46 Living Room Concrete Floors End Tables Pendant Lighting Design Photos And Ideas

An Eames lounge and a rug from HD Buttercup.
Living room and Kitchen (and Louie the dog)
Thanks to an extensive DIY renovation, a 480-square-foot homestead in Joshua Tree, California, receives a stunning new look.
Walls of glass fill the home with natural light.
The new open-plan living/dining/kitchen space benefits from the raised ceiling height and the addition of the clerestory windows on the south, west and north sides.
The view from the kitchen.
The renovation opened the kitchen to the living space and added an island for increased prep and storage space.
The Sofa is Floyd’s newest product.
Chandelier commissioned by Rani Blancpain from Murano, Italy.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
A bespoke kitchen counter effortlessly blends into the living room, where a Diciotto x2 chandelier hangs to provide warm, cozy lighting.
A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
Traditional three-coat stucco was used for the interior walls. Furnishings are from Scott and Cooner and Urbanspace Interiors.
Here, you can see the spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond.
A look at the living areas with two smaller rooms crafted at one end of the pavilion volume—a ground-level kitchen and an upper-floor sitting room, which can be easily adapted as a bedroom and/or study.
Overall living area with dual aspects and connections to an interstitial garden court and rear landscaped yard beyond its concrete terrace
A look at the small reading nook located on the level between the bedroom and ground floor.
The floors are built of exposed concrete, while the brick walls have been painted white.
Living Room
are counterbalanced by pared-down concrete flooring and exposed bulbs. In the living area (below), a Tolomeo lamp from Artemide sits near two Longreach sofas from Thonet. A slatted cedar balustrade stretches to the ceiling of the voluminous parlor.
Living Room
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
The bed is attached to the ceiling and hangs on a platform two meters above the floor. Elevating the bed allows the main living areas and storage to be tucked below.
Faulkner employed a strategic use of concrete, steel, wood, and glass to avoid “dating” the property.
The Shinomotos have filled their Southern California home with furniture by Taku and pieces by some of the artists and craftspeople whose work they also showcase at their Tortoise shops and showroom. The couple worked with architectural designer Ken Tanaka to remodel the house, once a cramped, two-bedroom rental. A sofa and tables by Taku join Jasper Morrison’s Three Sofa De Luxe sofa for Cappellini. The sliders are by Western Window Systems.
A planter is integrated under the open staircase leading to the upper floor, and a skylight in the roof illuminates the stairwell.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
A large modernist vacation home in Comporta, Portugal.
An Italian architecture studio offers an updated take on the vacation cabin. 
It's an ideal setting for a getaway: rolling hills dotted with villages and castles in Italy's Oltre Po Pavese region. A young Milanese couple wanted a small vacation home on their 3000-square-meter lot there—and 35a Studio delivered, by way of this 120-square-meter cabin decked out in textural concrete and strategically accented with wood.
A neutral palette for furniture keeps the interior feeling light and sun-drenched.
The clients selected a Coral pendant light by David Trubridge Design for the center of the room. Their souvenir from Norway, a reindeer pelt, is spread out in front of Eames Molded Plywood Lounge Chairs with metal bases from Herman Miller. The wood-burning stove is a Monet from HWAM.
To evoke the structure’s past as a horse stable, and provide options for the use of the space, Schaer and his team employed Sing Core sliding barn doors mounted on Krownlab’s Axel hardware. The sliding track runs the full width of the building, allowing residents to open or conceal a bedroom, kitchenette, and entrance to an adjacent 530 square-foot garage, all depending on how the spaces are being used. The kitchenette, seen left, features a Kraus sink and a chrome Grohe Concetto faucet.
The renovated stable's living room is extra bright thanks to walls painted with Benjamin Moore’s Atrium White and reflective polished concrete floors. The latter conceal a radiant heating system.
The interior of the space is filled with natural light thanks to the vaulted ceiling. The owner's work space resides in an upper loft, a volume highlighted by salvaged wood panels.
Entering the house.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.