64 Living Room Ceramic Tile Floors Sofa Design Photos And Ideas

Fitted with a new black-framed window unit, the new, light-filled living room features a sofa and coffee table from Beitili.
The living room post transformation has a Kettal Landscape sofa with mustard frame and mink cushions, a planter by FermLiving, and a Handvärk lamp by Studio Floor.
designed by Estúdio Minke
A tired midcentury in Eagle Rock with a chalky-green facade was transformed into a warm, contemporary home for a couple and their two daughters. The original single-level house had three bedrooms, two bathrooms, a small kitchen, a concrete deck in the backyard, and an above-ground swimming pool beside the guest house. "The first thing we did was put in white oak hardwood floors throughout the house, then add the Fleetwood sliding doors off of the living room. Eventually, we added a bedroom, extended the master bedroom and added an ensuite bathroom, enclosed the washer/dryer area, which expanded the kitchen, built a wood deck, wood fences, and then remodeled the guest house. No room was untouched by the time we were finished," says Matt, a woodworker and designer who is also the founder of L.A. handcrafted furniture brand Monroe Workshop.
Like this seating area, there are plenty of places in the finca to calm down and look onto the landscape.
In the living room, an original natural rock fireplace continues through the glass to divide the patio.
Living Room
The soaring tongue-and-groove ceiling has clerestory windows at the top for added natural light. The wood beams are continued into the outdoor space. Glass sliding doors run the length of the space, seamlessly opening the entire home for indoor/outdoor entertaining.
The expansive living space is bright and airy and opens to the central courtyard.
Upon arrival, a box-stepped doorway leads into one of the home’s living areas, where colorful artwork contrasts with various original detailing, such as ornate, wrought-iron fixtures.
Danish architect Jesper Pedersen reimagines a Lloyd Ruocco midcentury, putting sustainability at the forefront of the Scandinavian-inspired design.
The Pool House is also outfitted with a Moroccan-style day bed with a Wright mattress.
A dramatic mirror-paneled fireplace adds depth, and a wall of windows floods the space with sunlight.
The reclaimed oak paneling in the double-height living room plays off the painted beams.
Peering into the lobby through a latticed wall with arched door. It's these details that add a whimsical element to the hotel.
All the furnishings were designed by Patricia Bustos Studio save for the ceiling lamps, which are a Joa Herrenknecht design by the brand Bolia.
The recording complex, Gold Diggers Sound, boasts nine state-of-the-art recording studios, a multiuse sound stage, kitchenettes and lounge areas, and is available for 24/7 access.
The lower level features an additional living room with a cozy inlaid stone fireplace and a view of the pool.
The living room provides sweeping views of mountain vistas.
A Restoration Hardware sofa and vintage rug in the living room.
The original floor plan and design elements remain—from the concrete block fireplace to the restored sconces. The vaulted ceiling is made from western red cedar.
The cozy lower level living space houses the home's second fireplace.
A highly curated collection of artwork adorns the vibrant lobby, which is richly textured with dark woods, lush jewel-toned velvets, brass, and leather. A work by Jesse Mockrin hangs above the hearth.
The skylights in the hotel's lobby were old, dirty, and "a little bit decrepit," according to Goldstein. The updated space is filled with light and buzzing with creativity.
Gresford Architects restored the existing wooden beams.
Ravit Dvir Architecture and Design
living area
living area
Vintage pieces of both modern and more traditional styles are incorporated into the space.
The curved shape of the sofa and its lush texture make for a modern but inviting seat.
Sliding glass doors integrate internal and exterior spaces, allowing a full use of the terrain.
Steel “waterfall” style shaped staircase, visually unattached, allows unobstructed view of the entire living space.
Longitudinal implantation takes advantage of the natural ventilation and light, with sliding glass doors serving as an interface between inside and outside.
 A central staircase with perforated metal treads and risers allows natural light to filter down from the roof-deck level through the center of the home.
Angled balconies at the first and second levels are accessed by floor-to-ceiling sliding doors, enhancing the indoor/outdoor living experience and allowing natural ventilation.
Fireplace
The living room features stunning views of the infinity pool and beyond.
Pederson locally sourced the El Dorado tile arranged in a 3D pattern for the fireplace and entrance wall.
An opaque sliding glass door separates the bathroom from the dining area. White tile with pink-colored grout ties the two spaces together.
To make the space feel brighter, all of the walls—even bricks—are painted white, which contrasts with the raw brick ceiling and original brown tile floors. The Recast Plus sofa bed, with a pink hue that echoes the brick ceiling, is from Innovation Living. The blown-glass Gordiola pendants are a design the resident saw in a Mallorca hotel that Bloomint designed.
Dwell, March 2015; Historic Details and Playful Modernism Meet in this Stunning Barcelona Flat
A love of midcentury design marks the couple’s choice of living room furnishings, which include an Eames lounge chair and a Noguchi coffee table, paired with a sofa from HD Buttercup. The arching neck of the Prouvé Potence sconce mirrors the home’s exterior form, while the large Fleetwood sliding door extends the space to the outdoors.
Living room
Herrman, his wife, Cécile, and their young daughter, Rose, play on the Pont table by Ligne Roset . The Carmo sofa is by Anders Nørgaard for BoConcept.
Magenta Togo sofas by Ligne Roset, a red Eames molded plywood chair, and wire Bertoia Diamond chair provide seating around the hearth.
Sitting Pretty

The ground floor was originally two rooms; now it’s been transformed into one continuous space. To compensate for a low ceiling, Kiely’s team dug into the ground to create a true sunken seating section leading to the garden. Built-in sofas, an Eames rocker, a stool by G Plan, and concrete tiles outfit the space. Kiely chose a neutral charcoal finish for the Malm fireplace to balance the green linoleum floor and her own Rhododendron wallpaper in Sunflower.
Lounge
Night view of lounge
The West Village renovation was the second project Lubrano completed for her client. "She is a collector of contemporary art and has minimalist design sensibilities, so she was not necessarily interested in reiterating typical attitudes of how a historic townhouse should present itself," Lubrano says. "This residence creates a mood that is queued not through a rote familiarity, but through a pleasure in precision and a confidence in form making."

One of the main challenges was integrating the interiors with the outdoor areas—a luxury in dense Manhattan. On the parlor floor, a floor-to-ceiling window overlooks the patio.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.