57 Living Room Concrete Floors End Tables Recessed Lighting Design Photos And Ideas

Radiant floor heating, a high-efficiency boiler, a heat recovery ventilator, and a convection wood stove work to conserve energy.
The elegant space is anchored by a brick, wood-burning fireplace.
The floor-to-ceiling windows look out onto the stone terrace and provide a strong connection with the outdoors.
The double-height great room encompasses much of the completely renewed section in the middle of the home—which includes the living, dining, and kitchen spaces. Since the existing floor slabs had cracks in them, Jay and Melissa floated new concrete floor slabs over the existing. They replicated the original as close as possible, and polished the final result.
The new open-plan living/dining/kitchen space benefits from the raised ceiling height and the addition of the clerestory windows on the south, west and north sides.
The view from the kitchen.
The renovation opened the kitchen to the living space and added an island for increased prep and storage space.
The elegant, modernist-inspired living space boasts vintage Barcelona chairs and a Cassina sectional. The French doors lead out to the courtyard.
The lower level features a bonus family room with a wall of built-in media cabinetry.
The lower level also features has a board-formed concrete fireplace.
The next level holds a living/dining area with a powder room and entertainment area.
Custom wood millwork, polished concrete floors, and some exposed concrete were used for the interiors.
Large sliding glass doors flank both sides of the open-plan living space.
The apartment’s material palette—recycled wood, exposed concrete, terrazzo, and Japanese tatami mats—echo the colors seen outdoors, as well as textural memories from the country’s rural past.
In the main living areas, the concrete slab floor was scored and given a coat of white resin.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
A cozy den with an original fireplace sits just off the kitchen. The fireplace, which appears in photographs taken by Shulman, originally had a two-story tall flue and was suspended from chains. Now, it sits securely on a stone platform and the flue ends at the first-floor ceiling.
The ceiling slopes upward at the edges of the house to reinforce the sense of expansiveness created by the panoramic views.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
In the living area, Lou sits on a Room & Board sofa, while one of the family’s two Great Danes relaxes nearby; the fireplace is by Montigo.
Deep overhangs keep the harsh sun at bay.
In the main living areas, two vertical veils divide the high, inclined ceilings, and also serve as partitions for the kitchen, dining room, and living room without completely separating the volumes. The living room is also connected to an outdoor gazebo.
For the common areas, they choose more masculine, and contemporary design elements, and a darker color scheme to express the style preferences of the husband.
The floor-to-ceiling windows in the living room give the impression of being outside even while cozily enjoying a cup of tea inside. All the windows in the house are double-paned and filled with argon gas. Petra Sattler-Smith says that “even when it’s 10 below you can put your hand on them and they are still warm.” Hydronic radiant heating embedded within the concrete floors not only enables barefoot walking during the coldest months but also warms the furniture and everything else in the room.
Glass surfaces act as transparent room dividers throughout the home. Here, an open living area is divided by a ridged glass-and-steel-framed french window.
With expansive glass walls, the surrounding outdoor setting appears a stunning work of art.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
The home is a series of open and enclosed spaces with ample glazing to provide plenty of natural light.
A neutral palette for furniture keeps the interior feeling light and sun-drenched.
Villa K look to views of the Atlas Mountains.
The interior of the space is filled with natural light thanks to the vaulted ceiling. The owner's work space resides in an upper loft, a volume highlighted by salvaged wood panels.
Entering the house.
Flanked by sliding glass doors, the living room includes a Lowseat chaise longue by Patricia Urquiola for Moroso, paired with an E1027 side table by Eileen Gray.
The dining, kitchen, and living areas flow along one long gallery-like wing of the main house, creating an easy space to entertain in.
The Dune House is a RIBA Award-winning home created through Living Architecture, a UK-based organization that commissions world-class architects to build holiday rental homes with an overarching goal of expanding the conversation of what constitutes good design. The home, which sits nestled among coastal dunes just steps from the sea, was designed by Jarmund/Vigsnæs Architects as a modern take on English seaside buildings. The roof—constructed to echo the style of local dwellings—features orange steel alloy, which reflects the changing colors of the surrounding landscape. The interior is flanked by banks of windows that overlook the sea and sky for a serene and immersive experience.
Living Room with patio
Glass walls open up onto a balcony on the rear of the home.
The living area is voluminous yet intimate.  A built-in seating nook maintains a direct view of the mountains, unobstructed by a low profile fireplace.
Sunroom
The floors are polished concrete, a money-saving move that allowed for splurges like the floor-to-ceiling windows from Chicago Tempered Glass set in Tubelite frames.
Interior design by Antonio Da Motta Leal.  Large bypass doors serve as a screen between the kitchen and great room and feature silk paintings by Chinese artist Eros Zhao.
Living room of main house with direct connections to the outdoors and the patio.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.