714 Living Room Concrete Floors Design Photos And Ideas

Rich, barn-like wooden beams punctuate the sleek, airy interiors, adding texture and character. Pops of color from the bright pink sofas, combined with the hand-knotted rugs, add a sense of luxury to the polished concrete floors.
The massive windows that frame tranquil alpine views have been made from dual-lacquered laminated glass.
The apartment has been carefully configured to take full advantage of the 180-degree views of the city skyline.
A look at the wood-burning fireplace in the living lounge.
The space between the sleeping nook and balcony functions as a flexible living area.
The perforated structure enables ample light penetration, allowing the owners to look out to the street while still maintaining their privacy.
The open-plan kitchen, dining area, and living area is located in the heart of the home.
“I am becoming an architect  every day. School doesn’t teach you—life does,”  Mehdi says.
In the living room, a burned spruce ceiling—inspired by shou sugi ban, the Japanese technique of charring cedar—contrasts with rendered concrete walls and a polished white concrete floor divided into rectangles by thin brass insets. A Toot sofa by Piero Lissoni for Cassina is paired with Mad Queen armchairs by Marcel Wanders for Poliform and Pebble coffee tables by Air Division for Ligne Roset. The antique rug was bought at the Casablanca souk.
In the main living areas, the concrete slab floor was scored and given a coat of white resin.
The living room couch is from Élément de base. Radiant heating is built into the polished concrete floors (Atelier B).
interior
interior/exterior
The layout includes an open-plan living room, dining area, and kitchen, along with one bedroom, and two bathrooms.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
LIVING ROOM
Interior looking into back space
A non-load bearing window wall—a characteristic feature of Usonian houses—dominates the living room.
Here, you can see the spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond.
A volumetrically expansive double-height living area serves as a generously proportioned "garden room," capturing vast sky and landscape views.
A look at the living areas with two smaller rooms crafted at one end of the pavilion volume—a ground-level kitchen and an upper-floor sitting room, which can be easily adapted as a bedroom and/or study.
Strategic placement of voids enhances the sense of expanded space.
Across from the curved structure is a wall clad in Taiwanese cypress panels.
Formerly the site of a French polishing company in the 20th century, this building in Clerkenwell, London, was converted by Chris Dyson Architects in 2015 into a residence with an expanded basement and triple-height living space that allows a dramatic feature staircase to take center stage.
The cozy living room has Netflix ready for you to binge your favorite series.
After: The kitchen faces the back garden and benefits from a double height atrium space. Pine has been used for the kitchen flooring and cabinets. Extensive glazing gives the ground floor living spaces a direct visual link with the courtyard and terrace.
A light gray sofa sits in the living lounge.
Large wood-framed windows with multi-plane glass help bring more light into the interiors.
The front of the wall that separates the kitchen from this playroom is a chalkboard where the couple’s son can play and draw.
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
Massive glazing in the communal area frame views of a desert knoll to the north.
A view of the wine/fire lounge looking out toward the entry.
A cozy den with an original fireplace sits just off the kitchen. The fireplace, which appears in photographs taken by Shulman, originally had a two-story tall flue and was suspended from chains. Now, it sits securely on a stone platform and the flue ends at the first-floor ceiling.
The Living room
Overall living area with dual aspects and connections to an interstitial garden court and rear landscaped yard beyond its concrete terrace
Concealed internal retractable insect screens and external roller blinds are housed within fabricated steel head beams, which work in confluence with blinds concealed in upper soffit pockets to temper direct sunlight when required
Living Room
Living Room and Open Kitchen
Bar Detail in bent Metal sheet
TuCroquis interior designer Ramón Vallejos furnished the cabin with a plywood kitchen, durable furniture from MueblesSur, and washable cushions that can be used both indoors and out.
A vibrant corner flourishes with plants and music.
Morrison received many of the chairs in her eclectic collection as hand-me-downs from her family.
Morrison and her two greyhounds pose with her brother and roommate, Michael Anthony Morrison—an artist who is also responsible for much of her art collection.
The living space in the open-plan kitchen/dining/living spaces flows out onto the south-facing terrace. The soft gray color scheme works with Cornwall's cool light and large skies.
Loft Living Room and Bedroom
The ceiling slopes upward at the edges of the house to reinforce the sense of expansiveness created by the panoramic views.
Pocket-sliding glass doors offer seamless connection to the outdoors.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.