Usonian homes, the living room features high ceilings. The living room also opens to an outdoor terrace.
The "Man Cave," or lower lounge, opens up to the outdoors through full-height glazing. The chair and ottoman seen in the corner is by Modernica.
“Sharing roots with local Michiana pole barns, this economical structure of glue-laminated Douglas fir bents, braces, and decking is held above runoff and snow by galvanized steel stirrups,” says Wheeler Kearns Architects. The boat-like, wooden ceiling in Bohan Kemp is a truly unique feature, directing air flow and adding charm to the space.
All of the lights are equipped with dimming mechanisms, and they emit a honey-hued glow to create a sense of warmth.
The corner of the living area is wrapped in glass.
Peering into the lobby through a latticed wall with arched door. It's these details that add a whimsical element to the hotel.
One of the sitting areas in the lobby immersed in plants and natural light.
The curved Jardan Valley sofa in green brings geometric interest to the living room.
Other custom Wright furnishings designed for the home and built for the first time include the upholstered ottomans and two coffee tables.
The team cleaned and restored all of the interior brickwork and replaced faulty insulated glass.
The interiors feature a combination of midcentury furniture, modern materials and detailing, older pieces from the homeowner's collection, and splashes of color and pattern.
Even the living area opens to the outdoors.
A hanging orb fireplace and an insert of warm wood flooring help define the living room within the open floor plan.
The living room fully opens and extends to the terrace, allowing for indoor/outdoor living.
The open-plan living space is bright, white, and airy.
The brick used in construction of the social structure were taken from a deconstructed factory once belonging to the homeowners.
The interior of the social side of the home was made to feel like a communal pavilion, with all of the activities grouped in one fluid space and clerestory windows invoking an open-air aspect.
Vaulted ceilings and a built-in sofa turn the living room into a soothing sanctuary.
Curved seating banquettes and Eero Saarinen-designed penny tile flooring make up the main common areas of the TWA Hotel.
The only new furniture items were a pair of couches that a were a gift from O’Reilly’s grandmother when they moved in.
In addition to a wet bar and laundry room, the downstairs has a large, open space—once known as the children's living room—with a wood-burning fireplace and direct access to the grounds and pool.
White walls and concrete floors are accented by greenery and lush lounge settings.
Chili Pepper red is the signature color created by Saarinen for the TWA Flight Center. The hue also inspired Benjamin Moore’s 2018 color of the year, Caliente.
This space was originally outfitted by acclaimed Parisian industrial designer Raymond Loewy, the mind behind the 1955 Coca-Cola contour bottle, the 1959 TWA twin globes logo, the 1963 Studebaker Avanti, and the 1962 Air Force One livery.
Another cozy reading nook takes advantage of natural light.
cozy by the fire
Inside, the angled sweep of the roofline and clerestory windows let in lots of desert light.
Living and dining spaces wrap around the full-height fireplace.  Original light fixtures remain and have been outfitted with LED lights.
Interior House
The luminous entrance opens into a bright and lofty living space.
The Atrium Townhome by Robitaille Curtis has a 32-foot atrium with a skylight running the full width of the house. The third story features a net “floor” at the top of the atrium that turns the void into a dramatic play surface adjacent to the kid’s bedrooms. The use of a net in this location precludes the need for guardrails and opens the floor plan to unimpeded views to and from the third floor. Riggers from Cirque du Soleil provided and installed the trapeze net.
A full-height wall of glass brings additional natural light into the open-plan living area. The step down creates a cozy divide in the space.
Radiant floor heating, a high-efficiency boiler, a heat recovery ventilator, and a convection wood stove work to conserve energy.
Large windows provide natural light while showcasing the spectacular landscape that surrounds the property.
Glass sliding doors section off the interior courtyard.
Now, crisp white walls and the refinished concrete floor conjure the loft's urban roots. Sleek black kitchen cabinets sync up nicely with the new metal railing.
A wood-burning fireplace and custom wood built-ins adorn the ground-floor living space. Large openings on both sides make the interior space feel like it is part of the outdoors.
Large openings and minimal interiors make the tropical garden and pool area a focal point. The home offers outdoor living at its finest.
Perched on a small hilltop, the Sondern-Adler House exhibits the tenets of Usonian design.
A few steps lead up to the dining room area.
The elegant space is anchored by a brick, wood-burning fireplace.
The floor-to-ceiling windows look out onto the stone terrace and provide a strong connection with the outdoors.
Clerestory windows line the top edge of the room.
In the family room, "short ribbon windows were replaced with a wall of glass" for indoor/outdoor flow.
By removing walls, inserting new windows, and utilizing a lighter color palette, this historic home has been treated to a modern new look.
Custom book shelves out of perforated steel
Living Room and Kitchen
Living Room, Sofa designed by the Architects
Detail of the custom book shelves
From the apartment entrance
Retractable walls allow the interior to fluidly merge with its natural surroundings. Per the architects: "While trying to always maintain the relationship between built and wild, the indoors opens completely to allow the breeze and the red sunset light to inundate the space."
The cedar-clad interior provides protection from the sun and orients views towards the ocean.
Ample storage is provided in the kitchen area and the steps leading up to the bed.
The two yellow hanging pendants contrast with the light green and hint at the punches of yellow also found in the bathroom.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.