199 Living Room Concrete Floors Rug Floors Sofa Design Photos And Ideas

Dinwiddie placed the main living spaces at the heart of an L-shaped plan, with the floor-to-ceiling windows connecting to the veranda and the vista. A two-story element sits to one side of this central zone and holds the majority of the bedrooms, also facing the bay.
Built with redwood, glass, red brick, and concrete, the house was originally designed by John Lautner for the Schaffer family, who used to spend time enjoying picnics under the resident oak trees. Lautner built the house horizontally around the oaks.
This midcentury gem lays in Crestwood Hills, in the Brentwood neighborhood of Los Angeles, an endangered enclave of midcentury post-and-beam houses designed by A. Quincy Jones and Whitney R. Smith. Elise Loehnen and Rob Fissmer bought their house, which dates to 1950, in 2012, furnishing the living room with a Jasper sofa by Room & Board, Laccio tables by Marcel Breuer, and a wool sisal rug from Madison Flooring and Design.
For their A. Quincy Jones house in Los Angeles, architect Bruce Norelius and his partner, Landis Green, retained and restored core elements, such as the living room’s redwood paneling and concrete-block wall.
Jimmy Brower and Damien Merino are a creative couple with an entrepreneurial mindset—and they created a sun-soaked sanctuary on the Oakland/Emeryville border that’s characterized by lush plant life, quiet nooks, and handmade art and decor.
Douglas fir beams, some of which were salvaged from the original home that sat on the property, run in perpendicular lines overhead. Certain sections of the ceiling are exposed, while others are covered in drywall. For flooring, the residents, who have two young children, selected durable polished concrete. The Sven Charme sofa is by Article and the teak bureau is vintage.
A bespoke timber joinery unit separates the bedroom from the living space. It has been designed so that it can be easily reconfigured if the need arises for another bedroom in part of the living space.
It’s hard to believe, but this trendy stay was purchased by Kathrin and Brian Smirke at a tax auction for $7,000. While it sounds like a great deal, the 1957 property was abandoned—and it needed to be stripped to the studs and completely rebuilt. The DIY interiors now are teeming with photo opps—from stylish vignettes to an outdoor tub constructed from a water trough.
The chic contemporary interiors feature concrete floors and plywood paneling, with black accents that echo the cabin’s exterior.
Flanked by triangular windows, the kiva-style fireplace bears a striking resemblance to other organic-shaped hearths that Cody was designing in the ear
What was once a poorly planned floor plan has transformed into open, brightly lit living spaces at the hub of the home.
Built in 1963 by architects Buff & Hensman, the Roth Residence was originally commissioned by the grandparents of L.A. City Mayor Eric Garcetti. In 2006, the home was restored and expanded with post-and-beam construction, sweeping glass walls, midcentury flair, and indoor/outdoor living areas.
Once barrels were manufactured here for a London brewery. Now a bright, modern home exists, transformed by Chris Dyson Architects. The basement was expanded, and the mezzanine floor removed to create a triple-height living space. A living wall designed by Scotscape in the dining area, roof terrace, and outdoor shower connect tenants to the outdoors.
Expansive windows and doors create a seamless indoor/outdoor connection.
Rich textured wood paneling lines the living room walls, contrasting nicely against the polished concrete floors.
Linda Hutchins and John Montague hired Works Partnership Architecture to turn a former Portland, Oregon, warehouse and auto repair shop into a versatile live/work space.
The clubhouse's palette of cool concrete, pine, and steel makes rustic refined. The assortment of seating in the clubhouse's main area allows guests to occupy every space, but it still feels intimate with one or two people.
Chic contemporary styles are present in all of Lulu & Georgia's designs.
Apt2B's pieces feature colorful fabric upholstery options and quality wood accents.
Having recently been treated to a thoughtful renovation, the reimagined 1961 midcentury offers residents and guests sophisticated balance, as well as a distinct modern allure.
Sprawling across 2,098 square feet, the historic home features an open floor plan with the living room, kitchen, and dining area all seamlessly connected.
Encircled by expansive windows, the living area embraces crisp breezes and warm natural light.
A gabled roof home in Werkhoven, a Dutch village in the province of Utrecht, takes the form of a modern barn with a twist—split down the middle from the peak, half of the exterior is floor-to-ceiling glass to take advantage of the views. "The transition from inside to outside, and vice versa, is always important in our designs," says architect Ruud Visser.
Architect Rebal Knayzeh's favorite detail is "the flush door which aligns perfectly with the 'window' in the room, and the door to the apartment. Making sure that this object-interface remains self-contained without any hardware sticking out was important."
As with most Usonian homes, the living room features high ceilings. The living room also opens to an outdoor terrace.
The living room features a red concrete floor and warm Philippine mahogany furniture designed by Wright.
All of the lights are equipped with dimming mechanisms, and they emit a honey-hued glow to create a sense of warmth.
The den.
The curved Jardan Valley sofa in green brings geometric interest to the living room.
The furniture, lighting, carpet, and curtains were provided by The Modern in Amsterdam, a partner of Ibiza Interiors and The Nieuw.
The living room fully opens and extends to the terrace, allowing for indoor/outdoor living.
Sunlight floods the rear of the house through large site-glazed windows. In the living area, the nine-foot ceiling has a grasscloth-covered raised inset.
The curve of the Mesh Mould wall creates a snug nook for the living room.
Other classic midcentury features include full-height glazing and the tongue-and-groove ceiling, painted white to add to the space's bright and airy feel.
The open-plan living space is anchored by a brick-inlay fireplace, typical of Eichler homes.
Alchemy Builders installed the roof and windows using traditional materials and building methods.
The home in Austin is approximately 350 square feet and features two rooms, with an interior partition made from the same 3D-printed mortar as the exterior walls.
The home is also designed to showcase the owners' art collection.
A floor-to-ceiling curtain is set up to provide additional privacy and light modulation when needed.
An alcove off of the laid-back living space provides another spot for "impromptu reading or rest," say the architects, which allows family members to engage in separate activities within the same space.
A fireplace serves as a boundary between the indoor and outdoor areas.
The Slow offers much more than boutique accommodations, steeping guests in a curated experience that blends art across several disciplines. The brainchild of George Gorrow, the designer behind streetwear label Ksubi, and his wife Cisco, a model, The Slow combines art, fashion, music, and food for an immersive experience that blends Indonesian and contemporary surf cultures.
The opposite view of the living room.
The lower level has a long, open living space which extends from the dining area out towards the pool. Here is a view from the living room towards the pool.
A Zuo Tanner floor lamp in matte black over a Verona Home Promesa Danish wood accent table melds the dining space with the living area.
Chung is nestled in her Safavieh Elicia velvet, midcentury-inspired accent chair from Bed, Bath & Beyond.
The first thing Myers did was replace the cold concrete slab floors with engineered hardwood floors, which instantly warmed up the room.
The To Be One and Lean On Me floor lamps in the lounge area are by OKHA.
The Nate's communal lounge and kitchen.
Moving into a smaller home forced designer Eilat Dar to evaluate what was necessary. Adopting a minimalist aesthetic, the M Apartment makes use of every inch of space.
Simple lighting, wood-shingled walls, and modern furnishings create a stylish lounge space.
A full-height wall of glass brings additional natural light into the open-plan living area. The step down creates a cozy divide in the space.
The wood-burning stove in the living room is from Stuv. Plywood-lined ceilings lend a sense of warmth to the industrial-inspired palette. The rug and coffee table are from Habitat.
A concrete masonry wall divides the dining area from the living room. As in Jon's house, walls of glass open up the living spaces to the millpond.
Perched on a small hilltop, the Sondern-Adler House exhibits the tenets of Usonian design.
An Eames lounge and a rug from HD Buttercup.
Rows of globe lights featured throughout the rooms cast light in all directions—including up at the ceiling.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.