333 Living Room Bench Design Photos And Ideas

The cabins—all designed in-house—sport a minimalist aesthetic, deliberately pared-down to let nature take the spotlight.
The angled fireplace is clad in Grove Brickworks field tile from Waterworks – laid vertically with no grout in between.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
A built-in bench by the window is a cozy perch for Tyler. The herringbone flooring looks like wood but is actually man-made.
Zeng has beautifully woven modern and classic elements throughout her home's decor. The Sofa Workshop is upholstered with Andrew Martin fabric. The armchair and coffee table are from Made.
20050712_overway 037
With a sleek, contemporary profile, the Drake is equally comfortable in rugged terrain or a more refined setting. Here is a look at the ladder accessing the storage soffit. The bathroom window extends your sight-line through the space and outward.
The kitchen is layered with the living room—the counter space becomes the flooring in the living area, and steps are used as additional seating.
Inside, the open-plan layout features a kitchen which morphs into the living area with a raised built-in bench/reading nook, along with an upper level that overlooks the space.
"We started by asking ourselves if it might be possible to design recreational cat furniture to fit well to architectural modernism or art museums," Neko writes on their website. The company is based in Japan and produces a limited run of 22 cat trees a year, fabricated from Japanese hardwood by craftspeople in Hida.
The addition now forms a comfortable and fully functional new social heart for the home.
The clients were looking to create a calm and comfortable space to retreat within, with moments of privacy and seclusion within the open plan.
The strategy was to arrange the spaces in and around three sculptural masonry walls, creating nooks and reveals within the open plan of the addition. With spaces that could offer a place to sit and engage with family, or to withdraw and read a book by the garden window.
"What I love about my parents is that they are interested in so many different things and are very active about pursuing those interests," Van Dusen says. "They instilled that in me and my brothers when we were young, so all of us have had diverse sets of interests we pursued. I think that defined my aesthetic, which is just pulling from a lot of different worlds."
Full-height glazing wraps around the living spaces, which overlook the expansive Wyoming landscape.
Thanks to a spacious bookshelf and plenty of seating, this vibrant area is an inviting spot to read and relax.
On one end of the top-floor communal space is a white volume that neatly contains the kitchen, pantry, and toilet.
In the living room, a pair of Frog chairs by Piero Lissoni for Living Divani join custom leather furnishings. The family can finally display all their books and artworks, including the large-scale piece, Topophilia-Imbuing in Monet, 2005, by Keiko Hara.
Builder Ross Percival helped finesse the finely tuned detailing that separates the internal slope from the rock outside (opposite). The Pedro wire stool is by Craig Bond for Candywhistle.
The concrete bench in the living area just past the kitchen is built into the sloping wall. The Pedro wire stool is by Craig Bond for Candywhistle.
A floor-to-ceiling sliding door offers direct access to the patio and yard. A yellow custom-built reading nook packs a playful punch of bold color, and certainly brightens up the gray days that the Pacific Northwest is known for.
An upper mezzanine overlooks the great room. Full-height glazing provides views of the surrounding natural setting. The stone wall appears to seamlessly slide from inside to outside. A original, signed Isamu Noguchi paper lamp hangs above the stair.
In the living room, guests gather on a matching ebony sofa and daybed from Hudson and a pair of Jorge Zalszupin lounge chairs. An Yves Klein coffee table—filled with the artist’s signature International Klein Blue pigment— provides a vivid burst amid otherwise organic tones. The walnut-and-bronze cabinetry is a custom design.
The loft, visually and physically, is the most secluded area of the home with its maze-like feel.
"We have tried to create several zones in the house, so that even if you are in the same room, it is possible to do things independently from others. To be alone together," says the studio’s cofounder Tor O. Austigard.
Inspired by Russian and Finnish designs, the fireplace harvests hot air by sending it into the basement and radiating it into the room.
-
Tehachapi Mountains, California
Dwell Magazine : November / December 2017
Living room daybed and fireplace composition.
The living spaces of house, built in 1972 or 1973, were originally divided into three—a kitchen, living and dining area, and an atrium (previous owners had covered the atrium with a roof). "The new owners wanted the interior space to flow as one, so we removed the glass doors and solid walls separating the enclosed atrium from the kitchen and living room," principal John Klopf says. "Some structural posts needed to remain to hold up the roof, but overall the space was opened up almost completely. The floor was leveled, and the plan freed up." The rainbow print is a 1960s Herman Miller trade poster, and the Vitamin Water print by a New York artist. A Sapien book tower from Design Within Reach sits next to the TV. The sofa is IKEA.
The home’s original living and dining rooms were updated with custom cabinetry and new fir floors. The living room sofa, coffee table, and lounge chair are from Blu Dot.
Designed by Frank Lloyd Wright and built in 1955, the Louis Penfield House is a 1,730-square-foot, residence in Lake County, Ohio, that has details like ribbon windows, “goutenjou” coffered ceilings, and a floating wooden staircase inspired by Japanese minimalism.
For this 780-square-foot apartment Hong Kong apartment, local practice MNB Design Studio used plywood, smart storage solutions, and tapped into the principles of origami to create a highly structured, minimalist home.
The starbust cedar wall was constructed by local carpenter Nathan Mcconnell.
The studio's original wooden beams were left intact.
Respecting the existing site, Suyama and his team left all of the trees in place. They also ensured the trees were fully protected during the excavation process.
Floor-to-ceiling glazing provides unobstructed views of the ocean.
Original wood paneling lines the walls.
The tongue-and-groove beamed ceiling has been painte
The high ceilings were designed to accommodate clerestory windows.
A large floor-to-ceiling, two-sided brick fireplace dominates the living room and serves as a divider from the open dining area.
The homeowners have flexibility in how they can use the new living space. Right now, it can be a play room; years from now, an office or second living room.
An up-close view of the details in the seating alcove located in the common room.
Bailey decorated the toyhauler with a handmade Persian rugs, which she bought on eBay for $99 each, some poufs, woven flat baskets that she “borrowed” from her mother.
The Globetrotter comes in a dark walnut or natural elm interior. Its award-winning, coated HITCH™  upholstery is a fine-woven fabric that's both durable and easy to clean. A capsule for adventure, the trailer also comes loaded with technological comforts like Samsung LED HD TVs, a Blu-Ray DVD player, and a Polk audio system with Bluetooth.
A daybed is set along the southern wall, next to two translucent, battened screens, that when opened, present beautiful views of the Brisbane river.
Large picture windows in every room connect occupants to Pacific Ocean vistas.
The living room faces the rugged coastal.
A stepped library and lounge area.
The large opening between floor plates visually and physically connections the living spaces below to the living spaces above.
The stair is partially suspended from the ceiling above, allowing the living space to maintain its usable space and height.
Large windows at the front of the home drawn in an abundance of natural light. Custom millwork frames the windows while also providing storage in the living room. Hues of pink and green splash between furnishings, textiles,  and plantings.
A stone heart anchors the grand space.  Custom Wright designed furnishings, titled Taliesin Wright Chairs, purposefully designed for the human scale, provide a variety of seating options, covered in rich velvet textiles.
The home features terrazzo flooring throughout.
“God Save Dali,” by the artist BNS, hangs above a bench in a corner.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.