316 Living Room Concrete Floors Rug Floors Design Photos And Ideas - Page 3

A three-dimensional bronze work of art by Denver–based Yoshitomo Saito hangs above the fireplace. From afar, it appears to be inspired by the surrounding bird sanctuary; however, up close, it resembles leaves. The wood-paneled ceiling and the wood columns are both original features.
The influence of the beach is echoed in the living room's sandy, stucco masonry. A wall of windows brings a sense of the outside in.
Laurier Blanc acrylic glass Hekla Side Table & Stool, embedded with burnt wood truck, with accents of resin, compliments the Taylor Forest club chair, beneath the Amir Zaki waterfall photograph.
The lower level features a bonus family room with a wall of built-in media cabinetry.
The dining table and chairs were designed by Tim Sharpe.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
Planted with Japanese maples, visitors notice these sunken gardens while walking across glass plank walkways en route to the front door.
An additional sitting area.
This angle shows the open-plan layout, as well as the living space that blends into the dining area. The exposed wood tongue-in-groove ceilings have been preserved, while additional lighting has been added.
Extensive glazing and a strong wood-burning fireplace define the living room.
Traditional three-coat stucco was used for the interior walls. Furnishings are from Scott and Cooner and Urbanspace Interiors.
The next level holds a living/dining area with a powder room and entertainment area.
An entrance lounge and concealed laundry are located on the entrance level, where there is also a small lounge area with books.
Custom wood millwork, polished concrete floors, and some exposed concrete were used for the interiors.
In contrast to the bright interior colors that originally dressed the home in the 1950s, the Bergren Residence now has a more restrained and subdued appearance that highlights the material palette.
Crittall windows cast playful sun squares along the floors, and deep exposed joists imbue the interiors with a warm golden glow.
Simple wood and brick contrast the industrial character of the concrete and steel, while also serving as sound dampeners.
Rich, barn-like wooden beams punctuate the sleek, airy interiors, adding texture and character. Pops of color from the bright pink sofas, combined with the hand-knotted rugs, add a sense of luxury to the polished concrete floors.
A non-load bearing window wall—a characteristic feature of Usonian houses—dominates the living room.
Here, you can see the spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond.
A volumetrically expansive double-height living area serves as a generously proportioned "garden room," capturing vast sky and landscape views.
A look at the living areas with two smaller rooms crafted at one end of the pavilion volume—a ground-level kitchen and an upper-floor sitting room, which can be easily adapted as a bedroom and/or study.
After: The kitchen faces the back garden and benefits from a double height atrium space. Pine has been used for the kitchen flooring and cabinets. Extensive glazing gives the ground floor living spaces a direct visual link with the courtyard and terrace.
A light gray sofa sits in the living lounge.
Large wood-framed windows with multi-plane glass help bring more light into the interiors.
The front of the wall that separates the kitchen from this playroom is a chalkboard where the couple’s son can play and draw.
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
Morrison and her two greyhounds pose with her brother and roommate, Michael Anthony Morrison—an artist who is also responsible for much of her art collection.
The living space in the open-plan kitchen/dining/living spaces flows out onto the south-facing terrace. The soft gray color scheme works with Cornwall's cool light and large skies.
The ceiling slopes upward at the edges of the house to reinforce the sense of expansiveness created by the panoramic views.
Pocket-sliding glass doors offer seamless connection to the outdoors.
Washed oak joinery and textured tiles add warmth to the space, providing a soft contrast to the crisp concrete and brick.
Most of the furniture items were sourced from Melbourne furniture retailer Luke Furniture.
The concrete creates thermal mass in the home, and the large widows provide cross ventilation when opened. Together, these elements help keep the interior spaces cool and comfortable throughout the year.
The ceiling beams have been left exposed to create a stark contrast with the black framing.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
Formerly used as a kitchen, the space next to the master bedroom has been turned into a living area. Retractable shades cover the glazed ceiling and are remotely controlled.
The entertainment box includes built-in shelving and a television mount.
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.
The living area has been carved out from the space between the yellow kitchen box and the wood-paneled entertainment box.
A large window at the end of the living space lets in ample natural light.
The living spaces on the ground floor now consist of exposed steelwork with polished concrete, timber surfaces, and large Crittall windows.
are counterbalanced by pared-down concrete flooring and exposed bulbs. In the living area (below), a Tolomeo lamp from Artemide sits near two Longreach sofas from Thonet. A slatted cedar balustrade stretches to the ceiling of the voluminous parlor.
The new addition had to flow seamlessly into the more traditional spaces of the home.
The view out to the garden.
A pink Wassily chair reworked by Anne Suttles, Noah Marion, and Austin Powder Coating.
A sofa from Conran Shop, and a vintage boucherouite rug from Pink Rug Co.
The nave contains the living and studio space. Taking full advantage of the height and scale of the original structure, the main area allows for adaptation over the lifetime of the building.
Concrete, which reflects the color of the surrounding dunes, serves as a coherent binding material that connects all the interior spaces.
The materials that have been used for the façade, together with the enfilade of spaces of the new volume, echo the local architecture of the elongated farmhouses in the area.
Villa K enjoys stunning views of the nearby Atlas Mountains.
"We are able to...take full advantage of the northern orientation, introducing passive solar design techniques, which allows the design to maximize its thermal efficiency," says MODO founder Michael Ong.
Thanks to cleverly designed built-in storage systems, clutter is neatly concealed throughout.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.