485 Living Room Concrete Floors Design Photos And Ideas

The living room.
The staircase is hidden between wood paneled walls adorned with white, wooden slats, allowing light to filter into the stairway.
A large living space combines the best of all elements: exposed truss, steel framed windows, wood accents, simple pendant light,  and mod furnishings.
The studio also created the sliding wooden doors that open into the master bedroom.
A den-like nook with a sofa in the corner.
A long sofa in the center faces a coffee table topped with a slab of elm that was designed by Moss.
Two sculptural wooden chairs face a wood-burning stove.
The open plan great room is bright and airy thanks to the insertion of the center courtyard .
The transformation is unrecognizable.
The large opening between floor plates visually and physically connections the living spaces below to the living spaces above.
Large windows at the front of the home drawn in an abundance of natural light. Custom millwork frames the windows while also providing storage in the living room. Hues of pink and green splash between furnishings, textiles,  and plantings.
014.CASA PEX
014.CASA PEX
Open shelves and sleek cupboards line one wall of the living room. The floor-to-ceiling glass door leads to the exterior courtyard, which is bounded by the perforated brick wall.
A planter is integrated under the open staircase leading to the upper floor, and a skylight in the roof illuminates the stairwell.
The living area boasts nearly 10-foot-high ceilings that impart a feeling of airiness and spaciousness. Discreet, built-in storage in the floor at the top of the steps prevents clutter from accumulating.
“God Save Dali,” by the artist BNS, hangs above a bench in a corner.
Polished concrete blocks and a concrete floor are contrasted by a birch plywood tray ceiling. Paola and Jason cut the vertical strips in the ceiling themselves and placed fabric behind to soften the acoustics. Custom brackets were added to the modular seating from West Elm, the table top and legs were found on Etsy, and the chandelier is by Avenue Lighting.
A vintage shelving unit provides storage and hallway separation.
The burnished concrete floor contains ten-percent fly-ash and slag.
Low-cost materials like plaster board, knotty cedar, and polished concrete appear in the gallery as well as in the residence.
In the living area, a cedar storage unit made by Grant features a five-by-five-foot sliding panel that conceals shelving and the television. “It’s a way to make it feel less like a TV room during the day,” Beer says. The sunken sofa—a throwback to the residents’ childhoods in the 1970s— is from the Houdini collection by King Living. The dining chairs were a secondhand purchase.
In the family room, "short ribbon windows were replaced with a wall of glass" for indoor/outdoor flow.
While the window openings in this cozy corner are the same as before, the architects tweaked the frames. They said: "The layout of the windows was flipped so that the horizontal division was rail height rather than obstructing sightlines when standing."
A new double-height fireplace column is the focal point of the new living room and underscores the room's graceful proportions.
family room with barn door
Full-height glazing and continuous material use allow spaces to flow freely from one to the other, and from inside to outside.
Library
Fire Place
The spacious open living/dining room has an original wood burning fireplace.
The furniture has been selected to complement the artwork around the duplex.
With expansive glass walls, the surrounding outdoor setting appears a stunning work of art.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
The property has a soaring sense of space thanks to the vaulted ceilings.
The open plan living and dining room.
The open plan living area, complete with sealed concrete floors and ceilings lined with hoop pine, looks out on a 366-square-foot veranda and has views towards the natural estuary of Pittwater.
Throughout the design, the site was quickly revealed as a powerful element of the project. By choosing carefully the location and size of each window, external views were highlighted, and the atmosphere created by natural light is pleasant throughout the whole day. As for the position of the large sliding door, it was “ pushed “ toward the main interior open space with the intention of subtly separating the internal functions while creating a outside protected space. All these intentions ultimately aim to capture the essence of this project: the surrounding nature and wildlife.
Rooms don't come with televisions to encourage guests to disconnect (but don't worry—there's Wi-Fi). Pool Suites come with a private plunge pool.
Hanging plants create an atrium atmosphere in Eat & Drink, which is open for service all day.

Head chef Shannon Moran is at the helm of Eat & Drink, whose seasonal menu draws from his travels through Europe, South America, and Asia. All throughout the venue, curated tunes from Reverberation Radio, a weekly podcast by Los Angeles-based band Allah-Las, adds to the alt-island vibe.
The Atmosphere collection is a strong, minimalist mix of powder-coated aluminium frames paired with Gloster’s signature teak and cleverly designed panels that have been upholstered with weather-resistant outdoor fabric from Sunbrella. Cecilie thoughtfully selected the Gloster-exclusive palette in muted, modern shades to complement the silvery grey patina the wood will eventually adopt.
For Gloster’s new Atmosphere collection, Danish designer Cecilie Manz observed people interacting as they sat and created furniture that would feel natural and welcoming for relaxation and unwinding.
Room 1, located on the 2nd floor,  blends industrial detailing with exposed brick walls, polished concrete floors, rich textile finishes, and a custom walnut bed.
Layered concrete walls and ceilings add a raw masculinity to the interiors.
Elegant, cream and white colored sofa and chairs, and wood details compliment the raw concrete fitouts beautifully.
"We are a ‘little slice of heaven’ for any architecture, interior design, and midcentury modern aficionado," says Beckmann. The units are available for rent through Boutique Homes.
Perched on a hillside in San Rafael in Marin County just north of San Francisco, the Harrison House was designed by Beverley David Thorne in 1963. The midcentury home includes three bedrooms, two bathrooms, and stunning views of the San Rafael Valley. It also boasts modern updates, contemporary furnishings, and a vast collection of artwork.
The remodeled kitchen offers views of the San Rafael countryside and its surrounding valley. The right wing of the house is called the "Executive's Quarters" and includes three bedrooms and an office space, all of which have sliding glass doors that lead to a 800-square-foot deck. Just a 25 drive from the Golden Gate Bridge, the home is walking distance to McNears Beach Park and the Peacock Gap Golf Club.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.

Get a Daily Dose of Design

Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.