662 Living Room Recessed Lighting Design Photos And Ideas

Expansive windows on both sides of the open living area bring the outside in. Marvin doors, the Ultimate Swinging French door, flank the mahogany-wrapped fireplace and provide easy access to the screened porch.
In the living area of actor Vincent Kartheiser’s Hollywood cabin, redesigned by Funn Roberts to maximize every last inch of space, an Eames lounge chair and ottoman mix with a couch and coffee table by Cisco Home from HD Buttercup. The table in the main room is from West Elm.
Most of the furnishings are from from Globe West.
An L-shaped couch delineates the TV lounge room.
The renovated home features a new state-of-the-art screening room.
The original floor plan and design elements remain—from the concrete block fireplace to the restored sconces. The vaulted ceiling is made from western red cedar.
The living room is flanked with views of two courtyards to the north and south.
Laminate flooring from the Home Decorators Collection was used for the living area. The ceiling slopes upwards towards the west.
The interior includes furnishings from Nirvana Home, Article, and Restoration Hardware. The open staircase with clear balustrades keeps sight-lines clear and uncluttered.
The new open-plan living/dining/kitchen space benefits from the raised ceiling height and the addition of the clerestory windows on the south, west and north sides.
The view from the kitchen.
The renovation opened the kitchen to the living space and added an island for increased prep and storage space.
Interior spaces, such as the main living area, deliberately frame exterior views. Per the architects: "Thus, the beautiful oak trees on the opposite side of the creek are still 'belonging' to this house by the use of a technique called shakkei or borrowed scenery—to expand limits visually."
An east-facing view of the open-plan living and dining area.
The kitchen has a breakfast bar for casual dining.
A perfect example of a clean-lined Scandinavian home, Jurmo has an efficient floor plan with large windows and terraces that promote an indoor-outdoor lifestyle.
Available in sizes that range from 1,291-sqaure-feet to 1,340-sqaure-feet.
The couple share the master bedroom with a sliding door.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
Design firm Dash Marshall worked with Structure NYC to customize a spec apartment on the Brooklyn waterfront for Rachel Klauber-Speiden and Josh Empson. Built-ins, multiuse spaces, and clever design details give the couple the flexibility and personalization they sought.  The closet wallpaper is Nuvole from Cole & Son’s Fornasetti collection.
The sun-drenched main living area opens up to a galley kitchen and a convertible U-sofa that transforms into a queen-sized bed for occasional guests.
The circular kitchen and dining area feels like part of the garden.
Although the spaces have been updated, the home's midcentury style shines through.
The floor-to-ceiling windows are made from tempered glass that can withstand temperatures up to 450 degrees. The windows provide stunning views from the Sunset Strip to the ocean.
The living room features a wood-burning fireplace, as well as a tongue-and-groove ceiling that has been painted white.
The open floor-plan is anchored around the original concrete fireplace.
The elegant, modernist-inspired living space boasts vintage Barcelona chairs and a Cassina sectional. The French doors lead out to the courtyard.
A three-dimensional bronze work of art by Denver–based Yoshitomo Saito hangs above the fireplace. From afar, it appears to be inspired by the surrounding bird sanctuary; however, up close, it resembles leaves. The wood-paneled ceiling and the wood columns are both original features.
The influence of the beach is echoed in the living room's sandy, stucco masonry. A wall of windows brings a sense of the outside in.
Anchored by a circular fireplace and sculptural hood, the circular living room features a 40-foot-long built-in seating area, as well as walls of glass.
The third bedroom is presently used as a family room.
A closer look at the main living space. Upstairs is a 600-square-foot wraparound mezzanine.
The kitchen sits just off the living room area for easy entertaining. The roller shades are from J Geiger.
Floor-to-ceiling windows frame the stunning, panoramic view.
On the other side of the Cor-Ten fireplace is the living room. The custom Augustin sectional and the cocktail table are from Christian Liaigre, and paired with Ib Kofod-Larsen's Seal chair and ottoman.
The lower level features a bonus family room with a wall of built-in media cabinetry.
The open-plan interiors are flooded with natural light, which streams through a wall of east-facing windows to the clerestory that step up and down with the design.
An Acucraft fireplace divides the family room from the living room. The interior flooring is also by Madera-Trade.
Stained wood and plenty of large windows give the interiors a warm, bright, and cozy feel.
This sumptuous and elegant 4,500-square-foot home is located on the 35th floor of a residential tower on Manhattan’s Upper East Side and is filled with art, an abundance of natural light, and views of the East River and city streets below.
The dark wood floors were replaced by light-colored terrazzo that gives the interiors a brighter feel.
This modern renovation of a traditional ranch-style home maintained the midcentury spirit of the home—and turned it into a showcase for the homeowner's collection of iconic furnishings.
The lower level also features has a board-formed concrete fireplace.
The simple indoor/outdoor material palette consists of horizontal, natural cedar anchored by board-formed concrete. "The cedar siding was an easy pick, adding some warmth to the gray concrete, but also making the house blend with nature. We chose a non-knotty cedar for a more modern appearance," says Axboe.
Architecture firm _naturehumaine designed a dream hideaway in eastern Quebec, complete with a centralized fireplace. The modern fireplace was built into a custom, multi-purpose cabinet welded from sheets of hot-rolled steel. It stores firewood, holds a TV, and even acts as a guardrail for the staircase.
The stylish Presidential suite features a sofa and chairs from Lignet Roset.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
Interior finishes include wide-plank European white oak flooring, Pietra Serena limestone slab inlays, rift cut white oak cabinetry, and wax steel detailing.
Jones' original Lido design featured a massive angled skylight that bathed the front patio in natural light. While the skylight is now covered up, the outline can still be seen.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
New cork floors replaced the original carpet in the second unit.
Full-height glazed doors flood the interior with natural light and open up to an outdoor brick terrace.
In the living area is a U-shaped, multi-use couch that can be easily turned into a guest bed when needed.
The fireplace feature wall has a concrete hearth, oak paneling, and wall-mounted cabinetry with pre-finished door slabs from New Age Veneers in the "Ravenswood" finish. A steel box integrated to the side of the fireplace stores wood, and glass walls make the most of the small site.
The living room in Trillium.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.