606 Living Room End Tables Design Photos And Ideas

Corrugated steel ceilings are left exposed—a reminder that this is, after all, a container converted into a home. Spray foam insulation keeps the space from experiencing extreme temperature shifts.
Main living room view.
The kitchen and living area are connected to a small sun-drenched balcony.
Floor-to-ceiling glass walls on both sides of the main living room allow sweeping views straight through the house.
The beamed ceiling is sheathed in fir.
Concrete, which reflects the color of the surrounding dunes, serves as a coherent binding material that connects all the interior spaces.
The materials that have been used for the façade, together with the enfilade of spaces of the new volume, echo the local architecture of the elongated farmhouses in the area.
Stadt Architecture’s Christopher Kitterman transformed a generic studio in Chelsea into a bright one-bedroom apartment for Vancouver couple Dale Steele and Dan Nguyen. The living room features a Hans Wegner GE290 lounge chair upholstered in leather by Spinneybeck, a round rug and Cobble Hill Adams sofa from ABC Carpet & Home, a Pedrera coffee table by Gubi, and a Bob side table by Poltrona Frau. An automated lift raises a TV from inside the custom millwork under the window. Acid-etched tempered glass doors lead to the bedroom.
In the living area, six large windows on the west-facing wall look out toward the streets of SoHo.
The large pendant lamp was designed by Arik Levy for Vibia, and the TamTam floor lamp was designed by Fabien Dumas for Marset.
The living room features two sofas by Patricia Urquiola designed for Kettal and a Polder sofa by Hella Jongerius for Vitra. The Slow Chairs were designed by the Bouroullec brothers for Vitra.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
Formal Living Room
Formal Living Room
Formal Living Room
We also wanted to marry the painterly piece of art behind the sectional with some new elements, so we chose accessories that would mimic the patterns and shapes in the composition. Various textures were utilized to add some organic, natural arrangements to the living space and make it feel more relaxed.
Our interior designer wanted to enhance the existing furniture and overall sophisticated aesthetic. To fuse the old elements with the new, we sourced pillows in vibrant colors pulled from the client’s daring, non-representational art. This also gave the space an element of approachable luxury, as opposed to the bare, formal look that it initially conveyed.
Living Room
The sofa had to be large and deep enough that the couple and their dog could lay back, watch TV and enjoy the space. So, we had a sectional custom made and upholstered in a heavy duty Kravet fabric.
The main living room becomes a central and multi-functional zone for the entire the family.
Traditional features like the high ceilings, decorative moldings, and parquet flooring take on a softer, modern look when juxtaposed against a contemporary selection of furniture.
Materials enhance this natural connection, reflecting the silvery hues of the overcast sky of the Pacific Northwest and tying the building to the forest floor.
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
A look at the living room looking toward the dining area.
In the living area, Lou sits on a Room & Board sofa, while one of the family’s two Great Danes relaxes nearby; the fireplace is by Montigo.
The expansive open-plan living area is also bright and airy.
Glazing on both sides gives the television room an airy, pavilion-like feel.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
The bed is attached to the ceiling and hangs on a platform two meters above the floor. Elevating the bed allows the main living areas and storage to be tucked below.
The interior of the house recalls the rawness and scale of an exhibition space, appropriate since the residents own an art gallery.
Downstairs, a Knoll Barcelona chair joins a Piuma coffee table by Antonio Citterio for Flexform.
In the lounge, a Theatre Two-Seater sofa joins two U-Turn Swivel Chairs, all from Design Within Reach. The rug is by Scott Group.
Full-height glazing fills the living room with natural light. The Scandinavian-inspired space is furnished with items like the B&B Italia Fat-Fat table and Vitra Cork Family stools.
The interior boasts an industrial aesthetic achieved by the exposed brick wall, concrete surfaces, and copper finishes.
"I prefer to think of it as a lower level because it no longer has the feel of a basement," explains Silver. A large picture window lets in lots of natural light and frames an atrium filled with succulents.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Silver opened up and vaulted the ceiling, which instantly created a bright and airy, modern interior. He also centered the picture window and added sliding doors that lead out to two separate outside patios.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
The vaulted ceiling adds an expansive airy feel that the original home lacked. Now, the wall of windows perfectly frames the gorgeous overlook.
This area now makes a beautiful spot to curl up and read a book.
The historic rooms toward the front of the house have been rehabilitated and restored.
Workstead Sling Chairs.
This room feautres an Adrian Pearsall sofa, Workstead Sling Chairs, an antique British colonial mahogany bed that is used as a coffee table, Workstead Lodge Chandelier 3, and Jim Bindman floor lamps.
This room houses a Lawson Fenning Moreno sofa and lounge chairs, an antique mosaic-horn coffee table, and Workstead Signal globe and sconce lights.
An original brick wall with an arch opening frames views of The Press Room, a cozy lounge lined with paneled walls painted a deep cranberry hue to match the Press Room bar front.
A fluted glass partition separates an intimate lounge area adjacent the front lobby from the main public space.
 The firm's mandate was to create architecture that worked, yet "disappeared."

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.