656 Living Room Ceiling Lighting Design Photos And Ideas

A look inside the Spaceship, which is built around a hanging fireplace. Although Gleason originally intended to use the space for storage, it can be adapted to house guests.
The Dreamery also offers complimentary drinks and snacks as well as a lending library with books selected to induce sleep.
The updated interiors of the airstream are a mix of wood-paneling and the RVs iconic shiny silver finish.
The downstairs features a mini-kitchen.
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
The team reinforced the building’s framework, and unified the height of the entire building.
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.
The living area has been carved out from the space between the yellow kitchen box and the wood-paneled entertainment box.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
Playroom
Simple wood and brick contrast the industrial character of the concrete and steel, while also serving as sound dampeners.
Double height living area opens onto the home's interconnecting courtyard and floods the living space with natural light.
Double height living space opens to the North. The use of reclaimed bricks adds textural diversity.
The open courtyard brings warmth and light into the home.
Living Room
Corrugated steel ceilings are left exposed—a reminder that this is, after all, a container converted into a home. Spray foam insulation keeps the space from experiencing extreme temperature shifts.
Fireplace
Because much of the building’s original, historically significant interior features no longer existed, Chan + Eayrs were free to reinvent the space, adding their own twist to the Huguenot building’s vernacular vocabulary.
The living room.
Main living room view.
Interior view West
Interior view East
View from addition interior to outdoor garden
living room and kitchen
View of living area with new clerestory windows, wood paneling and casework.
Interior view of living area and new entry glass wall
Living Room
Living Room
Two large multi-slide doors open up the main living space to the exterior. The opening picture faces west towards the back yard; it is 12' h x 24' w.
The cozy, birch plywood lined interior lets in views in all weather. The simple built-in ladder leads to a discreet hatch that opens for rooftop access.
lounge view
The materials that have been used for the façade, together with the enfilade of spaces of the new volume, echo the local architecture of the elongated farmhouses in the area.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.